Siumkaj Posted October 7, 2023 Report Share Posted October 7, 2023 (edited) Czesc. Chciałbym się poradzić jaka broń z w/w wybrać? Strzelanie głównie w lesie. Biegałem ostatnio z kolegi CM040J i w sumie przyjemnie mi się z tego strzelało. Cena obydwu replik dość podobna, różnica ok 200zl na korzyść UTR45 od DE. Prosiłbym o poradę, gdyż nie mogę się zdecydować która wybrać i będzie to moja druga elektryczna replika, pierwsza niestety niewypał CM513 kupiłem z drugiej ręki i się trafił szrot. edit: a jeszcze odnośnie fps to tez bardzo zbliżone UTR45 w najmocniejszej wersji 390-410, a cm.040 chyba ok 420 Edited October 7, 2023 by Siumkaj Quote Link to post Share on other sites
dwa_cztery_cztery_cztery Posted October 8, 2023 Report Share Posted October 8, 2023 Replikę, nie broń. DE ma mają dużą przewagę nad zwykłymi Cymami. Z UTR45 jest ten problem że magazynki i komora są niestandardowe (z tego co pamiętam). Możesz zastanowić się nad innymi replikami od DE np. M923 bo teraz jest ze zniżką na kod TGULAT. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted October 8, 2023 Report Share Posted October 8, 2023 Seria CM040 jest dobra, ale technologicznie prawie nic się nie zmieniło od 10 lat. Na pierwszą replikę obecnie najlepiej kupić AR'a od DE. Ten UTR fajny, ale na pierwszą jednak bym polecał coś standardowego. FPSy w replikach z szybko wymienną sprężyna to kwestia wymiany sprężyny. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted October 18, 2023 Report Share Posted October 18, 2023 Ja wiem że repliką mniej spotykaną można sobie polansić, ale początkującemu poleciłbym kupno jak najbardziej standardowej repliki. A to zpowodu dostępności i części zamiennych i tuningowych i akcesoriów. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts