dominiq Posted May 19, 2006 Report Share Posted May 19, 2006 Niedawno zakupiłem tę właśnie broń , narazie sprawuje się znakomicie, ma ktoś tę replikę? może coś więcej napisać o niej?:] Jeśli mieliscie usterki to napiszcie :D Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted May 19, 2006 Report Share Posted May 19, 2006 jeśli to kjw to spust sie złamie ... z tego co czytałem to w p8/usp kjw to sie zdarza często...są też ponoć problemy z magazynkami Quote Link to post Share on other sites
Smokey Posted May 19, 2006 Report Share Posted May 19, 2006 Kup KSC USP campact. Quote Link to post Share on other sites
Kinko Posted May 19, 2006 Report Share Posted May 19, 2006 Kup KSC USP campact. Przecierz napisał, że już kupił :o BTW. Ja mam dwie repliki z kjw, smaruje je regularnie i nie mam narazie żadnych problemów (m700 police,glock 32c full metal) Musisz się liczyć z tym, że miesięcznie zużyjesz opakowanie olejku silikonowego (60ml) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Smokey Posted May 19, 2006 Report Share Posted May 19, 2006 OMG... sorki ale niedoczytałem 8O Quote Link to post Share on other sites
dominiq Posted May 19, 2006 Author Report Share Posted May 19, 2006 hmm.. spust sie łamie ... skoro tak to jak tego uniknąć ? a jeśli już sie złamie co z tym fantem zrobic? aha słyszałem żeby za górną część spustu naciskac wtedy bedzie bezpieczniej...to prawda?? (gorną lub dolną , właśnie nie pamietam moze wy wiecie?) :P Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted May 19, 2006 Report Share Posted May 19, 2006 im wyżej tym mniejsze naprężenia na spuście.....im niżej tym bardziej siła wygina spust....sprawia że materiał z którego jest spust pracuje i wkońcu pęka........np: łatwiej wygiąć/złamać długi pręt /patyk niż krótki , tzn. im ramie (długość) na które działa siła jest większe tym bardziej siła oddziaływuje na dane ciało ..... hehe ale mi sie napisało :) co ta mechanika robi z ludźmi :) .... poprostu jak będziesz strzelał trzymaj paluch jak najwyżej :P to spust pożyje dłużej......jak pęknie to do rusznikarza lub jeśli jestes zdolny sam dorobisz Quote Link to post Share on other sites
dominiq Posted May 20, 2006 Author Report Share Posted May 20, 2006 a właśnie, ten rusznikarz... Ile kosztuje u niego dorobienie spustu? cene orientacyjną poprosze :lol: Quote Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted May 20, 2006 Report Share Posted May 20, 2006 idz i popytaj, moze bedzie ktos kto ci takie cos za piwko ( lub 2 ;p) zrobi. Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted May 23, 2006 Report Share Posted May 23, 2006 Kup KSC USP campact. Przecierz napisał' date=' że już kupił :o Pozdrawiam[/quote'] Kupił KJW, a nie KSC. A różnica duża, m.in dwukrotna w cenie 8) . Co do KJW, to spust ułamie Ci się najszybciej jak będzie mógł (rekordem na forum było chyba 7 magów wystrzelonych). Dorobić można, w Polsce kupić trudno, w sieci gdzieś były wzmocnione za 15$ chyba, ale nie na WGC. Poza tym zawsze trzymaj trochę gazu w magu, bo w KJW bardzo szybko zawory lubią puszczać jeśli sie to zaniedba. Quote Link to post Share on other sites
Smokey Posted May 23, 2006 Report Share Posted May 23, 2006 KSC-KWA :) :arrow: http://128.177.0.109/usp_compact.htm Quote Link to post Share on other sites
Tomciaz Posted July 14, 2016 Report Share Posted July 14, 2016 Odkop roku, (10 lat! czekam na Złoty Szpadel :D) ale co mi tam. Spust można dostać w rainbow8.com i to w trzech wariantach. Pytanie z innej mańki - po złożeniu doszczętnie rozłożonego USP, selektor w pozycji "zabezpieczony" nie blokuje mechanizmu spustowego. Podejrzewam zużyty trzpień bezpiecznika, ale może ktoś ma inne pomysły? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts