TupiTupiTup Posted July 11, 2006 Report Share Posted July 11, 2006 Dzisiaj dostałem famasa (sprężyna) i mam z nim pewien problem, kiedy chce załadować kulka wędruje do lufy i odrazu wypada na ziemię, a sprężyna wogóle sie nie naciąga. tylko cczasami, mniej więcej raz na 20 prób wszystko działa jak trzeba. Wiecie moze jak to naprawić? z góry thz za odp. ^^, Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted July 11, 2006 Report Share Posted July 11, 2006 Najlepiej odesłać i wymienić na nowy. Quote Link to post Share on other sites
TupiTupiTup Posted July 11, 2006 Author Report Share Posted July 11, 2006 no tak, juz wysłałem maila czy jest mozliwosc zamiany, ale wolał bym to naprawić a nie znowu czekać.... :/ Quote Link to post Share on other sites
melon Posted July 11, 2006 Report Share Posted July 11, 2006 Z tego co przeczytalem wydaje mi się że to coś z tlokiem,ale jeśli mówisz,że raz uda się wystrzelić,to przypuszczam,że coś może wewnątrz wadzić,że tlok nie chce zaskoczyć.Najlepiej byloby rozkręcić ii zobaczyć,ale jak się na tym nie znasz to lepiej nie rozgrzebuj bo jeszcze coś do reszty rozwalisz. Quote Link to post Share on other sites
strzelec89 Posted July 16, 2006 Report Share Posted July 16, 2006 miałem podobne problemy kiedyś ze swoim shotgunem i w moim przypadku była to usterka systemu naciągającegowięc może coś tam się połamało Quote Link to post Share on other sites
Juby Posted July 17, 2006 Report Share Posted July 17, 2006 Ale że kulka wypada z lufy to brak gumki HU lub tej pseudo HU w tanich replikach. Jakiej firmy jest ta replika? Quote Link to post Share on other sites
Grey Fox Posted July 17, 2006 Report Share Posted July 17, 2006 Rozłóż i obejrzyj co tam w środku gra. Obstawiam na przekręcony tłok. Quote Link to post Share on other sites
Ricco Posted July 29, 2006 Report Share Posted July 29, 2006 Ja też mam FAmasa rozbieranie i składanie nie jest aż takie trudne poprostu nie ma co tam popsuć.Miałem podobny problem a chodziło o naciąg sprężyny i tłka wyskoczyły poprostu ze swoich miejsc w środku trzeba go rozebrać i powkładać wszystko na swoje miejsca .Niezapomnij wmiare zgrabnie poukładać sobie śrubek bo są różne i tak jak ja zamotasz się przy składaniu i wkręcisz te łebkiem okrągłym na miejsce tych stożkowych.NAra i miłego rozbierania , apropo muj Famas niemiał żadnych plomb więc poprostu sprubuj go rozebrać i naprawić ajak się nie da to go odeślij. :twisted: :evil: :twisted: Quote Link to post Share on other sites
NieznanyPL Posted February 1, 2007 Report Share Posted February 1, 2007 Wy macie ten karabin kto mi powie jakie części w nim są metalowe. Quote Link to post Share on other sites
Guest Kapitan Mitchell Posted February 2, 2007 Report Share Posted February 2, 2007 ja miałem podobny problem z pierwszą moją sprężynową repliką M4a1 i była to wina magazynka który miał coś ze spreżyną Quote Link to post Share on other sites
Taliban Posted February 9, 2007 Report Share Posted February 9, 2007 100 % wina jak w przypadku Famasa baxa (ulepszonej formy HU) musiała ci się gumka trzymająca kulke jakoś obluzować, odpaść lub h*j wi co jeszcze. Ale to na 100% to jeśli kulka po załadowaniu, odrazu wypada za lufą. Więc najlepiej go rozbierz lub odeślij jak coś nie wiesz pytaj lub napisz PW. Pozdro. :killer: Gwiazda nadziei niknie zawsze ostatnia. Quote Link to post Share on other sites
koza-stargard Posted February 11, 2007 Report Share Posted February 11, 2007 metalowe. Wy macie ten karabin kto mi powie jakie części w nim są metalowe. a więc FAMAS DE metalowe części:-LUFA -śrubki -i takie druciki do zawieszenia jest to dośc wytrzymała replika za pierwszym razem jak rozkręciłęm to nie mogłem złozyć wyszystko dopadowane co do paru minimietrów rero luzów Quote Link to post Share on other sites
wantacz Posted February 11, 2007 Report Share Posted February 11, 2007 Ale odgrzewanie tematu, co do problemów z tym FAMAS'em to jest co następuje: -kulki wypadają dlatego że system HU (stały ale jest) jest składany na ”sztukę” co powoduje że dwie takie wypustki które mają podkręcać kulkę nie wchodzą przez otwór na nie przeznaczony. Wystarczy rozebrać „replikę” i poprawić tą gumkę żeby wypustki wchodziły do komory, -a co do braku napinania sprężyny to obadaj mechanizm spustowy bo możliwe jest to że sprężynka odpowiedzialna za napinanie zatrzasku tłoka nie jest na swoim miejscu i nie może zablokować tłoka w tylnym położeniu po przeładowaniu. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts