Forest Snajp Posted May 6, 2008 Report Share Posted May 6, 2008 Czyli co by trzeba zmienić wtym zestawi żeby działało minimum rok? Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted May 8, 2008 Report Share Posted May 8, 2008 (edited) Nie wiadomo. To tak jak byś spytał jaki długopis kupić, żeby napisał 1000 stron. Jeden zapisze 500 a drugi 5000. Przy upgradach mocowych trzeba się liczyć z relatywnie częstym grzebaniem w gb. Edited May 8, 2008 by hellmans Quote Link to post Share on other sites
Mark99 Posted May 17, 2008 Report Share Posted May 17, 2008 Planuję do mojego AK 47 Cymy wpakować preckę (długość powyżej 600mm) np. tą http://asgshop.pl/produkt.php?id=1917 http://taiwangun.com/?str=product&prId=131 taka długa dlatego że ma być to coś w stylu RPK... i teraz chodzi o to że z tego co się dowiedziałem do lufy tej długości trzeba wymienić będzie cylinder na typ 0.I do tego cylindra co jeszcze?Czy wystarczy kupić sam cylinder (ok 30 zł) czy cały zestaw czy co?Bo przeczytałem o tym kilka tematów i teraz to już nie mam pojęcia.Czy może Bore-Up? proszę niech ktoś mi napisze jakie części powinienem wymienić bo już się pogubiłem.. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted May 18, 2008 Report Share Posted May 18, 2008 po pierwsze to jest do PSG-1 więc przy komorze HU mogą być problemy a przy tak długiej lufie spadnie moc... i to znacznie! co do cylindra typ 0 to przyjmuje on lufy do 590mm chyba albo 550mm więc licz się ze spadkiem mocy. pzdr Quote Link to post Share on other sites
Mark99 Posted May 18, 2008 Report Share Posted May 18, 2008 No też właśnie tak sądziłem... Czyli lepiej byłoby dać precke 590mm i cylinder 0? Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted May 18, 2008 Report Share Posted May 18, 2008 na pewno chyba, że robisz tuning do 700fps'ów i różnica 50-70fps'ów nie robi ci różnicy ale uważam też, że różnica 3-5cm lufy też nie wpłynie drastycznie na osiągi(zasięg, skupienie) a osłabi tylko kulkę. poczytaj jeszcze bo nie jestem pewny z tymi lufami... jeśli mówię źle to niech ktoś mnie poprawi! a po drugie jak masz zamiar upchać lufę wew. w lufie wew? 20 iluśtam centymetrowy tłumik czy lufa od RPK (nie mam pojęcia czy i gdzie można ją kupić) i co do takiego planu mógłbyś sobie kupić drum-mag na taiwanie mi się podoba:D i bi-poda takiego hard-cor'owego do SVD albo RPK chyba niczym się nie różnią. W każdym razie życzę Ci powodzenia. pzdr Quote Link to post Share on other sites
Mark99 Posted May 18, 2008 Report Share Posted May 18, 2008 Lufę do RPK od tokarza:D maga bębnowego mam w planach, a na bipod od RPK narazie poluję. Chcę z tego wyciągnąć max 430 fps bo okaleczanie kumpli fajne nie jest. jak mi coś z tego "wyjdzie" to wrzucę zdjęcia. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted May 18, 2008 Report Share Posted May 18, 2008 hmmm a nie lepiej kupić poszukać jakiegoś zestawu konwersyjnego do ak47 na RPK jakiegoś chińskiego nawet? wtedy z głowy miałbyś bipod i lufę zapewne kolbę też poszukam i dam Ci znać. Quote Link to post Share on other sites
Forest Snajp Posted May 18, 2008 Report Share Posted May 18, 2008 Taki zestaw jak w ogóle istnieje to jest taki drogi, że lepiej kupić nowiutkie RPK SRC ;) Ja z kuzynem również robimy podobiznę RPK, tylko że my już mamy metalbody SRC i lufe do tokarza oddaną! Tuning mocowy to planujemy wsadzić jakąś sprężyne m120-130. Jeśli chodzi o lufe wewn. my nie patrzymy na skupienie i precyzyjność tylko żeby dostała do muszki i była tania! Pewnie ją będziemy skracać, bo będzie za długa. http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1932 Takie coś upatrzyłem. Z tego co mi wiadomo to cyma ma w stocku cylinder 0 i jest troche mały jak na taką lufe ;) My myśleliśmy jeszcze na borkiem ;) Quote Link to post Share on other sites
Mark99 Posted May 19, 2008 Report Share Posted May 19, 2008 (edited) Lufę to już mam drewienka prawie gotowe ale jak coś znajdziecie to dajcie znać. Prawie wszystko z zewnątrz gotowe tylko teraz dylemat z tymi cylindrami mam. Forest Snajp po dłuższych rozważaniach chyba też taką lufę wsadzę w końcu to ma nie być snajperka tylko karabin wsparcia Edited May 19, 2008 by Mark99 Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted May 19, 2008 Report Share Posted May 19, 2008 Forest Snajp - tej lufy nie skrócisz nie niszcząc jej ... A BU nic Ci nie da jeżeli chodzi o długość lufy ... Pozdrawiam i zapraszam do lektury zanim coś napiszesz. Quote Link to post Share on other sites
Mark99 Posted May 19, 2008 Report Share Posted May 19, 2008 Kurcze też tak z tym Bore upem myślałem a teraz to już du** :( Quote Link to post Share on other sites
Forest Snajp Posted May 19, 2008 Report Share Posted May 19, 2008 Czytając na temat luf myślę, że raczej wsadzimy lufę 590mm i jakąś gumkę podpierającą żeby nie wisiała ;) powód - za duża strata na mocy! A na odległości 4cm wątpię żeby się kulki o lufę zewn. obijały :P Quote Link to post Share on other sites
Mark99 Posted May 20, 2008 Report Share Posted May 20, 2008 No tak ale może coś się zacząć dziać przy wylatywaniu przez "tłumik płomienia. Może skrócę jakoś tą lufę zewnętrzną, tak żeby ta 590 pasowała na styk a jak ktoś się będzie pytał czemu to takie przykrótkie to powiem że to wersja spadochroniarska:D Quote Link to post Share on other sites
VastoLorde Posted May 21, 2008 Report Share Posted May 21, 2008 Witam chce stuningować moją cymę, jednak nie wiem od czego zacząć nic narazie nie zmienałem chciałbym przede wszystkim w WYDŁUŻYĆ ŻYWOTNIOŚĆ tej repliki + nieco poprawić osiągi. cena? przeznaczam na to 150zł- razem z przesyłkami, czyli na części + robocizna 120zł. wiem że dużo to za to nie zrobie, ale narazie nie mam kasy na więcej. Gdzie najlepiej zrobić ten tuning, i ile mniej więcej to potrwa? pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Ostatni Cyc Posted May 22, 2008 Report Share Posted May 22, 2008 Na początku to wsadź slikonową gumkę HU i prec lufke, a poczujesz zmianę. Quote Link to post Share on other sites
kacperxy Posted May 22, 2008 Report Share Posted May 22, 2008 Mam pytanie, czy ten akumulator wejdzie do cymy http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1518 ?? Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted May 22, 2008 Report Share Posted May 22, 2008 Mam pytanie, czy ten akumulator wejdzie do cymy http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1518 ?? Do CM028s na pewno(bo to AK47s), jeśli masz zwykłe AK47 to trzeba będzie kable na przód przełożyć. Quote Link to post Share on other sites
Forest Snajp Posted May 23, 2008 Report Share Posted May 23, 2008 Jeśli masz AKS'a to powinien wejść, ale jak masz AK to zainwestuj w large ;) Co do tuningu! Polecam wsadzenie do cymki preclufy 6.04 Systemy i do tego gumke HU z czarnego sylikonu również od Systemy, a dystanser zostawić stockowy ;) Ja na takim zestawie już jade ze 3 miesiące i jeszcze nie ustawiałem HU ;) Quote Link to post Share on other sites
Mark99 Posted May 23, 2008 Report Share Posted May 23, 2008 A jakiej długości lufe dałeś? Quote Link to post Share on other sites
Forest Snajp Posted May 23, 2008 Report Share Posted May 23, 2008 Mark99 chodzi ci o lufę do ak (455mm) czy do rpk?? Quote Link to post Share on other sites
VastoLorde Posted May 23, 2008 Report Share Posted May 23, 2008 więc chyba jak mówicie, kupię na zbrojowni lufę 6,04 Systemy o długości 455mm, i czarną sylikonową gumkę hop-up tez systemy. ale przed zamówieniem zapytam. słyszałem że jak ma się prec lufę, to bateria stockowa (8,4V ; 1200mAh) już nie wystarczy- czy to prawda? i Czy te części sa trudne do zamontowania dla jakiegoś średnio doświadczonego gracza (prawdopodobnie dam koledze to zrobić), bo gdybym tuningopwał w zbrojowni to jestem o 40zł w plecy, a za ta kase chce kulki kupić. Quote Link to post Share on other sites
Antol Posted May 23, 2008 Report Share Posted May 23, 2008 więc chyba jak mówicie, kupię na zbrojowni lufę 6,04 Systemy o długości 455mm, i czarną sylikonową gumkę hop-up tez systemy. ale przed zamówieniem zapytam. słyszałem że jak ma się prec lufę, to bateria stockowa (8,4V ; 1200mAh) już nie wystarczy- czy to prawda? Kto Ci tych głupot naopowiadał ? Czy te części sa trudne do zamontowania dla jakiegoś średnio doświadczonego gracza (prawdopodobnie dam koledze to zrobić), bo gdybym tuningopwał w zbrojowni to jestem o 40zł w plecy, a za ta kase chce kulki kupić. Poczytaj forum, i bez problemu powinieneś Sobie poradzić. Quote Link to post Share on other sites
Forest Snajp Posted May 23, 2008 Report Share Posted May 23, 2008 Nie wymiana batki nie jest potrzebna, bo nie żadnych zmian mechanicznych ;) Jeśli założyłbyś twardszą sprężyne to tak ;) Wymiana gumki i lufy to banał ;) musisz uważać tylko żeby nie wypadł ci dystanser (taki malutka rureczka z gumy) ;) To jest wystarczająco banalne żeby to zrobić bez instrukcji ;) samemu się skapniesz co i jak ;) Quote Link to post Share on other sites
VastoLorde Posted May 24, 2008 Report Share Posted May 24, 2008 dzięki za pomoc. mimo wszystko lufę i gumke zamontuje kolega. zamówiłem w asgshopie, na kulki starczyło ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts