Guest Anonymous Posted June 6, 2006 Report Share Posted June 6, 2006 Jest to moja pierwsza recenzja dlatego proszę o wyrozumiałość: GLOCK 27 Nazwa: Glock 27 Hop-Up: Regulowany Długość: 170 mm Waga: 600 g Pojemność magazynku: 14Kulek Producent: KJW Symbol: KJ0168 Blow-back: Tak Gdzie kupiłem: http://www.taniemilitaria.pl/sklep/product...products_id=210 WYGLAD: Wygląd oceniam na 9(skala 1-10) Bardzo starannie wykonana replika. Sporo detali. Obudowa jest zrobiona z dobrego ABSu (tak samo zamek). Wygląd szpecą napisy: Made In Tajwan, KJ(dość duże w kwadracie), GAS BLOK BACK SYSTEM READ MANUAL BEFORE USE. Replika jest wyjątkowo mała, co jest plusem dla osób o mniejszej posturze. Zamek jest zdjemowalny, w którym to znajduje się regulacja HOP-UPa oraz metalowa lufa. CELNOŚĆ: Zasieg skuteczny (na oko) to okolo 25-30 m na kulkach 0,2 g FUNKCJONALNOŚĆ: Pistolet jest dobry na broń boczną i główna. Gazu starcza na 2-3 magazynki (przy 15C). Szybko się go wyciąga z kabury, ma kopa i jest celny (na. 30 metrów). KOMENTARZ: Replika za swoją cenę i jakość zyskała u mnie duży plus. Jeżeli znowu miałbym wybrać broń do 200 zł to byłby to Glock 27 KJW. Plusy i Minusy: + Gdy wyczerpią się kulki zamek zostaje z tyłu. + Regulowany HOP-UP + Blow-Back + Mały + Dużo detali w wyglądzie + Ciężar - Plastikowy spust - Srebrny przełącznik od blokady spustu - Szpecące napisy - Przy niskiej temperaturze dostaje syfony Hop-Up: FILM: http://patrz.pl?34943 Na koniec stracił moc, bo kończył się gaz(a jeszcze miałem kulki), bo wcześniej wystrzeliłem 2 magi.. Quote Link to post Share on other sites
anek Posted June 7, 2006 Report Share Posted June 7, 2006 no własnie chciałem To napisac przydały by sie informacje o zasiegu, rozrzucie,ile gazu to szamie? wytrzymałosci oraz jaka jest jego użytecznosc na polu walki. Quote Link to post Share on other sites
Stopa Posted June 7, 2006 Report Share Posted June 7, 2006 Proszę proszę, kolega z forum TanichMilitarii :) Kolega ma takiego gloczka (ale z metalowym zamkiem), i ogólnie jest tak jak w opisie, a w boju sprawdza się całkiem nieźle. Jest jednak mały problem. Replika prawdopodnie miała już taką wadę od zakupu, a jest nią połamana "dysza" podająca gaz do komory HU. Ucieka przez nią w czasie strzału sporo gazu, widać niemałą chmurkę. Osłabia to oczywiście siłę strzału. Nie wiem gdzie ta 27 została kupiona. Poza tym to nie jest źle wykonany, przypomina trochę budową mechanizmów te od KSC, ale nie jest to całkowite zerżnięcie konstrukcji bo mag od mojego G17 KSC nie pasuje. Nie orientuję się w cenie KJW, ale jeśli jest tańszy o około 100 zł od KSC-KWA to IMO opłaca się brać. Quote Link to post Share on other sites
anek Posted June 7, 2006 Report Share Posted June 7, 2006 zastanawia mnie jedno jakie sa róznicie miedzy G27 a G26 :?: bo wielkosciowa sa chyba takie same a reszta? - Glock 26 KSC dla przykładu -> http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...61898e20511ae57 Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted June 7, 2006 Report Share Posted June 7, 2006 Rodzaj naboju, z tego co pamiętam G27 jest na nabój .40 S&W. Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted June 7, 2006 Report Share Posted June 7, 2006 w asg to i tak bez znaczenia :P ...prawie wszystko strzela 6mm :) ....a właśnie.... no to jak z tym rozrzutem i gazożernością ?? Quote Link to post Share on other sites
Guest Anonymous Posted June 7, 2006 Report Share Posted June 7, 2006 Ja go jeszcze w boju nie testowałem, w sobotę mam strzelanke to Wam napisze. Strzelałem z niego przy ustawianiu HU i gaz starcza na 2-3 magazynki (przy 15C). Kupiłem go na TanichMilitariach za 200zł i nie mam zastrzeżeń. Quote Link to post Share on other sites
Juby Posted June 7, 2006 Report Share Posted June 7, 2006 http://www.taniemilitaria.pl/sklep/product...products_id=210 Ja dorzuce linka i chciałbym się dowiedzieć jak strzela na danych kulkach 0.20, 0.25 i jak się reguluje Hop up. Btw Taniemilitaria weszly na dobrą drogę. Quote Link to post Share on other sites
Guest Anonymous Posted June 10, 2006 Report Share Posted June 10, 2006 Testy były robione na kulkach 0.20. HU reguluje się pokrętłem w zamku.. Dam zdjęcie.. FILM: http://patrz.pl?34943 Na koniec stracił moc, bo kończył się gaz(a jeszcze miałem kulki) :D [ Dodano: Sob 10 Cze, 2006 17:54 ] Już sie nim strzelałem i musze powiedzieć, że nawet, nawet. Na gazie CyberGuna zasięg to ok. 20metrów... Ale jak zasiliłem go DOBRYM GG to miał niezłego kopa (30 m). Jest mały i poręczny, akurat na broń boczną. Quote Link to post Share on other sites
Juby Posted June 10, 2006 Report Share Posted June 10, 2006 A próbowałeś propan jak strzela? I ile magów wystrzeli się na jednym nabiciu i co z zasięgiem i regulacją HU? Quote Link to post Share on other sites
Guest Anonymous Posted June 10, 2006 Report Share Posted June 10, 2006 HU Reguluje się łatwo zasięg tak jak podałem, na propanie ma większego kopa... Quote Link to post Share on other sites
PeePee Posted June 12, 2006 Report Share Posted June 12, 2006 Niestety ja muszę trochę tą recenzje zjechać. Zasieg skuteczny (na oko) to okolo 25-30 m na kulkach 0,2 g Cóż, śmiem szczerze wątpić w tą tezę. 25m skutecznego zasięgu z trudem osiąga się na kulkach 0.2 przy lufie 20-25cm (mp5, g36 i pare innych). Niestety z tego co wiem to glock 26/27 i podobnie ma lufę około 7 cm. Dodatkowo glocki niemają lufy osadzonej na stałe lata ona jak psu (sami wiecie co), ponadto zastosowanie gazu jako napędu powoduje słabą powtarzalność strzałów. Pozatym "na oko" to raczej nie jest obietywne stwierdzenie :) Replika jest wyjątkowo mała, co jest plusem dla osób o mniejszej posturze Postura ma tutaj raczej niewiele do gadania, raczej liczy się wielkość łap. Osobiście trzymałem glocka 26 (ta sama wielkość co 27) łapy nam w rozmiarze "regular" (:P), ponadto użytkownikiem tej 26stki był człowiek z troche większymi łapami odemnie, problemów z chwytem nie miał tak jak ja. Ogólnie pierwsza recenzja raczej niestety musze powiedziec... słaba. Poczytaj inne recenzje zobacz jak wygląda forma, co i jak jest. W następnej recenzji napisz troche więcej, dodaj coś od siebie. Podstawową sprawą w porządnej recenzji jest także to że mało co robi się "na oko". Czesto jest tak że ludzie mówią same ochy i achy o swojej giwerze a jak jednak wezmą miarkę do ręki i zmierzą parametry to okazuje się początkowe "60 metrów zasięgu na oko"* okazuje się zaledwie 30-40 metrami. *Przyklad nie nawiazujacy do recenzji kolegi z pierwszego postu. Quote Link to post Share on other sites
remko Posted November 28, 2006 Report Share Posted November 28, 2006 witam mam glocka 27 kj works od pół roku broń jest super zasieg to około 20m ale i tak jest nie żle jak na 280fps za 200zł polecam na broń podręczną Może jakieś przecinki? Wielkie litery? Pisać nie nauczyli? Chopin Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts