wojskowy27 Posted June 12, 2008 Report Share Posted June 12, 2008 Przy wyższym napięciu szybciej się zębatki zużywają, ale za to większy ROF jest ;). Quote Link to post Share on other sites
Sp1ke Posted June 12, 2008 Report Share Posted June 12, 2008 few questions czy metal body z taiwanguna, specjalnie do cm.028 jest trudne do zamontowania samemu? czy serwis only? i czy łożyska w tej cymie sa plastik fantastik, czy jakies "wzmocnione"? jesli nie, to jakie kupić? a teraz coś, co mnie najbardziej interesuje co zamienic w tej CYMIE, żeby jej niezwykle chiński dźwięk sie zmienił na coś 'ala BOYI or JG? Quote Link to post Share on other sites
Forest Snajp Posted June 12, 2008 Report Share Posted June 12, 2008 Do body zdał by się zestaw pilników i gwintowników żeby wszystko super ze sobą współgrało ;) Z tego co mi wiadomo to każdy AK cymy ma plastikowe łożyska ;) Kupić najlepiej metalowe xD Co do dźwięku to nie wiem, bo jakoś ja na to nie zwracam uwagi ;) Quote Link to post Share on other sites
Jasiul3c Posted June 13, 2008 Report Share Posted June 13, 2008 Wie ktoś może gdzie można znależć lufe prec. 405mm do AK104(cm.031d)?? Quote Link to post Share on other sites
Sp1ke Posted June 13, 2008 Report Share Posted June 13, 2008 a w takim razie mógłbym prosić o link do takich dobrych, a nie najdroższych łożysk? i co zmieniać w drugiej kolejności, bo slyszałem że łożyska znacznie podnoszą kulture pracy Quote Link to post Share on other sites
Poli Tukasi Posted June 13, 2008 Report Share Posted June 13, 2008 Łożyska to 6mm, Ja dałem smar grafitowany na sprężynę główną to przestała tak głupio brzęczeć i troszkę przycichła ale to w CM.28U a w CM31 mi nie brzęczała. ?? co zmieniać w drugiej kolejności ?? W pierwszej co chcesz zmienić? Pomyśl nad lufą i gumką hop-upa. Quote Link to post Share on other sites
Sp1ke Posted June 14, 2008 Report Share Posted June 14, 2008 lufe 6,04mm i gumke systemy mam Quote Link to post Share on other sites
zientek106 Posted June 14, 2008 Report Share Posted June 14, 2008 (edited) Jak najtaniej zrobić z cm.028 full metal i drewno? (w wersji z kolbą stałą) Edited June 14, 2008 by zientek106 Quote Link to post Share on other sites
Sp1ke Posted June 15, 2008 Report Share Posted June 15, 2008 zientek, łap http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=17056&st=720 Quote Link to post Share on other sites
Forest Snajp Posted August 4, 2008 Report Share Posted August 4, 2008 Witam! Mam trochę głupie pytanie, no ale cóż.. nie znam się na gearboxach ;) Znalazłem okazję (nie będę dawał linku, żeby mi nie ukradł nikt z Was towaru) :P Jest to zestaw FTK do AUG'a i zastanawia mnie czy jakbym podmienił w nim dysze na pasującą do AK to czy by spasował?? liczę na szybką odpowiedź ;) Quote Link to post Share on other sites
michalp Posted August 4, 2008 Report Share Posted August 4, 2008 Witam! Mam trochę głupie pytanie, no ale cóż.. nie znam się na gearboxach ;) Znalazłem okazję (nie będę dawał linku, żeby mi nie ukradł nikt z Was towaru) :P Jest to zestaw FTK do AUG'a i zastanawia mnie czy jakbym podmienił w nim dysze na pasującą do AK to czy by spasował?? liczę na szybką odpowiedź ;) Tak na 90%( w końcu nie podałeś linka) wszystko prócz dyszy będzie pasować. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted August 4, 2008 Report Share Posted August 4, 2008 Musisz jeszcze głowicę cylinra wymienić: http://asgshop.pl/produkt.php?id=1398 http://asgshop.pl/produkt.php?id=1397 Porównaj od Aug'a jest dłuższa... Quote Link to post Share on other sites
Forest Snajp Posted August 4, 2008 Report Share Posted August 4, 2008 No to już bardziej opłaca mi się kupić zestaw od JBU na specshopie ;) Quote Link to post Share on other sites
michalp Posted August 4, 2008 Report Share Posted August 4, 2008 Imo, spokojnie można dociąć na wymiar. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted August 4, 2008 Report Share Posted August 4, 2008 Oczywiście, że można tylko czy to ma sens? Źle przytniesz i dupa, nie będzie to samo co wykonany element prz fabrykę... Lepiej już sprzedać i kupić właściwą. (może byc ze sprzedażą kłopot-o ile to BU) Quote Link to post Share on other sites
lukasz7 Posted August 4, 2008 Report Share Posted August 4, 2008 a to bedzie ok? do cm031d? http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=127 Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted August 5, 2008 Report Share Posted August 5, 2008 Tak Quote Link to post Share on other sites
lukasz7 Posted August 5, 2008 Report Share Posted August 5, 2008 A sprezyna ktora m110 czy m120 bo jest mozliwosc wyboru Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted August 5, 2008 Report Share Posted August 5, 2008 Moim zdaniem m110, nie ryzykowałbym m120 na stockowym szkielecie GB. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted August 5, 2008 Report Share Posted August 5, 2008 Moim zdaniem m110, nie ryzykowałbym m120 na stockowym szkielecie GB. Bez przesady, rzadko kiedy się zdarza, żeby pękł ver3, nawet chiński... Quote Link to post Share on other sites
lukasz7 Posted August 5, 2008 Report Share Posted August 5, 2008 (edited) A zwiekszy mi sie zasieg ? i co jeszcze musialbym wymienic aby replika nie rozpadla sie po roku. ale przy m110 jest napisane ze ilosc fpsow to 340-410 a ja mam ok.360fps. i od czego to zalezy aby miec albo 340 albo 410? przy tym zestawie. z gory dzieki za odp. pozdrawiam. 8) Edited August 5, 2008 by lukasz7 Quote Link to post Share on other sites
Forest Snajp Posted August 6, 2008 Report Share Posted August 6, 2008 od uszczelnienia ;) Quote Link to post Share on other sites
MATLAK Posted August 9, 2008 Report Share Posted August 9, 2008 heh kupiłem właśnie cm.031d i ryginalny HU w ogóle mi nie działa... :/ Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted August 9, 2008 Report Share Posted August 9, 2008 1.Matlak- nie ten temat. 2. Wyczyść go, najprawdopodobniej jest ubrudzony smarem przez nieuważnego serwisanta Quote Link to post Share on other sites
Filipt15 Posted August 14, 2008 Report Share Posted August 14, 2008 Witam. Chciałbym wymienić okablowanie w mojej CYMIE (cm.028 380fps) gdyż jej rof pozostawia wiele do życzenia. Na początku tego tematu pewien użytkownik dał linka do kabli i wtyczek które uważał za dobre, niestety gdy klikam na link pojawia się tylko strona domowa sklepu :evil: Chciałbym się dowiedzieć który z tych kabli będzie najlepszy do mojej CYMY: http://www.rcabc.com/index.php?cPath=10_16 Może polecacie inne kable? Myślałem też nad tym całym okablowaniem http://sklep.airsoftguns.pl/product-pol-11...ik-typu-AK.html 1.Będzie lepszy od stockowego? 2.Poprawi szybkostrzelność? 3.Co lepiej kupić : -coś z kabli z pierwszego linku czy całe okablowanie z drugiego linku? Może polecacie też inne okablowania do AK (tak do 50zł)? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts