coolphon Posted June 3, 2006 Report Share Posted June 3, 2006 Witam Mam problem z mid capem produkcji G&P(do AK-47). Mianowicie kiedy wstawie do niego ok 100 kulek (roznie raz wsadzilem 60 raz 130 i ten sam problem)nie chce wogole podawac kulek, tzn odsuwam ten plastik zwalniajacy kulki i wogole nie leca, tak jakby sie sprezyna blokowala. Wlalem tone silikonu i troche pomaga, ale nadal trzeba go walnac ze 2 - 3 razy i wywalic kilka kulek na zewnetrz zeby dzialal. Ma ktos jakies rady na to, bo dalem 95zl za maga i zaczynam sie na niego bardziej denerwowac niz na High Capa CYMY!! Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted June 4, 2006 Report Share Posted June 4, 2006 Może dajesz za mało oleju silikonowego, albo używasz jakichś marnych kulek. Ja mam mid-capa G&P do mp5 i bez smarowania też się ciął, ale teraz chodzi jak złoto :D Quote Link to post Share on other sites
coolphon Posted June 4, 2006 Author Report Share Posted June 4, 2006 Olejek sie prawie ze wylewa, a jesli gold fire sa zlymi kulkami no to nie wiem jakich mam uzywac. Quote Link to post Share on other sites
SoH Jasio Posted June 4, 2006 Report Share Posted June 4, 2006 To najlepiej go odeslij bo to pewnie wada fabryczna Quote Link to post Share on other sites
augustox Posted June 4, 2006 Report Share Posted June 4, 2006 problemy&magi z G&P ......??pewnie to jakas wada fabryczna :) Quote Link to post Share on other sites
Michal_g Posted June 4, 2006 Report Share Posted June 4, 2006 problemy&magi z G&P ......??pewnie to jakas wada fabryczna :) Niekoniecznie - moje 2 mid-capy G&P do AK chodzą prktycznie bezawaryjnie (jeden od roku, drugi od dwóch miesięcy). Może pomoże zmiana gatunku kulek- nie wiem jakich używa inicjator wątku. Jak dotąd jedyne zacięcie magazynka z jakim miałem doczynienia to przypadek kiedy felerna kulka (Guarder 0.25) przyblokowała mechanizm - objawy były podobne jak tu opisywane (brak możliwości opróżnienia magazynka zarówno poprzez strzelanie jak i odblokowanie zwalniacza). Pomogło "wydłubanie" tej pechowej kulki śrubokrętem, reszta wyszła już normalnie. Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted June 4, 2006 Report Share Posted June 4, 2006 To bardzo zależy od kulek, a konkretnie od ich "śliskości". Możesz też go po prostu rozkręcuć i zobaczyć, czy sprężyna nie pskręcała się wokół własnej osi. Kiedyś zrobiło mi się tam w mid-capie do emki. Mid-capy G&P bardzo łatwo się składa i rozkłada, więc nie powinieneś mieć z tym problemu. Quote Link to post Share on other sites
coolphon Posted June 4, 2006 Author Report Share Posted June 4, 2006 Wszystko jasne, Gold Fire to siano ;-) jesli chodzi o mid capy. Mianowicie dorwalem 50 excelow (gdzies mi sie cudem udalo znalezc) i mag smiga. Dlatego musze kupowac excele, ew sprawdze jeszcze blastery. Temat do zamkniecia. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Inferno Posted June 4, 2006 Report Share Posted June 4, 2006 sprawdze jeszcze blastery. Na blasterach musi chodzić. Są gładziutkie :) Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted June 4, 2006 Report Share Posted June 4, 2006 To naprawdę jest bardzo delikatna sprawa. Ja onegdaj wywaliłem 20tys. GoldFire przez 3 różne precki (MP5, M15, P90) i były to świetne kulki. Ale jakieś pół roku temu miałem 3 zacięcia na jednym low-capie (68 kulek). Także to mocno zalezy od partii. Tamte GF były kupowane we Francji. Z kolei Excele dostępne teraz na rynku tną się w hi-capach do P90. Blastery chodzą jak złoto i tych używam ja i chyba cały Poznań, także można polecić również do precki. BTW ciekawostka: kulki zamawia się na tony w HK. Taka tona przyjeżdżą i tutaj jakaś firma "rozlewa" te kulki do butelek. W ten sposób powstały GoldFire i Blastery, które tak naprawdę butelkuje ActionSportGames. No i trik polega na tym, że jak te NoName z HK okażą się lipne, to cała "marka" od razu siada. Bo odesłać tego nie ma jak (tonę?). Także co jakiś czas może sie zdarzyć, że dobre kulki się "popsują". Koniec przypowieści :) Quote Link to post Share on other sites
Inferno Posted June 4, 2006 Report Share Posted June 4, 2006 Z kolei Excele dostępne teraz na rynku tną się w hi-capach do P90 Ogólnie mają dziwną powierzchnię... taką matową. BTW ciekawostka: kulki zamawia się na tony w HK. Taka tona przyjeżdżą i tutaj jakaś firma "rozlewa" te kulki do butelek. W ten sposób powstały GoldFire i Blastery' date=' które tak naprawdę butelkuje ActionSportGames. [/quote']Skoro to to samo, to czemu mają inną powierzchnię i nieco inny odcień? Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted June 4, 2006 Report Share Posted June 4, 2006 Bo to nie to samo. Zależy chyba gdzie i kiedy zamówisz. No wiesz, wpadnie Ci chińczyk do kadzi i już masz nieco inny kolor kulek ... Ogólnie chodziło mi o to, że kulki z tą samą nalepką wcale nie muszą być tymi samymi kulkami z tego samego "tłoczenia" :D Quote Link to post Share on other sites
Inferno Posted June 4, 2006 Report Share Posted June 4, 2006 Ogólnie chodziło mi o to' date=' że kulki z tą samą nalepką wcale nie muszą być tymi samymi kulkami z tego samego "tłoczenia"[/quote']Zależy ile im się czego sypnie? Jak roczniki win prawie :lol: Quote Link to post Share on other sites
buba Posted June 15, 2006 Report Share Posted June 15, 2006 Odnosnie mid-capow, mialem w mojej karierze problem z trzema sztukami juz nawet nie pamietam jakich firm (nie byly to moje magi). Zawsze dobrym rozwiazaniem bylo popuszczenie srub ktore skrecaja obie polowki magazynka. Sprobujcie moze podziala ... Quote Link to post Share on other sites
patrycyan Posted June 28, 2006 Report Share Posted June 28, 2006 Warto sprawdzic, czy plastikowa koncowka dobrze siedzi w sprezynie - jesli nie, to potrafi sie przekrzywic i zablokowac. Przy pierwszym magu mialem to samo. Ale potem kazdy ze swoich magow G&P rozkrecilem, poprawilem ta koncowke i naoliwilem. Dzialaja OK. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted June 28, 2006 Report Share Posted June 28, 2006 Zbyt obfite smarowanie magów nie jest najlepszy wyjsciem. Co do midów. A) midy GP do eMek tną się częściej niż do AK więc nie wolno stosować taskich porównań B) topik o tych magach jest już na forum C) Rozwiazania: - popuscic srubki - delikatnie nasmarowac - wyrobic poprzez zostawienie na noc (sprezyna i tak jest mocna) Quote Link to post Share on other sites
Błażej Posted June 28, 2006 Report Share Posted June 28, 2006 Ja miałem kiedyś tego mid capa i ciął w taki właśnie sposób i to na kulkach TM. Firearms dwa razy go serwisował i nie udało się "usterki" poprawić. Pomogła zamiana na dwa low capy TM :). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts