Destroyer Posted June 30, 2006 Report Share Posted June 30, 2006 Witam wszystkich, Ostatnio przejżałem średnio dokładnie Forum, ale żadnego odpowiedniego tematu gdzie mógłbym to napisać nie znalazłem. Jak się pomyliłem, to wszystko w rękach szanownego moda 8) Otóż zastanawiam się ostatnio nad kupnem tego modelu: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...774506712b573f1 Osiągi wyglądają w porządku, wykonianie super, duzo dodatków a i cena zachęca. Co szanowni Użytkownicy mogliby powiedzieć o jego zaletach i wadach? Jak się sprawdzają osiągi w praktyce (preclufa w stocku mmm)? Jak stoi z wykonaniem, bo może mi się tylko wydaje, że jest bardzo dobre :)? Czy można gdzieś w Polsce kupić low capy G&G, a jak nie, to czy pasują do tej giwery low capy CA i Marui? Czy trzeba korzystać z tej puszki w magu, czy można odpiąć cały Ready Magazine System (czy można z niego korzystać podczepiając tam normalne magi?) i wsadzić taką: http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=516 baterię do RISa? Z góry dzięki za opinie i uwagi, wiadomo, że to co płynie od właściciela spluwy jest najbardziej wartościowe. Quote Link to post Share on other sites
JKL Posted June 30, 2006 Report Share Posted June 30, 2006 do risa nie wejdzie bateria, ewentualnie jakaś pucha na risa lub kolba special forces Quote Link to post Share on other sites
Destroyer Posted June 30, 2006 Author Report Share Posted June 30, 2006 No to chyba kupię puszkę (z laserem przy okazji), bo noszenie baterii w magu mi jakoś nie podchodzi :? Quote Link to post Share on other sites
noah Posted June 30, 2006 Report Share Posted June 30, 2006 najlepiej było by chyba kupić kolbę Special Force i tam umieścić baterię - http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=57 Quote Link to post Share on other sites
Destroyer Posted June 30, 2006 Author Report Share Posted June 30, 2006 Tak, tylko koszty są niemałe, a ta kolba...moim zdaniem...jest zwyczajnie brzydka. Quote Link to post Share on other sites
macdudekus Posted June 30, 2006 Report Share Posted June 30, 2006 ja znalazlem kilka tematow odnosnie produktow G&G i po ich przeczytaniue zrezygnowalem... Repliki tej firmy maja kilka powaznych wad, ktore moge zepsuc zycie... Radze poszukac tematow dot. karabinow G&G, przeczytac i przemyslec Quote Link to post Share on other sites
JuzekK Posted June 30, 2006 Report Share Posted June 30, 2006 v 2006 mialy sie wlasnie tych problemow pozbyc , lepiej poszulac tekstow odnoscie wersji 2006 a nie wczesniejszych i tymi opiniami sie kierowac Quote Link to post Share on other sites
Destroyer Posted June 30, 2006 Author Report Share Posted June 30, 2006 No poczytałem trochę, ale coś mi się wydaje, że większość z wad opisywanych w tych tematach została wyeliminowana w serii 2006...dlatego tak mi zależy na opiniach posiadaczy modeli z tej serii...bo o Grkach v.2004 i v.2005 to już to coś było. Edit. Dokładnie Juzekk. Quote Link to post Share on other sites
macdudekus Posted June 30, 2006 Report Share Posted June 30, 2006 To ja rowniez chetnie zainteresowalbym sie modelem v2006, bo wlasnie jestem w trakcie zbierania informacji dot. roznych replik, aby wybrac cos dla siebie. Ciekawe, czy ktos juz ma te repliki? Quote Link to post Share on other sites
Destroyer Posted June 30, 2006 Author Report Share Posted June 30, 2006 Jako, że na specu nie ma co baterii kupować, obadałem MG. Jest tam bateria, która na oko będzie pasować zarówno do maga, jak i do puszki: http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...products_id=827 Droga nie jest, a powinna wystarczać na długo. Do tego jak ktoś tak jak ja nie chce nosić baterii w magu można sobie kupić taką odjechaną puszkę: http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...products_id=420 Nie wiem jakiej jakości jest ten laser, ale to ICS więc powinien być niezły. Bez puszki kosztuje aż 199zł. Nie wiem tylko czy będzie jak podpiąć baterię w puszce, pewnie trzeba się bedzie trochę pobawić z przeprowadzeniem kabelka do RISa. Mam nadzieję, że będzie wystarczająco długi. Wogóle to nei wiem którędy on jest wyprowadzony z GB. Czekam na kilka słów od właścicieli tego guna 8) Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted June 30, 2006 Report Share Posted June 30, 2006 Ten kabel niesety jest krótki i na 100% ci nie wystarczy do puszki... Wiem bo widziałem u kolegii... Co do batki to lepiej kup batke na ogniwach KAN na asgshopie też do puszki 9,6V 1400mAh, bo akumulator który pokazałeś ma słabe ogniwa... (mało wydajne) Quote Link to post Share on other sites
Destroyer Posted June 30, 2006 Author Report Share Posted June 30, 2006 Damn no to szkoda...ale dobrze że powiedziałeś. Oznacza to w takim razie, że kolba SF też odpada. Trudno, w takim razie jakoś pogodzę się z tym magiem (jeśli GRa kupię wogóle). Zaraz obadam baterię, dzięki. Edit. Rozumiem, że chodzi Ci o tą baterię: http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=564 W sumei to się zastanawiałem jaki jest w GRce wtyk, ale z tego wnioskuję, że mały. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted June 30, 2006 Report Share Posted June 30, 2006 Tak jest mały wtyk, a ten akumulator jest bardzo wydajny i będziesz mógł go z powodzeniem używać w upgrae'ach... Quote Link to post Share on other sites
Destroyer Posted June 30, 2006 Author Report Share Posted June 30, 2006 Czyli nie muszę sobie zostawiać standardowego mini po mojej Mp5 na wypadek gdyby po 6-7 godzinach strzelania się wyczerpał? 8) Jednym słowem - starczy na całodniową strzelankę? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted June 30, 2006 Report Share Posted June 30, 2006 Wydaje mi się że tak, ale głowy nie dam :D Zależy jak się strzelasz... Quote Link to post Share on other sites
Destroyer Posted June 30, 2006 Author Report Share Posted June 30, 2006 No więc starczy :wink: Strzelanki organizowane przez moją ekipę są długie, ale do najintensywniejszych nie należą, często w stockowym MP5 CA starcza mi 8.4v 1100 mAh (mini) na całą strzelankę. Spoko, więc sprawę baterii mam z głowy 8) Quote Link to post Share on other sites
wally Posted June 30, 2006 Report Share Posted June 30, 2006 Co do ReadyMaga zdania sa podzielone, u nas we Wrocku 3 osoby mają G&G GR16 tyle, że wersje '05. Na wszystkich jest ReadyMag, tylko jednej osobie on przeszkadza, a 2 nie. Do RM można włożyć ogniwa o większej wydajności pradowej. Ja mam np. N1700SCR. Oczywiście NiCd. Najpierw używałem tego AN/PEQ2 z tą sama baterią którą podałeś w linku z MG. Bateria ta szybko zalicza padaczkę, nawet na stockowej sprężynie. Można co najwyżej włożyć ogniwa KR1700AU lub AUL ale to tez nie na wiele się zda. Do samej puszki nie wejdą ogniwa o większej średnicy niż (chyba) 18 mm. Co do kolby SF to u nas jeden gość sobie taka sprawił i bardzo szybko pożałował, że wywalił kasę na nią. Kolba powodowałe przycinanie kabli. Co warto wymienic w gunie od początku, napewno gumkę HU, orginalna jest bardzo kiepska. Nie wiem jak jest z jakością z wersji '06 ale jeśli poprawili tylko GB to już jest dobrze a nawet super. :lol: Quote Link to post Share on other sites
DaVID AntiTerrorist Posted June 30, 2006 Report Share Posted June 30, 2006 Sorry, że może wyskakuje tutaj jak Filip z konopii, ale nie lepiej kupić np. M15A4 RIS, albo M15A4 CQB od CA???? Guny dobre, a kombinowania mniej... Quote Link to post Share on other sites
Destroyer Posted June 30, 2006 Author Report Share Posted June 30, 2006 Kasa facet, kasa...żeby mieć takie osiągi i tyle dodatków to ja bym musiał ponad 2000 wyłożyć :cry: Co do gumki HU i GB...poczytajcie w Specu...dałem link na początku tematu...wygląda no to, że jest wszystko wypas. Jeszcze pytanko, jak się rozkłada tego gnata? Wystarczą 2 piny? Quote Link to post Share on other sites
DaVID AntiTerrorist Posted June 30, 2006 Report Share Posted June 30, 2006 Sorki, ale jak zaczniesz kupować puszki, kolby, czy baterie do GR16, to Cię to wyjdzie jak M15 po tuningu :wink: . Quote Link to post Share on other sites
Destroyer Posted June 30, 2006 Author Report Share Posted June 30, 2006 No jak widać puszki nie kupię, kolby nie chciałem, a bateria to konieczność zawsze. M15 RIS po tuningu na asgshopie 1655zł bez baterii stoi. GR z większą ilością dodatków nawet tego nie przekroczy. Poza tym czy aby M15 CA na pewno jest lepsze od GR? Quote Link to post Share on other sites
macdudekus Posted June 30, 2006 Report Share Posted June 30, 2006 a moze m4 RIS ICS? A mozna gdzies znalezc info dotyczacych zmian wprowadzonych w v2006? Slyszalem o krecacej sie kolbie?Jak to przeczytalem to zrezygnowalem... Ja rozumiem w chinskiej zabawce za 200zeta, ale w replice za 1400? Przydalby sie konkretny test tego nowego modelu... Quote Link to post Share on other sites
wally Posted June 30, 2006 Report Share Posted June 30, 2006 Wyczytałem, że komora HU jest zrobiona z plastiku, w wersji '05 jest metalowa (- dla nowej wersji) W GB łozyska są kulkowe 6 mm, w wersji '05 były ślizgowe 7 mm (teoretyczny + dla nowej wersji). Nie wiem od czego to zależy ale od czasu do czasu cena tej repliki w różnych sklepach wynosi albo 1499 albo 1999 zł. Ja miałem tego pecha, że zakupiłem ja za 1999 zł. Quote Link to post Share on other sites
Destroyer Posted June 30, 2006 Author Report Share Posted June 30, 2006 Specshop jest oficjalnym dystrybutorem G&G w Polsce, ma modele tej firmy taniej. Za to na MG ceny są zawyżone. Chyba piszecie teraz o ICS? Bo w wersji 2006 komora HU jest nadal z plastiku a łożyska są 6mm :? Co do kręcacej się kolby to myśle, że rozwiązali ten problem...mam nadzieję... Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted July 1, 2006 Report Share Posted July 1, 2006 Wally dobrze napisał. W pierwej wersji HU jest metal. Więc nie "nadal". Łożyska starej wersji to 7 mm (dla mnie obie części na plus dla starej wersji). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts