Cthulhu Posted June 23, 2006 Report Share Posted June 23, 2006 Witam, Od jakiegoś czasu zbieram się do kupna pierwszej własnej pukawki i padło na Garanda wykonanego przez firmę Marushin - czy ktoś może go posiada? Co ogólnie możecie mi o nim powiedzieć? pozdrawiam ;) aha, pierwszy post ;) Quote Link to post Share on other sites
ignorant123 Posted June 23, 2006 Report Share Posted June 23, 2006 Super sprawa jesli jestes fanem Medal of Honor :P Quote Link to post Share on other sites
Austin Posted June 23, 2006 Report Share Posted June 23, 2006 Slyszlaem ze nie jest wart swojej ceny, ma kiepskie osiagi, zalosny blow back ale to tylko to co slyszalem ogolnie nie mam z nim doswiadczenia :wink: Quote Link to post Share on other sites
Lukcius Posted June 24, 2006 Report Share Posted June 24, 2006 Moim zdaniem z "brylanta" będzie 100 razy lepsza zabawa niż z jakiegoś gównianego elektryka. Gdybym miał kasę to bym kupił właśnie garanda. Quote Link to post Share on other sites
woma Posted June 24, 2006 Report Share Posted June 24, 2006 czy kulki ma ladowane w ten badziewny metalowy cosik co tak wyskakuje po wystrzeleniu wszystkich kulek i trzeba tego w trawie szukac? :wink: ciezkostrawnie napisane :wink: nie wiedzialem jak to mądrze ująć :P Quote Link to post Share on other sites
homik Posted June 24, 2006 Report Share Posted June 24, 2006 jest na kulki 8mm czyli bardzo drogi w utrzymaniu bedzie Quote Link to post Share on other sites
boundrose Posted June 24, 2006 Report Share Posted June 24, 2006 czy kulki ma ladowane w ten badziewny metalowy cosik co tak wyskakuje po wystrzeleniu wszystkich kulek i trzeba tego w trawie szukac? :wink: ciezkostrawnie napisane :wink: nie wiedzialem jak to mądrze ująć :P nie widzialem repliki garanda bez tego "bajeru" Quote Link to post Share on other sites
Guest JOPJ Posted June 24, 2006 Report Share Posted June 24, 2006 Klimat, a praktyczność.. 2 odmienne rzeczy.. Quote Link to post Share on other sites
woma Posted June 24, 2006 Report Share Posted June 24, 2006 KLIMAT? Jak szukanie tego "czułenka" w trawie (bo przeceiż nie chcemy tego zgubić bo nie jest to łatwo i tanio kupić) jest klimatyczne to powodzenia. Jeszcze do tego dochodzą kulki nietypowe i drogie 8mm, mała dostępność części i wysoka cena całości. Hmm osobiście nie kupiłbym tego chociaz IMO Garand jest sliczny i w dodatku drewniany, a jego drewnianość dodaje mu jeszcze więcej śliczności. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted June 24, 2006 Report Share Posted June 24, 2006 Magazynki nie są drogie plastik 59zł a metal 89zł na MG. Ale i tak krabin tylko dla koneserów... Quote Link to post Share on other sites
Cthulhu Posted June 24, 2006 Author Report Share Posted June 24, 2006 Szukanie magazynków w trawie mnie nie odstrasza, ale odstraszyły mnie nieco ceny kulek. Zacząłem się zastanawiać nad elektrycznym m14, ale to nieco nie to miejsce na rozmowe o nim ;) Quote Link to post Share on other sites
Nanteris Posted June 24, 2006 Report Share Posted June 24, 2006 Garand ma troche niedoróbek , kilka razy miałem go w ręku i troszke postrzelałem , blow back czesto sie zacina , a zasięg wcale nie jest oszałamiający. Powiem wiecej , nawet sie zawiodłem strzelajac z tego bo oczekiwałem duzo lepszego efektu. Kar98 Marushina jak i Tanaki , przewyzszaja Garanda o wieeele Quote Link to post Share on other sites
stiff Posted June 26, 2006 Report Share Posted June 26, 2006 Okaz bardziej kolekcjinerski/do postrzelania do puszek na grillu niz do lasu - piekne wykonanie ale gówniane osiągi. Do tego dochodzi mała pojemność zbiornika gazu, kłopoty z blow-backiem i cena - jeśli do postrzelania w lesie to wybrałbym M1Carbine - świetne osiągi i wykonanie też niczego sobie. Quote Link to post Share on other sites
gryszaq Posted July 28, 2007 Report Share Posted July 28, 2007 Ja już sie dobierałem do garanda, ale na szczęście go zabrali, bo dzięki temu mam sprawdzonego thompsona. Ale jednak nadal strasznię mnie kręci ten karabin i go sobie kupię. Tymczasem zna ktoś może powód zniknięcia go ze wszystkich, nawet zagranicznych sklepów? Czytałen na angielskim forum, że szybko go wyprzerdali, ale co do jednej sztuki? Dalej czy wie ktoś może, czy będzie on jeszcze wogóle dostępny? Miejmy nadzieje, że będzie tańszy, bo z tego co czytałem to nie był warty swojej ceny... Czy zakup thompsona był dużo trafniejszy od zakupu garanda? Quote Link to post Share on other sites
_Garfield_ Posted July 31, 2007 Report Share Posted July 31, 2007 Właśnie pojawił sie na ASG Shopie http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=629 Quote Link to post Share on other sites
gryszaq Posted August 1, 2007 Report Share Posted August 1, 2007 2300?????????? Ludzie, a myślałem że jak sie pojawi to będzie tańszy... Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted August 6, 2007 Report Share Posted August 6, 2007 " Wersja limitowana z drewnem orzechowym" Masz odpowiedź czemu takie drogie to ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts