rilian Posted July 11, 2006 Report Share Posted July 11, 2006 Witamktos z Was ma w domu jakas monografie i bylby tak uprzejmy i przeslal mi skany/zdjecia rysunkow? Z gory dziekuje za pomoc Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted July 11, 2006 Report Share Posted July 11, 2006 http://images.google.pl/images?hl=pl&q=fg%...lr=&sa=N&tab=wi http://www.google.pl/search?hl=pl&q=fg+42&...btnG=Szukaj&lr= Prosze... Quote Link to post Share on other sites
rilian Posted July 11, 2006 Author Report Share Posted July 11, 2006 dzieki. faktycznie przegapilem jedna ciekawa stronke ktora tu byla, ale generalnie umiem korzystac z googli. nie trafiles moze na jakies rysunki? z gory dziekuje Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted July 11, 2006 Report Share Posted July 11, 2006 Hmmm, sprobuj poszukac concept-artow z takich gier jak COD, MOH itp. Widzialem kiedys z RTCW chyba. Quote Link to post Share on other sites
rilian Posted July 11, 2006 Author Report Share Posted July 11, 2006 niezly pomysl. dzieki:) Quote Link to post Share on other sites
sirrafael Posted July 13, 2006 Report Share Posted July 13, 2006 Zapewnie przeoczyles temat, lub nie umiesz SZUKAC http://www.wmasg.pl/forum/viewtopic.php?t=...t=16388&start=0 Quote Link to post Share on other sites
rilian Posted July 18, 2006 Author Report Share Posted July 18, 2006 umiem szukac. w tym temacie nie ma ani jednego rysunku fg 42 (inna para kaloszy ze zdjecia tez mnie nie interesuja, bo szukam fg42 wer.1, ale to z mojej winy, bo nie napisalem) Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted July 19, 2006 Report Share Posted July 19, 2006 Nie umiesz szukać. Wpisanie w google graphics "FG42" owocuje około 7700 wyników. Oto jeden z nich: KLIK. No i jak? Quote Link to post Share on other sites
rilian Posted July 19, 2006 Author Report Share Posted July 19, 2006 mam juz te rysunki. sek w tym ze zaden nie jest zwymiarowany i zaden ni pokazuje calej broni. moze zbyt wiele wymagam od wynalazku internetu. dzieki za pomoc. temat do usuniecia, zeby nie robil balaganu. Quote Link to post Share on other sites
soldat Posted August 2, 2006 Report Share Posted August 2, 2006 Hej, rilian jak jeszcze szukasz zdjęć tego Fg to pisz! Mam rysynek techniczny, mase zdjęć replik i oryginału oraz własne obliczone wymiary. Więc prosze tematu jeszcze nie kasować. Pozdrawiam Soldat Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted August 3, 2006 Report Share Posted August 3, 2006 Już gdzies to pisałem: Mając rysunek/rzut "z boku" prostokątny/prostopadły znając długość rzeczywistą detalu ( w tym przypadku długość prawdziwego fg) bez żadnych problemów można obliczyć skalę w jakiej jest rzut/rysunek i spokojnie z dość duża dokładnością zwymiarować WSZYSTKO co widać na rysunku/rzucie. To naprawdę nie boli.... Quote Link to post Share on other sites
soldat Posted August 3, 2006 Report Share Posted August 3, 2006 Dokładnie w taki sposób ja to robiłem. Jeśli chce się budować replike warto najpierw skleić model z kartonu i sprawdzić czy nasze wymiary są logiczne. Mi wyszło w miarę dobrze. Jak ktoś chce coś na temat FG42 to pisać: witq@op.pl. Jestem fanem tej broni i sam buduję replike. Pozdro Soldat Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts