CerberBP Posted July 9, 2006 Report Share Posted July 9, 2006 Hmmm to jak był "Doom 3" to i może się troche wypowiecie o tegorocznej grze - "Prey". Jakie wiąrzecie z nią nadzieję i napiszcie o waszych wasze ogólnych opiniach. Niestety ta gra nie ukazała się jeszcze w Polsce, w sumie premierę światową też bedzie miała na dniach. Ja już z pewnych źródeł ją dorwałem i dotrwałem do jej końca. Jako gracz z większym doświadczeniem zawsze lubiłem fps'y ją oceniam na 9-/10. Posiada wszystkie cechy charakterystyczne dla strzlanek: lekką fabułę, ładna grafe i kilka ciekawych innowacyjnych pomysłów, chociażby zmienna grawitacja, otwierające sie portale, chodzenie"po suficie i ścianach" :P i wiele innych, w sumie jeśli chciałbym ją streścić jest to strzelanka s.f. z watkiem miłosnym o indiańskich korzeniach z nutką ingerencji w zaświaty z zapasem nowych pomysłów wcześniej w fps"ach nie spotykanych. Odsyłam do recenzji i screenów, bo wg mnie szykuje nam się kolejny "kamien milowy" w historii gier fps. Producent: Human Head Studios Wydawca: Take 2 Interactive Dystrybutor: Cenega Poland Premiera Świat: 11 Lipiec 2006 Premiera PL: 21 Lipiec 2006 Strona domowa(eng): http://www.prey.com/ Strona z przykładową zapowiedzią i kilkoma screenami: http://www.gry.funday.pl/zapowiedz,pc,164.html Link to post Share on other sites
BaUEr Posted July 12, 2006 Report Share Posted July 12, 2006 Demówka już jest dostępna.... czekam tylko na powrót mojego GF6600GT z gwarancji i odpalam :twisted: www.gamershell.com - tu znajdziecie wszystko co mozliwe na temat tej gry ... Trailery ... Screany oraz oczywiście DEMO które jest tam już od dłóższego czasu. Na temat gry sie nie wypowiadam ... jak zagram ocenie:) choć demo to nie full ...ale coś już bedzie wiadomo. ***BaUEr*** 8) Link to post Share on other sites
thor_ Posted July 12, 2006 Report Share Posted July 12, 2006 kilka ciekawych innowacyjnych pomysłów, chociażby zmienna grawitacja, otwierające sie portale, chodzenie"po suficie i ścianach" szykuje nam się kolejny "kamien milowy" w historii gier fps Jakoś mimo że nie jestem "doświadczonym graczem" nie widze w tym co napisałeś nic "nowego" ani tym bardziej "milowego". Zmienna grawitacja - pomysł który zaczął się jeszcze w czasach bodajże Half-Life'a, Otwierające się portale 8O - hmm tego nie skomentuje jako nowość :mrgreen: , chodzenie po suficie - patrz choćby Aliens vs Predator i jeszcze kilka gier. z zapasem nowych pomysłów wcześniej w fps"ach nie spotykanych. Hmm więc co jest niespotykanego w tej grze?? Link to post Share on other sites
pshybysz Posted July 26, 2006 Report Share Posted July 26, 2006 mi sie tam demko cholernie podobało i mam już 55% sciagnietej full. nowości tak jak wyżej nie dostrzegłem ale grafe to ma fajna Link to post Share on other sites
Kamil Posted July 26, 2006 Report Share Posted July 26, 2006 "indiańskie korzenie" - Turok :D Link to post Share on other sites
Deimos Posted August 15, 2006 Report Share Posted August 15, 2006 Miałem okazję zagrać w pełną wersję i przyznam, że jestem w szoku... Grałem w większość kultowych i dobrze znanych FPSów, ale Prey to coś naprawdę niesamowitego. Prawda - portale, chodzenie po suficie, zmienna grawitacja - to wszystko już było. Ale nie było takie jak w tej właśnie grze... :twisted: Link to post Share on other sites
Guest Carmack Posted September 3, 2006 Report Share Posted September 3, 2006 Dokładnie tak jak napisał poprzednik! Odnośnie wallwalk czyli chodzenia po ścianach - gdzie niby coś takiego było? (Mam za sobą dość bogatą kolekcję ukończonych FPSów i naprawdę nie przypominam sobie.) Jeśli już, to może malutka namiastka ale NAPEWNO nie coś tego typu. Prey pod tym względem jest prekursorem tegoż! Portale niemal identyczne - zastosowane są w Serious Sam. P.S. Demo przeszedłem, pełna wersja leży w pudełku w szafie i czeka na otwarcie oraz zagranie. Brak czasu, brak natchnienia do grania. Niestety. Link to post Share on other sites
Goose Posted September 3, 2006 Report Share Posted September 3, 2006 Odnośnie wallwalk czyli chodzenia po ścianach - gdzie niby coś takiego było? AvP i AvP 2 ? ... Link to post Share on other sites
Guest ELiTE_HUNTiNG Posted September 22, 2006 Report Share Posted September 22, 2006 fakt prey gra super - ale to jak zawsze ... to samo co doom tyle ze plusem jest (są) pola zmiany grawitacji :) zwykly fps ale grywalnosc wielka choc nudzi sie dosc szybko 8/10 Link to post Share on other sites
Recommended Posts