Destroyer Posted July 1, 2006 Author Report Share Posted July 1, 2006 Hm no wiesz, ale skoro je zmienili to mieli jakieś powody ku temu...kosztów to nie zmieniło jakoś specjalnie więc widocznie tak ma być... Łożyska są 6mm ale jakieś megawzmacniane etc, komora to wzmocniony aby...nie powinno to przeszkadzać. Ah...wy chyba nie mieliście precluf w stocku no nie? :D Więc warto darować sobie te łożyska :wink: Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted July 1, 2006 Report Share Posted July 1, 2006 Oczywiście, że mieliśmy (mamy). Quote Link to post Share on other sites
Destroyer Posted July 1, 2006 Author Report Share Posted July 1, 2006 Aha no to trochę inna sprawa...ale wiesz...nawet jeśli ta plastikowa komora to jest minus...to za 1499 mogę sobię na nią pozwolić. Zresztą nie eksploatuje broni aż tak, żeby to miało jakieś większe znaczenie znaczenie. W razie czego się wymieni za rok 8) Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted July 1, 2006 Report Share Posted July 1, 2006 Ja bym się nia nie przejmował. W marui są plastiki i działają przez lata :) Quote Link to post Share on other sites
Destroyer Posted July 1, 2006 Author Report Share Posted July 1, 2006 Znaczy wiesz, marui wogóle ma jakąś wyłączność na supermocne plastiki, z ich ABSu możnaby promy kosmiczne robić :wink: Prawdopodobnie pieprzę dalsze czekanie, po prostu kupię tę replikę i wysmaruję wam mega reckę na jej temat :wink: Dzięki wszystkim którzy się wypowiedzieli. EDIT. Aj...w sumie teraz już nei wiem, czy uda mi się zdobyć kasę :( Być może będziecie musieli poczekać na innego frajera :wink: Quote Link to post Share on other sites
xmiki Posted July 12, 2006 Report Share Posted July 12, 2006 bedzie jutro zrobie recenzje z fotami Quote Link to post Share on other sites
scizophrenikz Posted August 27, 2006 Report Share Posted August 27, 2006 i recki brak :? Quote Link to post Share on other sites
xmiki Posted September 1, 2006 Report Share Posted September 1, 2006 jest recka w temacie o GR16...dosc dokladna.... http://www.wmasg.pl/forum/viewtopic.php?t=11055 Quote Link to post Share on other sites
Jontas Posted April 3, 2007 Report Share Posted April 3, 2007 A ten model? http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...774506712b573f1 I pytanie czy do kolby sie zmieści tak batka http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=759 Quote Link to post Share on other sites
Grymson Posted June 3, 2007 Report Share Posted June 3, 2007 Ja mam pytanie odnoscie GR16R5 ver. 2006 ( M16A4) stala kolba. Co jest w niej poprawione i czy jest awaryjna ? Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted June 3, 2007 Report Share Posted June 3, 2007 A ja mam GR16r4 w wersji eco! Jest gut tylko ten hop up to do wymiany! JAki polecacie?? Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted September 21, 2007 Report Share Posted September 21, 2007 Mam pytanie. Kupiłem używany GR16 i zastanawia mnie, czy będzie dla niego zdrowym M120, który w nim siedzi. Daje on jakieś 390-400 fps. Gun przemielił jakieś 6000 kulek i nie słyszę nic niepokojącego. Aczkolwiek ciekawy jestem czy części są na to przygotowane? Quote Link to post Share on other sites
wally Posted September 21, 2007 Report Share Posted September 21, 2007 To zależy od Twojego szczęścia, u mnie GB pękł na stockowej sprężynie po jakimś 0,5 roku używania, kumplowi trochę dłużej pożył. Za to po wymianie szkieletu wpakowałem sprężynę PDI 210% i wszystko śmiga. U kumpla zmieliło zębatki na sprężynia 150 PDI. Wszystko zależy od konkretnego egzemplarza. Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted September 21, 2007 Report Share Posted September 21, 2007 Pożyjemy zobaczymy. Jest to najnowsza wersja, więc może to coś zmieni na +. Albo na -... Dzięki Quote Link to post Share on other sites
xmiki Posted September 22, 2007 Report Share Posted September 22, 2007 (edited) Posiadam: GR16 R4. Komora - do wywalenia - wsadzilem metal CA Gumka HU - do wywalenia - wsadzilem madbulla Bebechy: dysza, cylinder, glowica - do wywalenia - wsadzilem systeme Sprezyna: teraz bedzie 120 Systema - GB przezyje bo jest naprawde pancerny. Gdzies powiniewn byc na forum moj szerszy opis... najbardzie wkurzajaca rzecz w tym sprzecie to odlazaca farba z body... Szczerze..., jesli macie mozliwosc wyboru to bierzcie G&P - niewiele wiecej zaplacisz a jest o klase lepszy. Mam obydwa G&G i G&P. G&G oceniam na 4 G&P oceniam na 6 (body jest wprost REWELACYJNE) Edited September 22, 2007 by xmiki Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted September 22, 2007 Report Share Posted September 22, 2007 W moim wymieniona gumka na silikon (standardowy zabieg) sprężyna M120 MO. Póki co trzyma się pięknie. ma jakieś 6k kulek za sobą w takiej konfiguracji. Ciekawi mnie też dlaczego kumpla M15A4 Carbine po upgradzie do 400 fps ma 1,5x mniejszy rof niż moja, która nota bene ma też 390-400 Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted September 23, 2007 Report Share Posted September 23, 2007 G&G ma dobry silnik. ale to zależy także od batki:P Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted September 23, 2007 Report Share Posted September 23, 2007 Kolega ma G&P 9,6 3300, ja mam G&P 9,6 2200. Ale to chyba kwestia silnika, fakt. W każdym razie koniec OT Quote Link to post Share on other sites
K0T Posted October 2, 2007 Report Share Posted October 2, 2007 Szczerze..., jesli macie mozliwosc wyboru to bierzcie G&P - niewiele wiecej zaplacisz a jest o klase lepszy. Mam obydwa G&G i G&P. G&G oceniam na 4 G&P oceniam na 6 (body jest wprost REWELACYJNE) Jeśli zależy Ci tylko na "ładnym" body to lepiej kupic G&G GR16R3 eco(790zł) lub R4 eco (890zł) i dokupic metalowe body za ok. 200zł - I możesz wybrac jakie chcesz 8) Razem to będzie 990-1090zł PS W R4 masz risa a w G&P za wersje z risem dopłacasz 200~zł :D Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted October 2, 2007 Report Share Posted October 2, 2007 Jeśli zależy Ci tylko na "ładnym" body to lepiej kupic G&G GR16R3 eco(790zł) lub R4 eco (890zł) i dokupic metalowe body za ok. 200zł - I możesz wybrac jakie chcesz 8) Razem to będzie 990-1090zł PS W R4 masz risa a w G&P za wersje z risem dopłacasz 200~zł :D Ciekawe ja porządnego body z oznaczeniami niegdzie niewidziałem za 200zł, najmniej to 400zł i to bez oznaczeń (mówie tu o markowych, żadnych SRC itp) Ris w G&P jest wykonany znacznie lepiej, ale za jakość trzeba płacić... :-P Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted October 2, 2007 Report Share Posted October 2, 2007 żadnych SRC to kosztuje nawet 300. chińskie kosztuje 100 coś Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted October 3, 2007 Report Share Posted October 3, 2007 ale chin3kowe jest mniej wytrzymałe niż to:) Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted October 3, 2007 Report Share Posted October 3, 2007 Na pewno wystarczająco. Przecież nikt tym z 10 metrów na ziemie nie będzie rzucał, bo jak nie body to kolba, to rączka się połamie. Ale problem z chińskim jest taki, że farba łatwo schodzi. DOSŁOWNIE palcem. Tak piszą w recenzji M4 SO tu na wmasg Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted October 3, 2007 Report Share Posted October 3, 2007 G&P jest tak wspaniały (odnośnie postu xmika), że ostatnio z uśmiechem patrzyłem jak przedni pin z niego wesoło po prostu wypada :) Nie wiem jak w nowych wersjach G&G ale mój staruszek (pierwsza seria) ma silnik hi speed. Przy batce 9,6 1400 i silniku CA hi tourgue mam wyraźnie większy rof nie na hi speed - sprężyna Guarder M110. Quote Link to post Share on other sites
kajos1 Posted July 4, 2008 Report Share Posted July 4, 2008 witam, pwoiedzcie jakie łożyska kupic żeby ulepszyc GR16R4 czy te wystarczą http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1169 ? i czy bedzie pasowac ta bateria http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1908 kabel w tej nie bedzie za krótki? jak nie taka to która? z góry dzieki za opd. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts