vonmarxx Posted January 28, 2007 Report Share Posted January 28, 2007 a dla snajpera miejskiego ta replika sie nadaje? Quote Link to post Share on other sites
Naal Posted January 29, 2007 Report Share Posted January 29, 2007 myślałem równiez nad zakupem snajperki jako broni dodatkowej. Ludzie jednak mówią, że snajper w AS ma przerąbane. Kiedy wyszła nowa seria snajperek zaraz po M6 CyberGuna zapłonąłem entuzjazmem. Po kilku recenzjach od znajomych i nie tylko stwierdziłem, że wydawanie takiej kasy na ten sprzęt nie jest niczym korzystnym. Praktycznie brak możliwości upgrade'u do solidnej ilości FPS przemawia przeciw tej replice. Dobra snajperka powinna mieć około 500 FPS (to nie tylko moje zdanie). Jeśli chce się wyciągnąć tyle na snajpie to tylko na jakiejś firmówce... Pytam zatem czy jest sens kupować drogą snajpę sprężynową i robić jej upgrade? Niedawno znajomy kupił Mauzena z upgradem do 550 fps... Nie powiem zasięg to miał bardzo dobry, ale za cenę 2200 zł szczerze mówiąc wolałbym najtańszą eMkę CA i do tego gearbox Systema (to tylko moje zdanie)... Rozumiem, że w większości chodzi o sam klimat. Jednak jeśli miałbym patrzeć również na cenę wybrał bym Tanakę... Wracając do tematu. Uważam, że wydatek takiej kasy na tą snajperkę jest bezsensowny... Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted January 30, 2007 Report Share Posted January 30, 2007 Wracając do tematu. Uważam, że wydatek takiej kasy na tą snajperkę jest bezsensowny... Zwlaszcza ze niewiele więcej co gołe Super S9 w tajgunie kosztuje VRSka HFC z o niebo lepszymi możliwościami tuningu. Quote Link to post Share on other sites
crogool Posted February 25, 2007 Report Share Posted February 25, 2007 (edited) Zwlaszcza ze niewiele więcej co gołe Super S9 w tajgunie kosztuje VRSka HFC z o niebo lepszymi możliwościami tuningu. W asortymencie specshop VRS (HFC) jest w tej samej cenie co Super S9 na tajgunie. ...tylko za cholerę nie mogę znaleźć upgrade (za wyjątkiem machinegun - który nie wygląda jak sklep czynny) Edited February 25, 2007 by crogool Quote Link to post Share on other sites
zenek14 Posted February 27, 2007 Report Share Posted February 27, 2007 siema miałem okazje sie na ostatniej strzelance zetknąć z tą bronia i powiem ze bolało mi sie tylko musło a kumpel dostał w zuchwe i sie nachwile zwijał tylko tyle powiem aha i to nie było z 5m tylko około 20 lub wiecej Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted February 27, 2007 Report Share Posted February 27, 2007 Zenek daj sobie siana z takimi postami. Po pierwsze nic to nie wnosi do tematu a po drugie nawet gdybym studiował Twój post tydzień czasu to i tak chyba nie zrozumiałbym o co Ci chodziło. Poucz się języka ojczystego, poczytaj trochę książek i wtedy spróbuj jeszcze raz sformułować swoje myśli w formie pisanej..... :wink: Quote Link to post Share on other sites
zenek14 Posted February 27, 2007 Report Share Posted February 27, 2007 (edited) dzięki thor za rade ;-) teraz będę się starał inaczej pisać posty jeśli jest to dla ciebie niezrozumiałe tak naprawde chodziło mi o to że ma dużą moc to tak na marginesie masz racje z tym ze jest to niezrozumiałe ale gdy to pisałem byłem z lekka zmęczony [Zdanie zaczynamy z wielkiej litery. Stosuj interpunkcję!] Edited February 28, 2007 by Foka Quote Link to post Share on other sites
regnar Posted October 28, 2007 Report Share Posted October 28, 2007 (edited) Trochę odświeżę temat, jako że kawał czasu minęło od ostatniego postu... Możecie mi powiedzieć jak wygląda po tym czasie (ostatni post luty br) dostępność bebechów do X-9'tki ? Właściwie to już jestem na 90% pewny ze zakupie ją jako pierwszą kampe w mojej karierze ASG ;P. Aha ktoś ma aktualne info jaka obecnie sprężyna może max do niej wleść (tłok itp...) oczywiście w miarę rozsądku, żeby to "cudo" po 3 spotkaniach nie klęknęło z powodu zbyt mocnej modernizacji... I jeszcze taka mała prośba do użytkowników ww modelu: jakie wrażenia z "pracy" mechanizmu itp. po upływie prawie ze roku? Jak UHC sprawił się tworząc X-9'tke? Tyle już recenzji przeczytałem ze nie pamiętam: czy to X-9 miał tendencje do "podrywania" kulek po przelocie tych kilkudziesięciu metrów? Chyba nie ale głowy nie dam... PS. Ja zdaje sobie świetnie sprawę ze za 600zł to d.... nie karabin snajperski, ale jak na początek myślę ze powinno starczyć. Powiedzmy ze te 460fps (info na snajperasg.pl) to wystarczające minimum. Zawsze jest ten plus ze lepiej podszkolę sie w maskowaniu, jeśli będę musiał podejść bliżej celu. Druga sprawa: kiedy powiedziałem znajomym ze planuje coś powyżej 600fps usłyszałem jedną odpowiedz: "Zapomnij ze będziemy grac z tobą..." ;) ... zresztą przy 460fps tez ich będzie bolec ;D hehehehehhe. Tak wiec na razie zostaje przy kupnie nie co słabszej giwery. Pozdrawiam :) Edited October 28, 2007 by regnar Quote Link to post Share on other sites
militarius5 Posted October 29, 2007 Report Share Posted October 29, 2007 (edited) Lepiej kup to http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=328 Więcej o tuningu http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=40592 Edited October 29, 2007 by militarius5 Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted December 17, 2007 Report Share Posted December 17, 2007 Przeniosłem dyskusję o wyższości bipoda nad ręką, lunety nad szkłem powiększającym itp do nowego tematu zapraszam ;) Quote Link to post Share on other sites
michal1211 Posted March 23, 2008 Report Share Posted March 23, 2008 moje pytanie dotyczy tego czy warto kupować UHC-X9SWAT?, czy ktoś ma taki karabin? Czy jest awaryjny?? Czy można łatwo tuningować?? Mając do wyboru Wariorr lub UHC-X9SWAT którego wybrać?? Quote Link to post Share on other sites
regnar Posted March 23, 2008 Report Share Posted March 23, 2008 Oczywista oczywistość ze Warriora, X9 sobie nie potuningujesz. Quote Link to post Share on other sites
look17 Posted March 23, 2008 Report Share Posted March 23, 2008 X9/Super 9/ itp nie nadaję się na snajperkę. Co najwyżej do powieszenia na ścianie. Jest długo na rynku, części tuningowych do tego nie ma, osiągi w stocku są marne. Chyba, że masz dojścia do tokarza. Wtedy nawet z zabawki za 10zł zrobisz snajperkę. Quote Link to post Share on other sites
michail_G36C Posted March 24, 2008 Report Share Posted March 24, 2008 tez zastanawiam sie nad tym karabinem i sadze ze moze byc dobry wczesniej nie mialem wyborowki wiec sie troche boje Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted October 29, 2013 Report Share Posted October 29, 2013 http://deltashop.pl/pl/zestawy-tuningowe/714-zestaw-tuningowy-uhc.html Spust pewnie wybuchnie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts