Mendi Posted September 12, 2006 Report Share Posted September 12, 2006 Prosze bardzo: długość lufy aluminiowej stockowej w APS2 wynosi: 453mm W M6 powinno być podobnie, poprawcie jeśli sie myle. Poza tym Thor napisał że pojemność tłoka to około 22cm, a lufa którą on założył ma 19cm. Tak ze 650mm 6,04 powinna spokojnie pasować. http://wmasg.pl/forum/viewtopic.php?t=2516...dra+m6&start=40 "Ale ta Systema 6.04x589mm powinna być dobra" - można wiedzieć gdzie takie cudo jest do kupienia? Quote Link to post Share on other sites
bonesnapper Posted September 12, 2006 Report Share Posted September 12, 2006 Przepraszam za niescisłości, powyższego posta napisałem na przerwie w szkole w warunkach podwyższonego hałasu. MATA KOTLETY http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...products_id=185 :wink: Ale jak prometeusz ma pasować to kupuję prometeusza. :) Quote Link to post Share on other sites
GERALT Posted September 15, 2006 Report Share Posted September 15, 2006 http://allegro.pl/item117121821_tuning_bro...osc_i_fps_.html no ja wam powiem ze kupilem sobie do rugera metr tej rurki i kuleczki pasuja super jestem zadowolony Quote Link to post Share on other sites
bonesnapper Posted September 15, 2006 Report Share Posted September 15, 2006 Eeeeeeee tam. Prometeusz na pewno jest lepszy. Nie sądzę, żeby te rury kanalizacyjne nadały się do M6. "Ale to już było... i nie wróci więcej :) " Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted September 15, 2006 Report Share Posted September 15, 2006 W sumie to polerowany mosiadz... Moznaby postraszyc goscia ze ma sie suwmiarke w domu i jak bedzie niezgodne z opisem to negatyw i doniesienie do allegro ;-). Za 28 zl lufa 650 mm... Moznaby zaryzykowac ;-)! Quote Link to post Share on other sites
GERALT Posted September 15, 2006 Report Share Posted September 15, 2006 z tym wymiarem 5,9999 to nie jest tak do konca i nie maja tyle te rurki. nie mierzylem, ale powiedzmy ze kulka ma dokladnie 6 mm i jak ja wlozylem do tej lufy to byl minimalny (mniejszy od oryginalu) przeswit, wiec zakladam ze rurka ma 6.02 -6.03 dodam ze jeszcze zadna kulka sie nie zaciela no i nie znam goscia i nie zachwalam na sile, poprostu postanowilem wlasnie zaryzykowac i jest ok dodam jeszcze ,ze wydmuchujac sila pluc kulke, to leciala na 30 metrow ale to taka ciekawostaka pólnaukowa hahaha pozdro Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted September 17, 2006 Report Share Posted September 17, 2006 Firma Krakman rozbudowała strone i poszerzyła swój asortyment. Dostepnę są 2 lufy precki do APS2 CA obie w cenie po 148zł. Lufy są w długościach 600 i 651 mm, po drobnych przeróbkach powinny pasować do APS2 DE i M6 CG. Ja zamawiam w tygodniu :D Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted September 17, 2006 Report Share Posted September 17, 2006 Podziel sie wrazeniami, tj. co dokladnie trzeba przerobic - mile widziane zdjecia ;-)! Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted September 17, 2006 Report Share Posted September 17, 2006 Sprawa jest dosyć prosta: w odległości 32mm od końca lufy należy wukonać frez na lufie - gł. 1mm, szer. 2mm. W owe wycięcie (frez) wchodzi kołnierz w komorze hu. O ile aluminiowe lufy są miękkie i frez można wykonać ręcznie brzesczotem i pilnikiem, o tyle z mosiądzem trzeba się jednak przejść do tokarza. Na zdięciu jest lufa ca 6,08, frez wykonałem ręcznie na tokarce do drewna dlatego nie jest najpiękniejszy, ale pasuje. Z precką się już przejde na tokarke do metali. Quote Link to post Share on other sites
bonesnapper Posted September 18, 2006 Report Share Posted September 18, 2006 Oooo... nieciekawie będzie, jeśli się okaże że prometeusz za 310 zł nie dał większych osiągów niż lufka z allegro za 30 zł :/ Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted October 1, 2006 Report Share Posted October 1, 2006 Lufa doszła - 600mm 6,04 CA. Jest to chromowany mosiądz. Jak już wcześniej pisałem konieczne jest dorobienie frezu na kołnierz mocujący z komoru hu. Jako że lufa jest bardziej miękka niż się spodziewałem, można poradzić sobie przy uzyciu dobrego brzeszczotu i odpowiedniego pilnika. Tłumik będzie z rurku pcv, wystarczy tymczasowo. Co do poprawy osiągów, to gołym okiem widać wzrost celności. Pomiar zasięgu i uwentualnego przyrostu fps odbędzie się przy okazji najbliższej strzelanki. Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted October 24, 2006 Report Share Posted October 24, 2006 Ja kupilem sobie 70cm czegoś takiego: http://allegro.pl/item134137989_precyzyjna...cm_okazja_.html Wykonałem frez żeby komora HU się domkneła, zrobiłem teflonfix i w porównaniu z stockową lufą + teflon, kulki 0,25g maja ogromnego boosta... jednak po jakis 40m lecą już jak chcą i to z HU ustawionym na normal. Nie wiem czy jest to spowodowane zbyt dużą ilością teflonu jaki nałożyłem z rozpędu na gumke czy zbyt niską wagą kulki :? W sobote dorwe jakieś kulki 0,3g Blaster to podam ew zasięg skuteczny/max. Narazie moge powiedzieć, że precka z allegro znacznie zwiększyła moc wylotową, kulka ma ogromnego kopa, jednak celność na odl >50m jest niezadowalająca :wink: Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
oski Posted November 1, 2006 Report Share Posted November 1, 2006 3) Czym szlifowałeś swoją "miedziolufę"? Czy papier ścierny może być ? Nie jestem zbyt doświadczony w tych sprawach więc czy mógł bym sie dowiedzieć co to znaczy szlifować lufe ? Niewiem od zewnątrz czy co ? 8) Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted November 1, 2006 Report Share Posted November 1, 2006 Chodzi o wypolerowanie jej wewnętrznej powierzchni np, drobnoziarnistym papierem ściernym lub pastami polerskimi. Quote Link to post Share on other sites
oski Posted November 2, 2006 Report Share Posted November 2, 2006 aha , dzięki :D Quote Link to post Share on other sites
SaNcEz Posted May 14, 2007 Report Share Posted May 14, 2007 Witam Mam pytanko na które mam nadzieję uzyskam odpowiedź od Was :) Mianowicie, co lub kogo polecacie do wyszlifowania casto-lufy, bo ma dokładnie 6mm średnicy wewnętrznej, no a jak wiadomo musi być ona większa. Proszę o odpowiedz ;-) Quote Link to post Share on other sites
oski Posted June 21, 2007 Report Share Posted June 21, 2007 http://www.allegro.pl/item206561627_tuning...a_6_01_mm_.html znalazlem na allegro takie cos ..... jak myślicie oplaca sie to 1zł za 1cm o średnicy wewn. 6,01 ?? hmm , w sumie to trzeba kupic te lufe (nie ma ona wycięcia na hopa) i samemu zrobic frez na te plastikowa czesc ,to znaczy samemu chyba raczej tego nie zrobimy , trzeba by bylo isc do tokarza bo to mosiądz , ciekawe , ciekawe..... Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted June 22, 2007 Report Share Posted June 22, 2007 Ch*ja warte...1cm=1zł. 60cm=60zł dołóż drugie tyle i za dwa razy więcej będziesz miał 100 razy lepsze,chyba dobra inwestycja? Quote Link to post Share on other sites
oski Posted June 24, 2007 Report Share Posted June 24, 2007 Więc te lufy szlifuje sie papierem ściernym , tak ?? tylko jakim narzędziem to się robi ?? Bo nie mam zielonego pojęcia. Quote Link to post Share on other sites
oski Posted June 24, 2007 Report Share Posted June 24, 2007 Ch*ja warte...1cm=1zł. 60cm=60zł dołóż drugie tyle i za dwa razy więcej będziesz miał 100 razy lepsze,chyba dobra inwestycja? http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1932 zmobilizowales mnie do poszukania lepszej lufy (dzięki :P) ta chyba bedzie dobra ...... Madbull i tylko 120 zł a w środku powłoka teflonowa itp. trzeba by bylo isc tylko do tokarza zeby zrobił frez na komore hop-up taki jak na oryginalnej lufie , dorobic tłumik z PCV i bedzie wypas :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts