roziko Posted May 13, 2006 Report Share Posted May 13, 2006 Witam Mam takie pytanie. Czy ten rodzaj broni został już wprowadzony do Polskiej armi? Pytam dlatego że niedawno przeglądając zdjęcia naszych z Iraku zobaczyłem na grupowej fotce jak chyba dwuch wojaków trzyma w rękach coś podobngo. Mogło mi sie wydawać ale jestem ciekawy.. pzdr. Quote Link to post Share on other sites
Imashel Posted May 13, 2006 Report Share Posted May 13, 2006 Pytanie chyba w złym dziale, powinno byc w "Broń palna". Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted May 13, 2006 Report Share Posted May 13, 2006 Witam Mam takie pytanie. Czy ten rodzaj broni został już wprowadzony do Polskiej armi? Nie został i nieprędko (o ile w ogóle) zostanie. Pytam dlatego że niedawno przeglądając zdjęcia naszych z Iraku zobaczyłem na grupowej fotce jak chyba dwuch wojaków trzyma w rękach coś podobngo. POkaż to zdjęcie. Na mój gust "coś podobnego" to może być najzwyklesze w świecie M249. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted May 13, 2006 Report Share Posted May 13, 2006 Czy ten rodzaj broni został już wprowadzony do Polskiej armi?Tak, karabiny maszynowe są używane w polskiej armii od lat. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts