Ar2 Posted May 8, 2003 Report Share Posted May 8, 2003 joł loodziska!!! spędziłem prawie cały dzionek czytajac foroom ;] i stwierdzam ze jestescie ze sztywni :) ... ale do rzeczy:P Mail ktos berette metal w łapkach z kj works??? jak to sieM sprawooje?? przeczytałem wszystkie posty na temat beretkOOF i chyba najlepiej oceniacie ta z TM wiec ptanie czy warto dawac za chromowa 700 peelenoof?? z goorY thNx za odp>< poZdrowieniA!!! Link to post Share on other sites
Foka Posted May 8, 2003 Report Share Posted May 8, 2003 czy moze ktos to przetlumaczyc na ludzki jezyk? Link to post Share on other sites
Guest Kret Posted May 8, 2003 Report Share Posted May 8, 2003 Chyba foczy i kreci... Luzny stolec i luzny jezyk to dwie rzeczy ktore mi zle pachna... Sztywnosc przeciwnie, jest w cenie od zawsze (spytaj sie o to, kolego frytka, starszych kolezanek). Pozdrawiam Kret Link to post Share on other sites
Foka Posted May 8, 2003 Report Share Posted May 8, 2003 a dlaczego Jeżyk jest luzny? Link to post Share on other sites
Solaris Posted May 8, 2003 Report Share Posted May 8, 2003 Cześć Jako że od dzisiaj jestem posiadaczem takiej klamki,to coś napisze.Zamówiłem sobie ten model http://military.pl/cgi-bin/milshop/ST123.html i muszę przyznać że jestem więcej niż tylko zadowolony.Nie mogę jeszcze zbyt wiele o niej napisać ale pierwsze wrażenie jest naprawdę super.Giwera jest bardzo ładnie wykonana (cała z metalu),co oczywiście pozytywnie wpływa nie tylko na samą optykę ale również na jej wagę.Muszę przyznać że ma niesamowitego kopa i całkiem pokażny odrzut (chyba najmocniejszy gaziak z jakiego miałem okazję strzelać) i w dodatku bardzo głośny.Jeszcze nie wiem na jakie odległości można prowadzić ogień skuteczny bo mam ją dopiero od dzisiaj i miałem czas na wystrzelenie tylko kilku magazynków.Ale mogę spokojnie powiedzieć że ma nie przeciętny wypieprz.Jak strzelałem z okna w stronę sąsiedniego bloku (jakieś 50m) to się zdziwiłem,ponieważ nawet lekkie kulki miały jeszcze pokażną donośność,odbijały się od bloku na tej samej wysokości z której je wystrzeliłem.Jedyne co trochę rozczarowuje to brak regulowanego Hop Upu i dość duże zużycie gazu.Zauważułem że na jednym załadowaniu gazem można wystrzelić zaledwie 2 magazynki (no cóż coś za coś).Ciekawe czy to się z biegiem czasu jeszcze unormuje?Zawór jest w porządku (podczas ładowania gazem nic nie wylatuje na boki jak w niektórych innych modelach) i nie zauważyłem również żadnego efektu syfonu.Wywaliłem parę magazynków dość szybko i nic nie zamrażało.Nie zauważyłem żadnych niedoróbek ani wad,tak że spokojnie mogę ją polecić.Bo bynajmniej ja jestem z niej bardzo zadowolony.To by było na tyle,jak coś zauważę to dopiszę. Ocena końcowa: Extra klamka !!! Pozdrawiam Link to post Share on other sites
Ar2 Posted May 9, 2003 Author Report Share Posted May 9, 2003 thNx za opinię :) PozDrawiaM!! Link to post Share on other sites
Solaris Posted May 14, 2003 Report Share Posted May 14, 2003 Cześć Berettka nadal się super sprawuje.A nawet lepiej niż na początku, bo teraz już mi starcza jedno tankowanie gazu na jakieś 3 magazynki.Wad żadnych nie znalazłem,jak już wcześniej opisałem wykonanie jest bardzo ładne.Przydały by się jeszcze cięższe kulki (np. 0.33g) bo giwera ma naprawdę niesamowitego kopa. Pozdrawiam Link to post Share on other sites
restif Posted May 16, 2003 Report Share Posted May 16, 2003 witam wszystkich czy ta beretka wygląda dokładnie tak jak na zdjęciu w Military.pl (http://military.pl/cgi-bin/milshop/ST123.html albo http://military.pl/cgi-bin/milshop/ST122.html#. Zauważyłem mianowicie że ten model na zdjęciu ma nieznacznie krótszą lufę i inny wygląd zamka od klasycznego modelu 92F. Jak wygląda ta, którą posiadasz? Link to post Share on other sites
Solaris Posted May 16, 2003 Report Share Posted May 16, 2003 Cześć Moja wygląda tak jak na tym zdjęciu http://military.pl/cgi-bin/milshop/ST123.html Jak to się ma do długości lufy w stosunku do klasycznej 92F to nie mam pojęcia.Ale coś tu napisali że te Beretty wyprodukowano w ponad 17 wersjach,tak że czymś się w końcu muszą różnić.Na opakowaniu od mojej napisali że to jest model Elite IA. Pozdrawiam Link to post Share on other sites
restif Posted May 18, 2003 Report Share Posted May 18, 2003 z tego co wiem M9 to oznaczenie modeli beretty produkowanych dla US Army, a Elite to pewnie jakiś model specjalny (różni się od klasycznej i to sporo, ma krótszą lufę i np. szyny montażowe pod lufą). Szukałem na stronie www Beretty i najbardziej zbliżony wyglądem model to 98F Brigadier. OK, chyba się na nią zdecyduję, ale na ten drugi model (nie Elite). dzięki i pozdrawiam [/url] Link to post Share on other sites
Ritter Posted May 19, 2003 Report Share Posted May 19, 2003 Może to off-topic, może nie... Jeżeli moderator uzna, że przegiąłem to proszę skasować ten list. Do właścicieli beretek z KJ-Works, STTI (KJ produkuje dla nich) - mam do sprzedania 2 dodatkowe magazynki. Teoretycznie powinny pasować również do mojej beretki z Tokyo Marui. Jednak dość ciężko w niej chodzą (mimo że działają) - są ciut za szerokie i mają "opory" przy wkładaniu. Magazynki prawie nie używane (może po 50 kulek z każdego). Cena (chyba) atrakcyjna - 50zł/sztuka. Link to post Share on other sites
Solaris Posted May 20, 2003 Report Share Posted May 20, 2003 Cześć Ritter a te magazynki to są jakiego producenta?Oryginalne KJ Works wyglądają tak jak na tej fotce http://www.uncompany.com/images/kj-m9mag_big.jpg ,czy takie posiadasz? Pozdrawiam Link to post Share on other sites
Ritter Posted May 20, 2003 Report Share Posted May 20, 2003 Właśnie tak wyglądają. Łącznie z pudełkami. Na stopce mają napis KJWorks. W stosunku do Tokyo Marui są o tyle lepsze, że bardzo ładnie przyjmują gaz (w TM trzeba jakąś gumkę w zaworek wmontować, bo inaczej wystarczy mały ruch puszki w bok i gaz zamiast do magazynka, trafia w powietrze). Ale tak jak mówiłem - są ciut za grube do mojej beretki TM. Link to post Share on other sites
Solaris Posted May 25, 2003 Report Share Posted May 25, 2003 Cześć No i się z lekka wku*****m :!: Nie nie z Berettką nadal wszystko w porządku,ale przejdźmy do rzeczy.Wszedłem sobie na stronę military.pl i tak sobie przeglądam czy może mają coś ciekawego,aż nagle zauważyłem że Beretta którą kupiłem raptem 17 dni temu nagle potaniała aż o 100 PLN 8O No Ku**a jak ja bym wiedział że tak będzie to bym sobie poczekał i za zaoszczędzoną kasę jeszcze kupił 2 butle gazu.No ale cóż tu się teraz jeszcze denerwować?Ale takiego czegoś to się nie spodziewałem. Pozdrawiam Link to post Share on other sites
Kmieciu4eveR Posted May 25, 2003 Report Share Posted May 25, 2003 Mądry Polak po kielichu.... znaczy po szkodzie. Ale nie masz się co martwić, najważniejsze że masz świetnego guna. BTW: Czy jesli dociśniesz kurek do przodu to wyleci cały gaz z magazynka? Może próbowałeś już uzywać cięższych kulek? Jak to się ma do nieregulowanego hop-upa? Link to post Share on other sites
Solaris Posted May 25, 2003 Report Share Posted May 25, 2003 Cześć Kurek można spokojnie dociskać,gaz i tak nie ucieknie.Najcięższe kulki jakich używałem to TM 0,25g,co do samego Hop Upu to nie ma na co narzekać (mimo tego że nie jest regulowany) Jak dotąd używałem 4 rodzajów kulek 0,12g,0,20g,0,23g oraz 0,25g.Z czego te pierwsze są zdecydowanie za lekkie,najlepiej mi się strzela z tych 0,25g choć nie widać zbytniej różnicy w porównaniu do 0,23g.Ciekawe jak to się ma z kulkami 0,33g bo jeszcze z takich nie strzelałem?Ale przy najbliższej okazji sprawdzę i te. Pozdrawiam Link to post Share on other sites
Kmieciu4eveR Posted May 26, 2003 Report Share Posted May 26, 2003 To ma jeszcze takie pytanie: bo widziałem filmiki KSC GLOCKA18C, STTI P8 i Glocka17 z military.pl i na każdym z tych kilkusekundowych filmików zdarzała się wpadka: gostek za szybko naciskał spust i blowback nie zdążył zadziałać, czyli zamek nie odskoczył do tyłu. Czy zdarzyło ci się to w twojej beracie? W sumie metalowa konstrukcja jest cięższa do poruszenia .... Link to post Share on other sites
Solaris Posted May 26, 2003 Report Share Posted May 26, 2003 Cześć Ja również widziałem te filmiki i przed kupnem zastanawiałem się czy i u mnie z Berettą tak nie będzie.Ale mogę wszystkich zainteresowanych kupnem tego guna w 100% zapewnić że BB działa za każdym razem (bez znaczenia jak szybko strzelamy) i w dodatku ma naprawdę porządnego kopa.A te pistolety które widnieją na tych filmikach to w porównaniu do Beretki wypadają naprawdę marnie,przecież taki BB jak widać na tych filmikach to jest istna parodia.Mogę także wszystkich zapewnić że model ktury posiadam nie ma zbyt wiele wspólnego z głośno krytykowaną Berettą kturą KJ Works robiło dla STTI.Jak już wcześniej pisałem nie ma żadnego syfonu itp.I wiem że się powtarzam ale napiszę jeszcze raz:Ten Gun ma naprawdę niesamowitego kopa :!: Pozdrawiam Link to post Share on other sites
Kmieciu4eveR Posted May 26, 2003 Report Share Posted May 26, 2003 Dziękuję za wszytstkie twe odpowiedzi w tym temacie. Wygląda na to, że Beretta Z KJ Works jest najlepszym pistoletem w tym przedziale cenowym. Na twoim miejscu napisałbym recenzję na stronkę wmasg. Choćby z samych komentarzy na forum dałoby się sklecić dobry opis. Link to post Share on other sites
Solaris Posted May 26, 2003 Report Share Posted May 26, 2003 Cześć W tym samym sektorze cenowym jest jeszcze np. Beretta z TM i KWC,a ja nie strzelałem ani z tej TM ani KWC.Tak więc nie mam porównania.Ale przeszło już mi przez łapki parę gazików i właśnie ta Berettka zrobiła na mnie największe wrażenie.Jak znajdę trochę czasu to postaram się napisać dokładniejszy opis. Pozdrawiam Link to post Share on other sites
Szakal_Pyton Posted June 7, 2003 Report Share Posted June 7, 2003 Witam Mam pytanie czy do tej beretty z KJ Works co kupił sobie Solaris ( http://military.pl/cgi-bin/milshop/ST123.html ) można gdzieś dokupić zapasowe magazynki chodzi mi tylko o kupno w naszym kraju a najlepiej jak ktoś mógłby podać żródło . Jeszcze pytanie do Solarisa: Ile ty za nią dałeś jak ją kupywałes i czy jeszcze mógłbyś napisać coś o jej atkulanych osiągach (zasięg , zużycie gazu) bo przeciez juz mineło dużo czasu od ostatniego posu i moze troche zmieniło Dzięki i pozdrawiam Pyton Link to post Share on other sites
kazik_ Posted June 7, 2003 Report Share Posted June 7, 2003 cholera, teraz wszyscy chcia sobie ta berette kupic, trzeba bedzie sie pospieszyc. bo jeszcze wykupia ;) Link to post Share on other sites
Solaris Posted June 7, 2003 Report Share Posted June 7, 2003 Cześć Tak więc z tego co sprawdzałem to zasięg skuteczny wynosi jakieś 20 m (cel wielkości puszki) Przy odrobinie szczęścia i celnym oku można jeszcze dobrze celować w cele wielkości człowieka z 30 m.Kulki lecą oczywiście dalej ale po jakichś 20 m zaczyna nimi kierować siła wyższa :wink: Jedno tankowanie gazem starcza na wystrzelenie około 3 magazynków,jednak strzelając bardzo szybko gun robi się gazożerny i gazu starcza wtedy na jakieś 2 magazynk (czasami nawet zaledwie na 1,5 magazynka).Czy w jakimś z naszych rodzimych sklepów są dostępne magazynki to nie wiem (nie dowiadywałem się bo kupiłem sobie 2 dodatkowe magazynki z drugiej ręki).Za Berettke dałem 650 zł (lekko się wkurzyłem ponieważ jakbym poczekał te 17 dni dostałbym ją za 550 zł,mówi się trudno K@$*!!) A tak przy okazji to faktycznie chyba nieźle musiałem zareklamować te Beretty,ponieważ military.pl wyprzedało już jeden z modeli (M9 Metal).Drogie Military.pl przy następnych zakupach oczekuję zniżki :!: :) Pozdrawiam Link to post Share on other sites
Szakal_Pyton Posted June 8, 2003 Report Share Posted June 8, 2003 Witam Male pytanko a może i dwa : Czy bez niczego możesz polecić ten pistolet bo może masz jakieś zawachania do niego albo co innego Mówisz ze zasięg skuteczny to ok. 30 metrów a jaki jest jego maxymalny zasięg i z jakiej najwiękrzej odległości ty kogoś nim utłukłeś Ludzie odezwijcie sie na temat tych magazynków bo już to chyba czwarty raz pisze musi być jakieś żródło gdzie można kupic do niego zapasowe magazynki a jak nie to może z jakiegoś innego modelu będą pasowały jak tak to z jakiego i gdzie można to nabyć Pozdrawiam Pyton Link to post Share on other sites
Solaris Posted June 8, 2003 Report Share Posted June 8, 2003 Cześć Jak już wcześniej pisałem nie mam żadnych zastrzeżeń co do tego guna.Wczoraj nastąpiła korekta mojego posta (poprawiłem odległość) ponieważ mierzyłem odległość w krokach (tzn. 2 kroki = 1 m).Jednak po odmierzeniu odległości miarką okazało się że jest większa (tak więc z 25 zrobiło się 30) i celny strzelec nie powinien mieć kłopotów z trafieniem celu wielkości człowieka (jak napisałem cel wielkości człowieka,bo o trafieniu w puszkę z takiej odległości można zapomnieć.Po przekroczeniu jakichś 20 m kulki zaczynają dziwnie latać) Donośność to coś powyżej 50 m (kulki dość długo utrzymują lot beż większego spadu) Więc tak jak pisałem odległość na mniejsze cele to 20 m a na większe 30 m. Pozdrawiam Link to post Share on other sites
Recommended Posts