us socom Posted June 26, 2006 Report Share Posted June 26, 2006 Co to za oporządzenie ? Quote Link to post Share on other sites
chapi Posted June 29, 2006 Report Share Posted June 29, 2006 Mi sie wydaje, że to jest VEST FLC (Fighting Load Carrier) system MOLLE + kieszenie ale nie znam ich nazw. Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted June 29, 2006 Report Share Posted June 29, 2006 Otóż nie (o ile mówimy o "regulaminowej" FLC). MOLLE I FLC: MOLLE II FLC: MOLLE II FLC zippered: Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted June 29, 2006 Report Share Posted June 29, 2006 Moje bystre oczka mowia, ze to nie zaden MOLLE tylko jakis customowy tacvest. Kto go zrobil nie mam pojecia ;) A poza tym, Krolyk, w MOLLE I kamizelka to LBV, obacz sobie metki tego co w domu masz :] Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted June 29, 2006 Report Share Posted June 29, 2006 Przychylam się do wersji Szaszłyka. Panele wyglądają na nylonowe z LBV. Na ramionach widać odwrócone szelki ALICE. Taśmy do podczepiania ładownic wyglądają na 2 calowe pod klipsy. Quote Link to post Share on other sites
us socom Posted June 29, 2006 Author Report Share Posted June 29, 2006 Acha no dzięki,fajnie całość wygląda i temu mnie zainteresowala,widać że szelki to są wzięte od plecaka ALICE.Dzięki wszystkim :!: :D Quote Link to post Share on other sites
zia Posted November 2, 2006 Report Share Posted November 2, 2006 6 stron w tył, żeby znależc taki wątek :D Może to ktoś rozpoznaje ? Na co to, do czego, kto używał i kiedy ? Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted November 2, 2006 Report Share Posted November 2, 2006 RPA albo Brytol Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted November 2, 2006 Report Share Posted November 2, 2006 RPA, SADF pattern 74 co wyjaśnia rok wprowadzenia. Do ładownic standardowo wejdzie FN FAL, AK albo RK4 (licencyjny Galil) Tu macie kompletny przewodnik po temacie: http://roangouws.tripod.com/SADFWebbing.htm Quote Link to post Share on other sites
zia Posted November 3, 2006 Report Share Posted November 3, 2006 No no... Dziękuję serdecznie. Muszę przyznać, że niewygodne to jak cholera ( ale mało rzeczy może być wygodniejsze jak się przywykło do PLCE :) ) . Mimo tego postaram się coś z tego zrobić pożytecznego. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts