kostek Posted June 10, 2006 Report Share Posted June 10, 2006 Nie znalazłem nigdzie tematu na temat tego guna, ale od czasu kiedy specshop został dystrybutorem G&G zastanawiam sie nad zakupem tej repliki. Dlatego proponuje umieszczac w tym watku informacje o tym gunie. Quote Link to post Share on other sites
zydelek1990 Posted June 10, 2006 Report Share Posted June 10, 2006 Ja bym wolał by sprowadzili model Rk 103. Moim skromnym zdaniem to jest jeden z lepiej wykonanych modeli serii AK. Szkoda tylko że nie ma składanej kolby jak w orginale.... Dziękuje Quote Link to post Share on other sites
kostek Posted June 10, 2006 Author Report Share Posted June 10, 2006 Rk103 jest za dlugi... zdecydowanie bardziej podoba mi sie RK104. Mialem dzisiaj w reku ak74m ICS... bardzo fajny... ale cholernie dlugi. Quote Link to post Share on other sites
gwydion Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 Będę miał w najbliższym czasie RK 103, postaram się coś więcej napisać. Obydwa guny - piękne, środek właściwie ten sam. Przy okazji porównam do SLR105 CA, kolega ma. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Dalej Posted June 23, 2006 Report Share Posted June 23, 2006 Byłbym wdzięczny. Jestem zwłaszcza ciekaw czy on faktyczniej jest w 100% z metalu. SLR105 A1 mi się podoba ale ma łączenie lufy i rury gazowej z plastiku, co osłabia konstrukcję. Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted June 23, 2006 Report Share Posted June 23, 2006 JakośTM też ma z ABSu i żyje, to czemu w CA ma paść?? Zwłaszcza, że ten "metal" to shit jest... Chociaż co fakt to fakt, że miło mieć gnata w całości z metalu ;) Co do RK 104-bardzo podoba mi się w nim "zamek", sprężyna powrotna i atrapa tłoka... Niby nic nie wnosi do osiągów, ale strasznie mi się to podoba :) Słyszałem tylko, że produkty omawianej firmy są awaryjne, lecz osobiści nie miałem z żadnym do czynienia, więc w praktyce nie sprawdziłem. ps. A temat o tej broni masz tu: http://asg.pl/forum/viewtopic.php?t=18160&...4ae9a300e761928 Quote Link to post Share on other sites
Dalej Posted June 23, 2006 Report Share Posted June 23, 2006 kiwi: z tego co słyszałem od uzytkowników, to po prostu ta część pękała. Podejżewam że to dlatego iż jak masz wszystko plastikowe, to to razem pracuje. A jak masz część z metalu a część z plastiku, to na ten plastik idą większe naprężenia i jest on bardziej narażony na uszkodzenia. Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted June 23, 2006 Report Share Posted June 23, 2006 Bo ja wiem?? W TM i CYMIe lufa i rura gazowa są z metalu, a ta część plastikowa i żyją, ale specem nie jestem, może i masz rację ;) Quote Link to post Share on other sites
Schabek Posted June 23, 2006 Report Share Posted June 23, 2006 Kiwi , sa napewno ludzie bawiacy sie w ASG , ktorzy twierdza, ze Marujce tez sie psuja... To wszystko kwestia trafionego AEG'a - dziala dlugo i bez problemu = jest ekstra .. ale gdy ktos juz trafi na jakis wadliwy egzemplarz nie pozostawia "suchej nitki" na producencie :) Quote Link to post Share on other sites
zydelek1990 Posted June 23, 2006 Report Share Posted June 23, 2006 Jak się ktoś orientuje to bym prosił o odpowiedż: Czy ten nowy tłumik PBS do Ak 47 będzie pasował do Ak 103????????? Dziękuje Quote Link to post Share on other sites
wally Posted July 8, 2006 Report Share Posted July 8, 2006 A ja mam pytanie do posiadaczy RK 104 i 103, czy te guny posiadają jakiekolwiek orginalne lub imitujące orginalne napisy na body czy też jak w przypadku wszystkich G&G maja napisy G&G Armamment .........? Quote Link to post Share on other sites
gwydion Posted August 11, 2006 Report Share Posted August 11, 2006 Witam, Jak obiecałem, tak piszę. Ostatnio zakupiłem RK103 z ASGShopu. Żeby nie było kupiłem wersję tuningowanądo ok. 440 fpsów. Na zewnątrz: FULL METAL. Oprócz kolby, maga i przedniego chhytu oczywiście, czyli dokładnie tak jak w AK 103. Ogólnie wygląda pięknie, lepiej niż SLR, chociaż różnice do odróżnienia tylko z bliska. Łączenie lufa - body - metalowe. Całość konstrukcji niesamowicie solidna. Waga: około 3,5 kg z baterią i pełnym magazynkiem. Wewnątrz: lufa precyzyjna, wzmocniony szkielet GB, dobry aczkolwiek dość głośny silnik (tutaj ukłon dla kultury pracy silnika CA), po analizie środka przez speców z ASGShopu, powiedzieli mi, że gdyby ktośchciał kupowaćstocka, to i tak powinien dołożyć kilka złotych i wynienić tłok i cylinder, ponieważ są dosyć nieszczelne i należy skonfigurować podkładki pod zębatkami bo stockowo przychodzą złożone dosyć niedbale, Do tuningu replika nadaje się bardzo dobrze z kolei. Spokojnie bez zmiany zębatek można włożyć 110 sprężynę. Zębatki powinny wytrzymać. Generalnie, bardzo fajna replika, ciężka, solidna. POLECAM. Quote Link to post Share on other sites
Skaut Posted August 23, 2006 Report Share Posted August 23, 2006 Ale czy gdy wymienimy zębatki to GB wytrzyma springa np m120 systemy? Quote Link to post Share on other sites
gwydion Posted August 23, 2006 Report Share Posted August 23, 2006 Mój wytrzymuje. Quote Link to post Share on other sites
KaT Posted August 23, 2006 Report Share Posted August 23, 2006 Ale czy gdy wymienimy zębatki to GB wytrzyma springa np m120 systemy? M120 to wytrzyma na luzie stockowy GB v3 TM. Quote Link to post Share on other sites
.:G:R:. Posted August 23, 2006 Report Share Posted August 23, 2006 Mam pytanie czy real-capy star'a będą pasować bo gdzie niegdzie np. arniesairsoft czytałem ze nie pasują i ze najlepiej podają w nim magi G&G i TM Quote Link to post Share on other sites
sweety_killer Posted August 23, 2006 Report Share Posted August 23, 2006 kat gb tm nie wytrzyma M110..może miesiąc dwa postrzela ,ale potem legnie.Mojemu kumplowi GB Tm w M4 pęka na stocku :wink: Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted August 23, 2006 Report Share Posted August 23, 2006 Kat ma racje. A M4 ma przeciez gearbox v2, ktory jest zdecydowanie slabszy... Quote Link to post Share on other sites
KaT Posted August 23, 2006 Report Share Posted August 23, 2006 kat gb tm nie wytrzyma M110..może miesiąc dwa postrzela ,ale potem legnie.Mojemu kumplowi GB Tm w M4 pęka na stocku :wink: To ja mam jakiegos cudownego AUGa, ze juz wywalil z 15K kulek na sprezynie KM120M (mocowo pomiedzy M120 a M130 Systemy) :) Znajomi takze z powodzeniem stosowali w stockowych GB v3 TM sprezyny z tego przedzialu (M120,PDI170) bez awarii. V2 to inna bajka - nie jest tak wytrzymaly jak V3. np V6 w P90 z opinii na zachodnich forach znosi podobno jeszcze wiecej 8) Quote Link to post Share on other sites
Austin Posted August 23, 2006 Report Share Posted August 23, 2006 To ja tez zadam pytanie. Czy jest jakas rzeczywista roznica w strzelaniu miedzy AK 103/104 a SLR od CA? Podobno G&G ma troche wiecej FPS niz SLR CA, czy faktycznie tak jest i czy przeklada sie to na wiekszy zasieg itp? Quote Link to post Share on other sites
vecna Posted September 3, 2006 Report Share Posted September 3, 2006 "Karabinek będziemy mieli na początku października cena ok 1300 zł" Odpowiedź specshoopu na pytanie kiedy i za ile będzie dostępny rk-103. Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted September 3, 2006 Report Share Posted September 3, 2006 Asgshopp jużgo ma od jakiegoś czasu... Fajne cacko, bardzo podoba mi się w nich atrapa tłoka... Quote Link to post Share on other sites
Stoigniew Posted September 5, 2006 Report Share Posted September 5, 2006 A propo FPSów w AK 103 G&G, na MG ów model osiąga 370 fps, a na ASGshopie 330 fps, czyli ile w koncu? I czy ktos moze wie, czy np. G&G lub inna poważna firma ma zamiar mieć w ofercie AK ze składaną kolbą ?? Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted September 14, 2006 Report Share Posted September 14, 2006 Posiadam AK 104 G&G od 3 tygodni. Zakupiłem w sklepie specshop. Uprzednio rozmawiałem z nimi, miałem problem bo na G&G narzekali wszyscy. Powiedzieli "Jeżeli jakiś produkt opuszcza taśmę produkcyjną a ma wadę cała produkcja zostaje wstrzymana" Skoro tak to biorę. Karabinek nie ma oznaczeń przucz na selektorze i może słabo szukałem ale nie znalazłem nigdzie loga G&G. Jest głośny ale nie słychać silnika jak ktoś kiedyś to pisał, poprostu napierdzielający alu. tłok. R.O.F. Na aku. 9,6 2400mAh RC ogniwa C-Sub nie jest oszałamiający ale jest dobry, 18kulek/s. Wykonanie tegoż karabinku jest poprostu świetne, w rurce gazowe jest nawet spręzyna, przy szarpaniu za klapkę komory łusek można jedynie zmęczyć się a nie popsuć coś - kawał stali. W sklepie powiedzieli mi że używanie kulek np. gold fire może mieć skutki zablokowania się kulki w lufie która w stock ma 6,04mm, jeżeli tak się stanie może zepsuć się tłok itd. ze względu na bardzo szczelny układ (Tylko ile w tym prawdy?. Skupienie jest dobre ale na kulkach 0,2g. nie ma co liczyć na rewelacje, używam 0,25 Blaster i stwierdzam że takowe są wręcz idealne. Miałem trochę AKów w rękach począwszy od JG skończywszy na SlRach śmerach RPKach itd. Ale ten aczek ma coś w sobie. Pasują do niego magazynki od STAR, CYMA, tyle miałem okazje testować. Tuning bez wymiany nieczego oprucz sprężyny to max M120 na aku 9,6 RC. P.S. Zasięg na kulkach 0,25 Blaster i HU rtegulowanym na szybkiego to 50 metrów. EDIT: Załączam screen w którym widać szybkostrzelność, jest to równe 19 kulek na sekundę. O aku. napisałem krótką recenzje na forum "Ogólne Techniczne" Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted September 14, 2006 Report Share Posted September 14, 2006 Z czego to AK jest wykonane?? Stal czy ZnAl?? Bo wspomniałeś, że coś od suwadła jest stalowe, ale mnie interesuję części zewnętrzne typu komora zamkowa, pokrywa, podstawa szczerbinki itd. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts