kostek Posted May 19, 2006 Report Share Posted May 19, 2006 Czy ktos sprawdzal moze czy magazynki od G3 pasuja do CA33e?? Jezeli tak to od ktorej wersji. Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted May 19, 2006 Report Share Posted May 19, 2006 Nie pasują. HK33 strzela amunicją 5,56x45 mm, G3 - 7,62x51 mm, przez co magazynki mają różne wymiary. A jako, że co replika, to replika, różne wymiary magazynków pieczołowicie oddano. Quote Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted May 19, 2006 Report Share Posted May 19, 2006 na 100% nie pasują. Porównywałem jakiś czas temu moje mc51 z ca33e kolegi. Magi nie są zamienne. Mają totalnie inne gniazda. MC51 ma takie same magazynki jak g3 wiec mysle ze różnicy nie ma. Quote Link to post Share on other sites
kostek Posted May 20, 2006 Author Report Share Posted May 20, 2006 No bo powstaje po mału problem dla użytkowników CA33, nie można już prawie nigdzie dostać magazynków. Jedynie chyba sklep na "m" je ma, nawet na WGC już nie mają. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted May 20, 2006 Report Share Posted May 20, 2006 No bo powstaje po mału problem dla użytkowników CA33, nie można już prawie nigdzie dostać magazynków. Jedynie chyba sklep na "m" je ma, nawet na WGC już nie mają.To kup w sklepie "m". Co za problem? Quote Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted May 20, 2006 Report Share Posted May 20, 2006 Nie masz wyjscie , szukaj jeszcze uzywanych. Quote Link to post Share on other sites
kostek Posted May 20, 2006 Author Report Share Posted May 20, 2006 Nie chodzi o to ze tam nie kupie... tyle ze chodzi o ze sie koncza. Firearms ma jeszcze hi-capy Quote Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted May 20, 2006 Report Share Posted May 20, 2006 moze jakies magazynki mają podobne gniazdo, niekoniecznie od ca33e. Zrób zdjęcie gniazda magazynka i może znajdzie się coś takiego co bedzie mozna delikatnie przerobić i strzelać. Quote Link to post Share on other sites
kostek Posted May 20, 2006 Author Report Share Posted May 20, 2006 Szkoda ze STAR nie robi magow do HK33... znalazlem ostatnio magi STARA do G3 i zastanawiam sie czy naprawde G3 SG1 jest duzo bardziej popularne niz CA33. Quote Link to post Share on other sites
Alayas Posted May 20, 2006 Report Share Posted May 20, 2006 przeciez sa magi do ca 33e na asgshop'ie co wam odbija? A nie slyszalem zeby ktos narzekal na ten sklep... Quote Link to post Share on other sites
kostek Posted May 20, 2006 Author Report Share Posted May 20, 2006 Hmm... ja tam nie widze na asgshopie zeby byly dostepne. Quote Link to post Share on other sites
Alayas Posted May 20, 2006 Report Share Posted May 20, 2006 "produkt jest aktualnie niedostępny" Jesli o to ci chodzi to piszesz E-mail i bede je mieli. Chociaz czemu niby nie kupic na mg.pl :? Quote Link to post Share on other sites
Freak02 Posted September 21, 2008 Report Share Posted September 21, 2008 ja kupiłem do swojego ca33e maga od BE, trzeba było tylko 1mm go upiłowac bo w gniezdzie nie siedział i wypadał. ale minuta roboty pilnikiem i mam hi capa za 35zł Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted September 22, 2008 Report Share Posted September 22, 2008 Mam pytanko, czy magi od PSG-1 będą pasowały do SAR'enki od CA??? Właśnie kostek moze spróbuj z magiem od PSG-1??? :-P :-P A jak nie to poszukaj przejściówki i używaj magów od eMek 8-) Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted September 24, 2008 Report Share Posted September 24, 2008 (edited) magi z psg są kompatybilne z g3 (7,62) więc niebardzo bedzie pasował do hk33 ale SARenka powinna na nich śmigać ... ja bym brał na sklepie jak to piszecie na "M" ... taniej mają tam niektóre badziewia :D i przez to sam czasami coś kupuje od nich puki jeszcze jest :P (ale repliki bym tam nie kupił ;P ) Edited September 24, 2008 by sjzmisiek Quote Link to post Share on other sites
Ijet Posted September 24, 2008 Report Share Posted September 24, 2008 Kurczę, swego czasu byłem bardzo napalony na tą replikę, niestety mój zapał ostudziła właśnie sytuacja z magazynkami. Jedyną alternatywą dla dennych z zasady ;) hikapów były lowy od CA, których, jeśli wierzyć WGC, CA zaprzestało produkcji. Moim zdaniem zupełnie bez sĘsu praktyka CA. Zresztą, podobnie jest chyba z ich FALem... Może jakiś MAG, STAR, albo inny Element coś zrobią w tym temacie... Bo szkoda repliki, a HK33 od KSC to jednak chyba zbyt trudny materiał do strawienia... PS. Może to i mało ekonomiczne wyjście, ale da się przerobić haja na lowa/mida w tym przypadku? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts