thor_ Posted August 14, 2006 Report Share Posted August 14, 2006 Nie żeby wchodziła od razu tylko żeby wchodziła "prawie" powinna się zatrzymać minimalnie przed max średnicą. Quote Link to post Share on other sites
Pan Tom Posted August 15, 2006 Report Share Posted August 15, 2006 Chciałem napisać coś o lufie, którą oferuje macgyver. Link do aukcji: http://allegro.pl/item121337884_prec..._.html Więc po kolei. Lufę, co prawda, nie kupiłem przez allegro, ale znam Macgyvera 8), też mieszkam w Suwałkach, więc odebrałem ją osobiście. Lufa miała na końcach zaślepki, które zapobiegały wypływaniu olejku silikonowego z lufy. Smarowanie pomaga w tym, że uszczelnia przestrzeń między kolką a lufą, i zarazem nie zatrzymuje kulki. Lufa, nie ma, co prawda, 6.03mm (mierzyłem suwmiarką elektroniczną), ale pokazało 6.05mm. Po zamontowaniu lufy do M16 CyberGuna naprawdę poprawiły się osiągi. Przedewszystkim skupienie i zasięg. Zdaje mi się też, że zwiększyła się prędkość wylotowa kulki i moc. Polecam wszystkim, którzy szukaja dobrej, taniej lufy. Quote Link to post Share on other sites
sadowski25 Posted August 15, 2006 Report Share Posted August 15, 2006 Zobaczymy co wyniknie z 60cm precki od Macgyvera bo dziś zamówiłęm jutro ide zapłacic na poczte. Wkoncu kupie lunete i montarz :) Quote Link to post Share on other sites
bonesnapper Posted August 15, 2006 Report Share Posted August 15, 2006 Wydaje się sensowna aczkolwiek... co nam po M16 Cyber Guna? To jest temat o M6. Rozumiem już, dlaczego niektórych irytowało jak pisałem o AKM :P Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted August 16, 2006 Report Share Posted August 16, 2006 To daje że wiemy ze ta lufa dziala. Nie jest ważne w jakiej replice ważne ze jest lepsza. Wg mnie to pomiedzy dlugoscia lufy w m16 a m6 nie ma dzej roznicy o ile w ogole jakakolwiek jest. nie orientujesz sie to nie pisz :) Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted August 16, 2006 Author Report Share Posted August 16, 2006 Jesli chodzi o lufe od M16 SRC to jest dlugosci 510 mm, a lufa w M6 jest dlugosci 470mm. Ja zalozylem wlasnie taka lufe(SRC-510mm) i sprawuje sie swietnie. Czytajcie ludzie temat dokladniej :P Quote Link to post Share on other sites
biluu Posted August 16, 2006 Report Share Posted August 16, 2006 no według mnie opłaca się wstawic 600mm bo osiągi się poprawiają nieznacznie, ale jest super celność :) jak ktoś chce precki do m6(i ew. tłumiki do jej zakrycia), to piszcie albo na gg na priv Quote Link to post Share on other sites
Dinus_ Posted August 17, 2006 Report Share Posted August 17, 2006 zaraz a orginalnie ile ma lufa wew. do M6 ? Quote Link to post Share on other sites
Buczek Posted August 17, 2006 Report Share Posted August 17, 2006 470 mm w wersji ASG tutaj link do prawdziwej http://world.guns.ru/sniper/sn31-e.htm :D co do lufy macgyvera jest ona troche cienka w porownaniu od lufy w m6 ale mozna tym zaradzic obklejajac ja tasma biurowa lub izolacyjna Quote Link to post Share on other sites
Dinus_ Posted August 17, 2006 Report Share Posted August 17, 2006 470 mm w wersji ASG a jest wersja GG albo AEG ? :mrgreen: Jak dla mnie M6 to raczej coś pomiędzy M24 a właśnie tym SIGiem i jeszcze jedną snajperką ale nie pamiętam nazwy...(ale to moje odczucie) Quote Link to post Share on other sites
vaderski Posted August 18, 2006 Report Share Posted August 18, 2006 Preckę z można zakryć w takowy full alu spsób http://wmasg.pl/forum/viewtopic.php?t=18710&start=20 są tam zdjęcia "Cichej suczki" biluu -thx za czujność Quote Link to post Share on other sites
vaderski Posted August 18, 2006 Report Share Posted August 18, 2006 mi działają :P Ten kompresor na koncu lufy (czu to kompresor ?) przypomina mi BArette (nie pistolet) nie to nie jest kompensator- to pierdolnik umozliwiajacy montaz tłumika (chodziło o to aby mozna było uzywac "suczki" z tłumikiem lub bez) Quote Link to post Share on other sites
vaderski Posted August 19, 2006 Report Share Posted August 19, 2006 Ubolewam na faktem ze nie pochwała mej snajpy a odmiana słowa stała się wątkiem przewodnim tego tematu Do Admina : mój post można wykasować, ponieważ nie wnosi wiele w temacie :cry: Quote Link to post Share on other sites
1337 Posted August 31, 2006 Report Share Posted August 31, 2006 Bardzo chaotyczna ta wasza dyskusja, dlatego proszę przejżyście wymienić mi luf (z linakmi jeśli można), które można zamonotwać do M6, najlepiej bez tłumika, ale jakos się obejdzie z :). Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted August 31, 2006 Report Share Posted August 31, 2006 Jak dla mnie M6 to raczej coś pomiędzy M24 a właśnie tym SIGiem i jeszcze jedną snajperką ale nie pamiętam nazwy...(ale to moje odczucie) http://world.guns.ru/sniper/sn21-e.htm Już o tym bylo.... Quote Link to post Share on other sites
vaderski Posted September 2, 2006 Report Share Posted September 2, 2006 Bardzo chaotyczna ta wasza dyskusja, dlatego proszę przejżyście wymienić mi luf (z linakmi jeśli można), które można zamonotwać do M6, najlepiej bez tłumika, ale jakos się obejdzie z :). Pozdrawiam Proszę Moda o wykasowanie mych niepotrzebnych postów, bo teraz wygląda to jak mój chaotyczny monolog :lol: Quote Link to post Share on other sites
bonesnapper Posted September 2, 2006 Report Share Posted September 2, 2006 A ja was proszę o odpowiedź. Jeżeli usuniemy z M6 to plastikowe "coś" na co założona jest guma hopsiupa, włożymy standardową preclufę (np. Prometheus, KM Head, Classic Army) i gumkę wsuniemy na otwór, HU będzie dalej działał normalnie? Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted September 4, 2006 Report Share Posted September 4, 2006 Oczywiście że będzie. Trzeba jedynie zrobić frez na lufie, żeby do obudowy hu wchodziła. Gumka stockowa nachodzi bez problemu, uszczelnisz to wszystko teflonem to ładnie siądzie w komorze. Problem może sprawić jedynie precyzyjne ustawienie okienka hu, tak by było w odpowiednim miejscu. U mnie jest założona stockowa lufa miedzianka 6,08 509mm CA z m4. Jako że rożnica w porównaniu do oryginalnego aluminiaka jest ogromna, więc w ciagu dwóch tygodni będę w Krakmanie po precka 6,03 650mm CA. Mam nadzieje na dalszą poprawe osiągów. Quote Link to post Share on other sites
bonesnapper Posted September 5, 2006 Report Share Posted September 5, 2006 A ta miedzianica poprawiła osiągi? Bo zastanawiam się, czy warto próbować castolufy bez szlifowania - takiej, w której kulki przechodzą same (słyszałem o takiej :D). Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted September 6, 2006 Report Share Posted September 6, 2006 U mnie jest założona stockowa lufa miedzianka 6,08 509mm CA z m4. Jako że rożnica w porównaniu do oryginalnego aluminiaka jest ogromna, więc w ciagu dwóch tygodni będę w Krakmanie po precka 6,03 650mm CA. Mam nadzieje na dalszą poprawe osiągów. Moim zdaniem z tego wynika że osiągi są lepsze niż na stocku z aps2. Czytaj uważnie.... Tu http://wmasg.pl/forum/viewtopic.php?t=2486...r=asc&start=100 na stronie 6 masz podane wyniki testowania mojego karabinku na chrono przed i po wymianie lufy. Quote Link to post Share on other sites
bonesnapper Posted September 10, 2006 Report Share Posted September 10, 2006 Ok wybacz. Nie wczytałem się. Dzięki za pomoc... teraz przynajmniej wiem co zrobić żeby M6 strzelało konkretniej... [ Dodano: Sun 10 Sep, 2006 ] Czy przy zakładaniu preclufy owijałeś teflonem także gumkę hop up? Nie powinno być problemów przy zakładaniu tego: http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...products_id=366 Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted September 10, 2006 Report Share Posted September 10, 2006 Gumka jest owinięta, ale tylko przy krawędzi, okienko NIE JEST owinięte. Nie wiem dokładnie czy ten rowek na lufie będzie pasował do komory hu w APS2, najwyżej trzeba będzie przerobić. Poza tym dorobić tylko atrape tłumika lub tłumik i powinno hulać :wink: A co do lufy, to właśnie zamówiłem podobną, też 650mm ale CA 6,04 i niechromowaną. http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1097 Quote Link to post Share on other sites
bonesnapper Posted September 11, 2006 Report Share Posted September 11, 2006 No cóż, ja mam M6. Owijanie okienka powoduje po prostu wzmocnienie działania HU, co w moim przypadku zwiększyło jeszcze zasięg - choć .28g lecą odrobinę do góry. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted September 11, 2006 Report Share Posted September 11, 2006 W takim razie najlepiej owinąć okienko 10 warstwami teflonu, tak żeby na położeniu "normal" kulki 0,28 lecialy sobie w gore. Można wtedy podkręcić bardziej hopa i strzelać kulkami z łozysk....... ???!!! Gdzie sens gdzie logika??! Po to jest hu regulowany, żeby regulować tor kulki. Dajmy na to będziesz strzelał w korpus gościa na strzelance, a "super wzmocniony" hu podniesie ci kulke i zamiast w korpus strzelisz w policzek, a po kulkach 0,28 wystrzelonych z APS2 lub M6 pozostają na miękkich miejscach piękne dziury - tak jakby cie osa upier..... :evil: koledzy na strzelankach będą baaardzo wdzięczni. Quote Link to post Share on other sites
bonesnapper Posted September 11, 2006 Report Share Posted September 11, 2006 Panie, po co te hiperbole... Obecnie kulki .28g na maksymalnie wciśniętym HU lecą nieznacznie do góry, tak, że celując, przykładam do celu linię szyny i ustawiam cel dokładnie między jej "chwytami". Dzięki temu zyskuję pewny strzał. Nikt tu nie mówi o strzelaniu .88g, spokojnie... A wogle to my chyba nie tam gdzie trzeba dyskutujemy :) A tak na marginesie... Thor_ policzył, że objętość "słupa" powietrza w M6 wynosi ok. 19 ccm. Dziś policzyłem, że lufa 6.03x651mm ma objętość ok. 18,5 ccm. To chyba z deka za dużo :) Ale ta Systema 6.04x589mm powinna być dobra :) P.S. A tak w ogóle, czy ktoś zna długość stockowej lufy w M6? Bo mi się nie chce tego rozbierać i mierzyć :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts