Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

G&G - GR16 R4 Carbine v.2006

Recommended Posts

Hm no wiesz, ale skoro je zmienili to mieli jakieś powody ku temu...kosztów to nie zmieniło jakoś specjalnie więc widocznie tak ma być...

Łożyska są 6mm ale jakieś megawzmacniane etc, komora to wzmocniony aby...nie powinno to przeszkadzać.

Ah...wy chyba nie mieliście precluf w stocku no nie? :D Więc warto darować sobie te łożyska :wink:

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Aha no to trochę inna sprawa...ale wiesz...nawet jeśli ta plastikowa komora to jest minus...to za 1499 mogę sobię na nią pozwolić. Zresztą nie eksploatuje broni aż tak, żeby to miało jakieś większe znaczenie znaczenie. W razie czego się wymieni za rok 8)

Znaczy wiesz, marui wogóle ma jakąś wyłączność na supermocne plastiki, z ich ABSu możnaby promy kosmiczne robić :wink: Prawdopodobnie pieprzę dalsze czekanie, po prostu kupię tę replikę i wysmaruję wam mega reckę na jej temat :wink: Dzięki wszystkim którzy się wypowiedzieli.

EDIT. Aj...w sumie teraz już nei wiem, czy uda mi się zdobyć kasę :( Być może będziecie musieli poczekać na innego frajera :wink:

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 7 months later...
  • 1 month later...
  • 3 months later...

To zależy od Twojego szczęścia, u mnie GB pękł na stockowej sprężynie po jakimś 0,5 roku używania, kumplowi trochę dłużej pożył.

Za to po wymianie szkieletu wpakowałem sprężynę PDI 210% i wszystko śmiga.

U kumpla zmieliło zębatki na sprężynia 150 PDI.

Wszystko zależy od konkretnego egzemplarza.

Posiadam: GR16 R4.

Komora - do wywalenia - wsadzilem metal CA

Gumka HU - do wywalenia - wsadzilem madbulla

Bebechy: dysza, cylinder, glowica - do wywalenia - wsadzilem systeme

Sprezyna: teraz bedzie 120 Systema - GB przezyje bo jest naprawde pancerny.

Gdzies powiniewn byc na forum moj szerszy opis... najbardzie wkurzajaca rzecz w tym sprzecie to odlazaca farba z body...

Szczerze..., jesli macie mozliwosc wyboru to bierzcie G&P - niewiele wiecej zaplacisz a jest o klase lepszy.

Mam obydwa G&G i G&P.

G&G oceniam na 4

G&P oceniam na 6 (body jest wprost REWELACYJNE)

Edited by xmiki

W moim wymieniona gumka na silikon (standardowy zabieg)

sprężyna M120 MO.

Póki co trzyma się pięknie. ma jakieś 6k kulek za sobą w takiej konfiguracji. Ciekawi mnie też dlaczego kumpla M15A4 Carbine po upgradzie do 400 fps ma 1,5x mniejszy rof niż moja, która nota bene ma też 390-400

• 2 weeks later...

Szczerze..., jesli macie mozliwosc wyboru to bierzcie G&P - niewiele wiecej zaplacisz a jest o klase lepszy.

Mam obydwa G&G i G&P.

G&G oceniam na 4

G&P oceniam na 6 (body jest wprost REWELACYJNE)

Jeśli zależy Ci tylko na "ładnym" body to lepiej kupic G&G GR16R3 eco(790zł) lub R4 eco (890zł) i dokupic metalowe body za ok. 200zł - I możesz wybrac jakie chcesz 8)

Razem to będzie 990-1090zł

PS W R4 masz risa a w G&P za wersje z risem dopłacasz 200~zł :D

Jeśli zależy Ci tylko na "ładnym" body to lepiej kupic G&G GR16R3 eco(790zł) lub R4 eco (890zł) i dokupic metalowe body za ok. 200zł - I możesz wybrac jakie chcesz 8)

Razem to będzie 990-1090zł

PS W R4 masz risa a w G&P za wersje z risem dopłacasz 200~zł :D

Ciekawe ja porządnego body z oznaczeniami niegdzie niewidziałem za 200zł, najmniej to 400zł i to bez oznaczeń (mówie tu o markowych, żadnych SRC itp)

Ris w G&P jest wykonany znacznie lepiej, ale za jakość trzeba płacić... :-P

G&P jest tak wspaniały (odnośnie postu xmika), że ostatnio z uśmiechem patrzyłem jak przedni pin z niego wesoło po prostu wypada :) Nie wiem jak w nowych wersjach G&G ale mój staruszek (pierwsza seria) ma silnik hi speed. Przy batce 9,6 1400 i silniku CA hi tourgue mam wyraźnie większy rof nie na hi speed - sprężyna Guarder M110.

• 9 months later...