Barthez Posted July 8, 2006 Report Share Posted July 8, 2006 Witam serdecznie! W niedalekiej przyszłości zamierzam kupić sobie karabinek, G&G GR-16, wraz z całym potrzebnym do strzelania sprzętem, w tym z kolimatorem, który chce zamątować na szynie R.I.S. wyłaniającej sie po zdjęciu rączki transportowej. I tu właśnie pojawia sie moje pytanie: Jaki kolimator powinienem wybrać zeby, pasował, był praktyczny i PRO :-) Uważam ze karabinek jest PRO wiec i kolimator powinien byc 1-st Class :-) Prosiłbym o wasze propozycje z waszymi osobistymi recenzjami :) Z góry dziekuje :-) Pozdrawiam :-) Link to post Share on other sites
kostek Posted July 8, 2006 Report Share Posted July 8, 2006 Jedyny sluszny ACOG (ew. PS44 Walthera), bedacy replika ACOGA (ktory nie jest kolimatorem tylko luneta), lub drugi sluszny M68 Aimpoint. Linkow mozesz sam poszukac. To nie problem. Link to post Share on other sites
wally Posted July 8, 2006 Report Share Posted July 8, 2006 Raczej w odwrotnej kolejności. Najpierw M68 a potem ACOG. Jakoś więcej zdjęć widziałem z Aimpointem niż z ACOGiem. Link to post Share on other sites
Procent Posted July 10, 2006 Report Share Posted July 10, 2006 A do tego lepiej mieć kolimator będący repliką kolimatora niż kolimator, który w oryginale jest lunetą. Tak przynajmniej mi się zdaje. Ostatecznie jednak najważniejsze jest to, co Tobie się podoba bardziej. Link to post Share on other sites
kostek Posted July 10, 2006 Report Share Posted July 10, 2006 Chlopaki maja racje. Mimo wszystko czesciej widywalem ACOGA (lunete). Link to post Share on other sites
Barthez Posted July 10, 2006 Author Report Share Posted July 10, 2006 Ja w sumie wolę kolimator niż jego replike (lunete), tylko jak to sie ma cenowo?? Może zróbmy tak... niechaj któtyś z panów podrzuci mi tu linka z jakimś polecanym przez was produktem (czyt. kolimatorem). Ja sobie o nim poczytam i na bazie tego co przeczytam bede porównywał do innych i moze tak uda mi sie podjąć jakoś logiczną decyzję :-) Link to post Share on other sites
wally Posted July 10, 2006 Report Share Posted July 10, 2006 To może szanowny pan Barthez sobie poszuka po sklepach intenetowych. Albo inaczej, ja Ci poszukam a Ty mi dasz go do użytku, bo skoro nawet nie chce Ci się poszukać to może używac też Ci się nie będzie chciało :) Link to post Share on other sites
Okruch Posted July 10, 2006 Report Share Posted July 10, 2006 Kolego Bartez, wicie rozumicie, lenistwo z Was wychodzi... Jest taki magiczny przycisk "Szukaj"... to, co chcesz przeczytać, już zostało napisane. Wiem to stąd, że sam szukałem informacji nt. PS-44 ;-) Link to post Share on other sites
Procent Posted July 10, 2006 Report Share Posted July 10, 2006 Ja w sumie wolę kolimator niż jego replike (lunete), tylko jak to sie ma cenowo?? Nie zrozumieliśmy się. ACOG jest lunetą, ale rozmawiamy tu jego replikach, które są kolimatorami. Najtańszy PS 44 Walthera to wydatek 200 zł PS 44 Co do M68, to jest tego więcej niż replik ACOG, jedną z najtańszych propozycji jest NB-13 G&P: NB-13 Uwagę mam taką, że jest to bardzo niski montaż i nie każdemu może pasować. Ja z takiego korzystałem i źle nie było. Mam dobry dzień, to się zlitowalem nad leniwymi ludźmi, jutro bede miał zły :wink: . Link to post Share on other sites
Barthez Posted July 10, 2006 Author Report Share Posted July 10, 2006 Dziekuje za zrozumienie kolego Procent ;-) A przedewszystkim dziekuje za linki :-) A takrze przepraszam za lenistwo ;-) Link to post Share on other sites
javelin Posted July 10, 2006 Report Share Posted July 10, 2006 http://www.arobron.pl/product_info.php/cPa...92df01c98dbbccf Długo się zastanawiałem czy brać PS44 czy ten :) Wybrałem ACOGa, ale ten też wygląda niegłupio. A i cena tez niegłupia. Link to post Share on other sites
wally Posted July 10, 2006 Report Share Posted July 10, 2006 Javelin, ale to jest dosyć luźna interpretacja kolimatora Aimpointa. To już lepiej było takiego kupić: http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...roducts_id=1347 Bardziej przypomina orginał. Link to post Share on other sites
javelin Posted July 10, 2006 Report Share Posted July 10, 2006 Luźna czy nie luźna ale ma podwyższony montaż :P Ja tam wybrałem ACOGa bo jednak bardziej mi się podoba jego wygląd. A też się sporo różni od oryginału. Link to post Share on other sites
Recommended Posts