woma Posted April 30, 2006 Report Share Posted April 30, 2006 Skad taniej niz na machingun.pl TU ? nie usmiecha mi sie 119 zł Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted April 30, 2006 Report Share Posted April 30, 2006 Bylo chyba cos o tym, ale moge sie mylic. W kazdym razie wez wymiary i idz do tokarza. Caly adapter ma owalnas konstrukcje, tokarz zrobi to za okolo 50zl (tak mysle :D) Pozdrawiam!! Quote Link to post Share on other sites
woma Posted April 30, 2006 Author Report Share Posted April 30, 2006 nie bylo w wyszukiwarce na slowo adapter reaguje tylko moj temat chyba ze nie pojawilo sie to slowo w co watpie TT: zna ktos wymairy bo zeby je zebrac musialbym najpierw kupic adapter a troche to bez sensu :D moze inaczej jaki jest wymiar zaworka w m broni a jaki wymiar gwintu na butli Quote Link to post Share on other sites
alias Posted April 30, 2006 Report Share Posted April 30, 2006 na allegro tego jest dosc duzo ale nie chce mi sie szukac :język: Nawet gdyby, plyna z tego oszczednosci wiec nie mow "nie usmiecha mi sie" bo to tak, jakbym powiedzial ze mi sie usmiecha wydawac 2 razy wiecej za ta sama porcje gazu...Propan, MAPP i inne ruskie badziewie to dobra sprawa... Quote Link to post Share on other sites
woma Posted April 30, 2006 Author Report Share Posted April 30, 2006 wiem ze oszcczednosci przyszlosciowe zniweluja wydatki na adapter ale co z tego jak ja teraz potrzebuja kasy a nie w przyszlosci :P Quote Link to post Share on other sites
alias Posted April 30, 2006 Report Share Posted April 30, 2006 Moim skromnym zdaniem, te adaptery sa zdecydowanie za drogie. Kazdy wie jak sa zbudowane i jak dzialaja...Toz to rozbuj w biały dzień/ciemna noc! To zwykla nasadny przytrzymujaca trzpien ktory wypychane jest przez sprezyne...Az zal **** zciska :evil: Quote Link to post Share on other sites
woma Posted April 30, 2006 Author Report Share Posted April 30, 2006 PROSZĘ O WYMIARY GWINTU BUTLI I WYMIARY RURKI PODAJĄCEJ GG DO GUNA Quote Link to post Share on other sites
cerber Posted April 30, 2006 Report Share Posted April 30, 2006 Na allegro sa adaptery za 75zł... szkoda bo i tak drogo. Kieydś pewie koleś w komisie sprzedawał za 50 zł a jeszcze keydś na allegro trafiały sie to 30 - 40 zł Quote Link to post Share on other sites
woma Posted April 30, 2006 Author Report Share Posted April 30, 2006 heh znajomy tokarz powiedzial ze sie tego nie podejmie :D a to peszek przeceiz t tylko 2 elementy moge zamiescic schmat no fakt troche roboty by bylo nie mam jeszcze ywmiarow jak ktos cos bedzie wiedzial to prosze o dopiski Quote Link to post Share on other sites
alias Posted April 30, 2006 Report Share Posted April 30, 2006 zamiescilbym bardziej profesjonalne zdjecie ktore mam na kompie tyle ze nie wiem jak to zrobic (serio :lol: ) Quote Link to post Share on other sites
woma Posted April 30, 2006 Author Report Share Posted April 30, 2006 http://www.imageshack.us/ wybierasz plik musi byc mniejszy niz 1mb (przerob go na gif) i wciskasz HOST IT! jak otrzymasz linki to kopiujesz link z "Thumbnail for forums (1)" i wklejasz to do postu Quote Link to post Share on other sites
Jodi Posted April 30, 2006 Report Share Posted April 30, 2006 Ja kupiłem od tego kolesia adapter i jest zadowolony :) Link Quote Link to post Share on other sites
woma Posted April 30, 2006 Author Report Share Posted April 30, 2006 drogo jak za 2 kawalki metalu :P:P 8) 8) Quote Link to post Share on other sites
alias Posted May 1, 2006 Report Share Posted May 1, 2006 Jodi, powinna byc jeszcze sprezynka. Wiem ze mozna sobie jakas wykombinowac ale jednak na zdjeciach jej nie ma :? Quote Link to post Share on other sites
majerSKY Posted May 1, 2006 Report Share Posted May 1, 2006 witam ja namierzylem kolesia co sprzedaje po 50zl/szt ale minimalna dawka to 10szt bo mniej mu sie nie oplaca, no to jest nas2ch, ktos jeszcze by reflektowal?jak tak to pm me tekere Quote Link to post Share on other sites
Jodi Posted May 1, 2006 Report Share Posted May 1, 2006 Alias: Sprężynka jest zamontowana na stałe - nie zgubisz iglicy i sprężynki (mniej się brudzi) Quote Link to post Share on other sites
crossman Posted May 1, 2006 Report Share Posted May 1, 2006 Witam Otrzymałem od gościa z forum schemat na adapter (kto szuka nie błądzi) ale nie wiem czy się sprawdzi. Jeśli komuś pomogłem to cała przyjemność po mojej stronie 8) http://img320.imageshack.us/my.php?image=a...nakretka7nc.jpg http://img310.imageshack.us/my.php?image=a...tadapter2vs.jpg Pozdro :lol: :lol: Quote Link to post Share on other sites
woma Posted May 1, 2006 Author Report Share Posted May 1, 2006 dzieki ci bardzo przedstawie to tokarzowi i zobaczymy co powie chociaz widze tu duzo wymiarow ktore nie mam pojecia co oznaczaja :D moze dla niego to bedzie jasniejsze :D [ Dodano: Pon 01 Maj, 2006 ] nie widze tez uszczelek zadnych ale widocznie nie trzeba Quote Link to post Share on other sites
LiuKas Posted May 18, 2006 Report Share Posted May 18, 2006 witam, przedstawiałem ten rysunek tokarzowi, powiedział że z częściami nie będzie problemu, tylko że w adapterze jest DZIURKA (którą przelatuje gaz) i takiego otworu nie da się zrobić na tokarce :cry: ma ktoś jakieś doświadczenia w jaki sposób wywiercić ten otwór? Quote Link to post Share on other sites
woma Posted May 18, 2006 Author Report Share Posted May 18, 2006 wiertarka i jedziesz co w tym trudnego? Quote Link to post Share on other sites
Dorgon Posted May 18, 2006 Report Share Posted May 18, 2006 Witam Jak ktos chce mam do oddania "adapter" mnie nie jest juz potrzebny, nie nabija maga super dokladnie ale da sie to obejsc (lub z tym zyc). Aha i nie polecam stosowanie propanu jak masz plastikowa komore hopsiup :) jak cos to mail michnowicz@interia.pl Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Jodi Posted May 18, 2006 Report Share Posted May 18, 2006 Precyzyjnego wiercenia życzę :twisted: Quote Link to post Share on other sites
woma Posted May 18, 2006 Author Report Share Posted May 18, 2006 nie wiem co w tym za problem w imadlo i wiercenie osiowe takie to trudne? [ Dodano: Czw 18 Maj, 2006 ] @Dorgon - dlaczego odradzasz propan do platikowych komór hopupa? Quote Link to post Share on other sites
Dorgon Posted May 19, 2006 Report Share Posted May 19, 2006 Nom, bo u mnie w socomie nie ma problemu ale kumple maja rugery i zamiast kule powypluwali gumki hopup (oczywiscie nie odrazu :) ) A poza tym doswiadczeni koledzi taz tak mowili :), ale ich nie sluchalem, przekonalem sie na cudzej skórze :D Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
przemecki Posted May 20, 2006 Report Share Posted May 20, 2006 mam patent na reduktory do butli z propanem. końcówke i sprężynke adaptuje z butli od gg. przewiercam ją na wylot boszne otwory zalewam cyną za pomocą lutownicy. wkładam do zaworka w butli z propanem i jazda. fotki prześle na poczte. osoby zainteresowane prosze o kontakt przemoelektryk@interia.pl czas wykonania takiego reduktora metodą małego jasia to około 15 min. potrzebne materjałyto: -wiertło 1,6mm -lutownica cyna i kalafonia -drobny papier ścierny (kawałek) -pusta butla po GG (sam zaworek) witam ponownie, pare osób wzieło mój pomysł i to działa! przesłałem dziś do jednego z naszych kolegów fotki mojego reduktorka i reduktora kupnego razem z rysunkami i wymiarami, fotki niebawem na forum.prosze o cierpliwość. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts