REMOV Posted August 24, 2003 Report Share Posted August 24, 2003 Cóż, ruscy mają wytłumione granatniki to może i na haubice przyszła kolej? :) Nie granatniki, ale jeden granatnik - BS-1 (Tiszina). Quote Link to post Share on other sites
Gerard Heime Posted August 24, 2003 Report Share Posted August 24, 2003 Tiszinę znam, ale słyszałem też o wytłumionym granatniku jako samodzielnej broni, pod oznaczeniem BG (Bezszumnyj Granatomiet czy jakoś tak, nie znam języka). Nie wykluczam, ze pod tym oznaczeniem kryje się być może Tiszina. źródło informacji to jedna z książek Suworowa, bodajże "Specnaz" (o ile mnie pamięć nie myli). Quote Link to post Share on other sites
REMOV Posted August 24, 2003 Report Share Posted August 24, 2003 Tiszinę znam, ale słyszałem też o wytłumionym granatniku jako samodzielnej broni, pod oznaczeniem BG (Bezszumnyj Granatomiet czy jakoś tak, nie znam języka). A jak sądzisz, co oznacza skrót BG-1? :wink: Quote Link to post Share on other sites
Gerard Heime Posted August 25, 2003 Report Share Posted August 25, 2003 Eee? BG-1? Beszumnyj Granatomiet? :) W takim razie co oznacza BS-1, alfanumeryczne oznaczenie Tisziny? :) Bo ja już nic nie rozumiem - skąd wziąłeś te BG-1? Quote Link to post Share on other sites
REMOV Posted August 29, 2003 Report Share Posted August 29, 2003 Dbają o słuch, prawda? :wink: Quote Link to post Share on other sites
REMOV Posted August 29, 2003 Report Share Posted August 29, 2003 Eee? BG-1? Beszumnyj Granatomiet? :) W takim razie co oznacza BS-1, alfanumeryczne oznaczenie Tisziny? :) Bo ja już nic nie rozumiem - skąd wziąłeś te BG-1?To proste - pomyliłem się, bo mnie kurczę, zmyliłeś :wink: a owo BS oznacza właśnie BezSzumnyj, jak podejrzewam. Quote Link to post Share on other sites
REMOV Posted October 11, 2003 Report Share Posted October 11, 2003 Śliczne zdjęcie to raz (trening amerykańskich sił specjalnych gdzieś na Filipinach), a dwa - zerknijcie na uszy. Ktoś jeszcze będzie upierał się przy tym, że profesjonaliści ćwiczą bez ochrony narządu słuchu? :wink: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts