Kocur666 Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 Magazynek pewnie przesuwa komore - minimalnie zle umieszczony wylot kulek. Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted September 8, 2011 Report Share Posted September 8, 2011 Kolimbam a nawiercałeś małe wgłębienie w komorze HU ? Quote Link to post Share on other sites
Mike007 Posted March 29, 2012 Report Share Posted March 29, 2012 Hej. Męczę się z moim PDW Boyi juz ponad tydzień i nic. Problem polega na tym że albo strzeli normalnie, albo strzeli na sucho (jak by sie kulki skończyły, chociaż są i mag podaje ok) albo znowu lecą dwie kulki na raz z lufy. Troszeczkę się w tym orientuje, sprawdzałem na wszelakie sposoby i dalej nic nie mogę zdziałać. na początku wymieniłem komory hu (ze Classic army na stockową boyi) = to samo. Zmieniłem także gumki dalej to samo. Magazynek podaje dobrze, ale także sprawdziłem na innym i jest to samo. Replika jest full stock w tym momencie, nic nie rozbierane, plomby na gb no i takie cuda odchodzą z nią. Tracę juz do tego cierpliwość powoli. Nie mam pojęcia od czego to moze być. podpiłowałem trochę ten język blokujący kulki w magu, żeby miały łatwiej wychodzić, podpiłowałem także rowek w dźwigni która dociska dystanser, żeby byłu ustawiony na całkowite 0 (wcześniej gdy było 0 to i tak minimalnie dociskał), wymieniłem te komory i cały czas nic. Zastanawiam sie czy może nie jest to wina dyszy (tej rurki co się rusza i wchodzi do komory hu). W moim drugim karabinku, AK74 tez od boyi jest tak ustawiona że jak jest w stanie spoczynku (sprężyna głowna w gb na maxa rozciagnięta - po prostu przed wystrzałem lub po nim) to lekko tylko wchodzi do komory, tak że nie blokuje wejścia kulkom z maga. W tym PDW jest ustawiona tak, że zasłąnia około połowę tej dziury przez którą przedostaja się kulki. Jak wy macie w swoich emkach/ też tak samo? w sumie to stockowa częsć to dla czego miało by nie banglać? a i jeszcze myślałem o tej sprężynie co wchodzi na lufę i ma za zadanie dociskać komorę do gb. moze zamiast tego zrobić tak żeby tą komorę odciskała od tej lufy zamiast dociskała? prosiłbym o jakieś rady i pomoc od tych którzy cos bd wiedzieć na ten temat i którym cos takiego sie juz działo w przeszlosci. pozdro Quote Link to post Share on other sites
zuczek Posted March 29, 2012 Report Share Posted March 29, 2012 Dziwna sprawa. Rozkręciłbym gearbox i sprawdził dyszę, listwę, i sprężynę odciągającą dyszę. Quote Link to post Share on other sites
Mike007 Posted March 29, 2012 Report Share Posted March 29, 2012 w ostatecznosci chyba tak zrobię, spróbuję jeszcze przełożyć lufę z komorą gumka itp do innej emki, zobaczymy co bd wtedy Quote Link to post Share on other sites
karol5683 Posted March 30, 2012 Report Share Posted March 30, 2012 Mam podobny problem z moją mp5. Też nie wiem co się dzieje. Czy normalne jest to ,że tłok dysza popychacz zostają po wystrzale w innej pozycji? ,że nie wracają na pozycję poprzednia? Quote Link to post Share on other sites
Mike007 Posted April 1, 2012 Report Share Posted April 1, 2012 helllo? nik nic nie wie? zadnych przypuszczen? Quote Link to post Share on other sites
zuczek Posted April 1, 2012 Report Share Posted April 1, 2012 @Karol najprawdopodobniej masz uwaloną sprężynkę od popychacza. Quote Link to post Share on other sites
tred211 Posted April 2, 2012 Report Share Posted April 2, 2012 Za dużo rzeczy może być nie tak przy takich objawach: -sprawdź czy dysza sztywno siedzi na głowicy cylindra. Powinna poruszać się tylko w przód i w tył. Jeśli delikatnie do góry io na dół, to znaczy, że krzywo wchodzi do komory i się nie uszczelnia z gumką, albo wręcz blokuje kulke i podczas nastepnego cyklu wpychane są dwie kulki do komory (szczególnike wystepuje to na auto. Na singlu strzela normalnie) -sprawdź czy nie masz pękniętego popychacza. -sprawdź sprężynkę popychacza -sprawdź czy antyreversal blokuje zebatke silnikową. Jeśli nie to może mieć pękniętą sprężynkę. -jeśli zmieniłeś batkę na mocniejszą, może być konieczne założenie opóźniacza popychacza na zębatkę tłokową - i wiele innyc rzeczy jak gumka hop up, komora, dystanser itd Quote Link to post Share on other sites
Mike007 Posted April 3, 2012 Report Share Posted April 3, 2012 na singlu wlasnei stzrela po 2, a gb jest prawei nowy przebieg z 500 bb to powinno byc all w porzadku, moze rozkrece tego boxa w ostatecznosci Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted April 5, 2012 Report Share Posted April 5, 2012 (edited) Wina komory i gumki. Jeszcze raz załóż dobrze gumke aby kołnierz miał idealne koło i głęboko wchodził w komorę. Nawierć niewielkie wgłębienie w komorze .Wiertło 6mm wkładasz w komorę w otwór gdzie podawane sa kulki z maga i delikatnie nawiercasz. Moze być wina również samej gumki i tu raczej zmiana na inna firmę. Edited April 5, 2012 by Snipernr1 Quote Link to post Share on other sites
Mike007 Posted April 5, 2012 Report Share Posted April 5, 2012 sprawdzałem na dwóch komorach i gumkach (od ca) i to samo było tak wiec to nie wian tego Quote Link to post Share on other sites
tred211 Posted April 5, 2012 Report Share Posted April 5, 2012 Nawierć niewielkie wgłębienie w komorze .Wiertło 6mm wkładasz w komorę w otwór gdzie podawane sa kulki z maga i delikatnie nawiercasz. W sumie co to daje? Quote Link to post Share on other sites
Mike007 Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 zniszczenie komory i tyle, wczesniej chodzilo na tych czesciach dobrze, a przeciez sa stockowe Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 (edited) Widzę ze wiesz lepiej ode mnie .Nie mniej ja to już przerobiłem w jednej z replik.Ale jak sadzisz że to nic nie da to walcz dalej. Edyta: wyraźnie napisałem gumka innej firmy/producenta. Powodzenia. Edited April 6, 2012 by Snipernr1 Quote Link to post Share on other sites
tred211 Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 No dobra, ale to wiercenie komory co daje? Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 No dobra, ale to wiercenie komory co daje? Teoretycznie utrzymuje kulke w miejscu do tego przeznaczonym a tym samym zagradza drogę nastepnej kulce ,żeby w razie czego nie poleciały dwie naraz... Quote Link to post Share on other sites
Mike007 Posted April 10, 2012 Report Share Posted April 10, 2012 dziś odkryłem że gdy replikę przekręcę "do góry nogami" to strzela ok i nie ma żadnych pustych strzałów itd. nie mam już w ogóle pomysłów czego to może byc wina, włożyłem ostatnio inną lufę z komorą do tego i nic nie zmieniło, gumka mag komora lufa, wymieniałem i nic. Quote Link to post Share on other sites
Mike007 Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 do zamknięcia, replika sprzedana Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts