Saitek Posted July 18, 2006 Report Share Posted July 18, 2006 Mam takie pytanie, bo zaczalem sie gubic. Czy SAS uzywalo kiedys Steyr AUG czy jakas grupa od nich pochodna. W roznych miejscach roznie o tym czytalem a chcialbym sie upewnic. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted July 18, 2006 Report Share Posted July 18, 2006 Australijski SASR używa AUGów. Quote Link to post Share on other sites
Brymer Posted July 19, 2006 Report Share Posted July 19, 2006 skoro wykasowałes to napiszę to jeszcze raz... taa w sensie żyj chłopie- sasr augi widzi co najwyzej na strzelnicy... Quote Link to post Share on other sites
Saitek Posted July 19, 2006 Author Report Share Posted July 19, 2006 To czy jest w takim razie jakas grupa uzywajaca standardowo AUGow??? Quote Link to post Share on other sites
LittleBird Posted July 19, 2006 Report Share Posted July 19, 2006 Tak, Grupa Zabaw Wojennych :mrgreen: Chłopie, jest coś takiego jak google wiesz o tym ? EDIT: mam fotkę jak SASR korzystała z AUG w Somalii, jak znajdę to wystawię. Dodam że RAR (commando) używa AUG w walce :) Quote Link to post Share on other sites
Brymer Posted July 19, 2006 Report Share Posted July 19, 2006 skad wiesz, że to sasr? hehehe poza tym to dość dawno temu było ;) a co do RAR to niedawno chodził zarąbisty ich filmik, w rolach głównych aug z elcanem - miodzio ;) Brymer nie lubi leniuchów - Oziz SF na Timorze... Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted July 19, 2006 Report Share Posted July 19, 2006 skoro wykasowałes to napiszę to jeszcze raz... Twoja wypowiedź nie niosła żadnej treści. sasr augi widzi co najwyzej na strzelnicy... http://www.specialoperations.com/Foreign/A...on/Default.html Quote Link to post Share on other sites
Brymer Posted July 19, 2006 Report Share Posted July 19, 2006 niosła niosła... nie moja wina, że jej nie zrozumiałeś foty linkowe są z ćwiczeń i to selekcyjnych, drugie ma jakieś 15 lat, a co do ostatniego to nie sądzę, żeby tak pokazali buźke hipertajnego comandosa? stąd uważam, jak uważałem " taa..." :lol: Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted July 19, 2006 Report Share Posted July 19, 2006 SAS i hipertajni? Phi... Pogooglaj - jest masa aktualnych fotek z A-stanu z odkrytymi twarzami. Ja nie twierdzę, że AUG jest ich podstawową bronią, ale zdecydowanie jest na ich wyposażeniu. Quote Link to post Share on other sites
Brymer Posted July 19, 2006 Report Share Posted July 19, 2006 SAS i hipertajni? Phi... no ja wiem, że obracasz się w samym towarzystwie specjali, niemniej dla reszty śmiertelników oni są tajni. tak samo jak gdzieś mają FALa w magazynach- to że jest na stanie nie znaczy że go używają - udowodniłem to fotkami z Timoru :wink: -najnowsze chyba co? Jeśli o Astan chodzi to nie widziałem, żadnej masy fot z odkrytymi twarzami- jest parę, ale chłopcy wyraźnie dbają o ukrycie buziek(wdzięczny będę za poszerzenie mojej domowej kolekcji... Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted July 19, 2006 Report Share Posted July 19, 2006 Pogooglaj se :P Quote Link to post Share on other sites
Brymer Posted July 19, 2006 Report Share Posted July 19, 2006 no teraz rzeczywiście wniosłeś wiele do tematu googlemasta :wink: Quote Link to post Share on other sites
Saitek Posted July 19, 2006 Author Report Share Posted July 19, 2006 Chłopie, jest coś takiego jak google wiesz o tym ? Googlowalem... no i w wikipedii napisali ze SAS mam na wyposazeniu AUGi, pozniej na zadnej innej stronce tego nie znalazlem. Dorwalem tez gdzies informacje, ze SASR ma AUGI no ale jak sami widzicie info jest sprzeczne. A, ze jest to forum o takiej a nie innej tematyce to sie pytam. Quote Link to post Share on other sites
Xie Posted July 19, 2006 Report Share Posted July 19, 2006 ale leniuchy lubią Brymera:D Quote Link to post Share on other sites
spet Posted July 19, 2006 Report Share Posted July 19, 2006 Ja mam takie pytanko (moze troszke niezwiazane z tematem SASR ale z augiem) :Czy podczas operacji na Falklandach-Malwinach uzyo tej zacnej broni jaką jest Steyr Aug ?? Nie znam się na jego historii więc nie bijcie :F Pozdrowienia , spet :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Brymer Posted July 20, 2006 Report Share Posted July 20, 2006 myśląc logicznie to nie - brytole wtedy jesczcze z FALami biegali, ale generalnie to wtedy już był produkowany i może ktoś go tam gdzieś chciał potestować... Quote Link to post Share on other sites
LittleBird Posted July 20, 2006 Report Share Posted July 20, 2006 Jedynie druga fotka prezentuje operatora SASR, druga to piechota zmech. (RAR) :lol: I nie mylić z RAR (Commando) :wink: Quote Link to post Share on other sites
konrad16 Posted July 20, 2006 Report Share Posted July 20, 2006 Ale czy jakieś (obojętnie jakie) jednostki brytyjskie mają na wyposażeniu AUGi? na wikipedi pisze ze SAS ale także nie znalazłem potwierdzenia tego. Quote Link to post Share on other sites
Bocian Posted July 20, 2006 Report Share Posted July 20, 2006 na wikipedni nie ma nic konkretnego o tym kto tego uzywa ( jak np. tunezja - wiem bo tydzien temu wrocilem i widzialem policje z tymi karabinkami, OT taka mala ciekawostka ) poszukaj na google. Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted July 20, 2006 Report Share Posted July 20, 2006 Jeśli o Astan chodzi to nie widziałem, żadnej masy fot z odkrytymi twarzami- jest parę, ale chłopcy wyraźnie dbają o ukrycie buziek(wdzięczny będę za poszerzenie mojej domowej kolekcji... Tak OT ale własni ez Astanu i kilku innych miejsc jest trochę fotek z odkrytymi twarzami takich gości jak US SF (green berets i takie tam ) :D http://www.specialoperations.com/Army/Spec...es/default.html prosze przejrzeć :) Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted July 22, 2006 Report Share Posted July 22, 2006 jest trochę fotek z odkrytymi twarzami takich gości jak US SF (green berets i takie tam ) to akurat nie jest specjalnie zaskakujace. GB nie specjalnie sie kryja z maskami, wydaje mi sie, ze to zdrowe. to jednak zolnierze, nie walcza z terrorem kryminalnym. co do SASR i AUG, odnosze wrazenie, ze ustalenie tego faktu tutaj (uzywaja czy nie) raczej nie wplynie na losy swiata - skoro "maja na stanie" znaczy, ze mozemy spokojnie zaryzykowac stwierdzenie, ze uzywaja (a ze na zdjeciach z A-stanu nie maja AUG nie jest dziwne wcale, ostatecznie operuja z USmanami i kompatybilnosc jest w cenie - ze nie wspomne o tym ze to zwyczajnie dobry karabinek). podobnie jak Gromiki "maja na stanie" Beryle... ale do A-stanu/Iraku nie zabrali, bo i po co? Quote Link to post Share on other sites
LittleBird Posted July 23, 2006 Report Share Posted July 23, 2006 Tylko w oficjalnych. Większość operatorów SF woli uniknąć sytuacji gdzie ich buzie są eksponowane po całym necie, z mp.net włącznie. Quote Link to post Share on other sites
Szon Posted October 17, 2006 Report Share Posted October 17, 2006 Sory za odgrzebywanie tematu ale pare stron http://specops.com.pl/vortal/index.php?opt...=177&Itemid=176 http://specops.com.pl/vortal/index.php?opt...=176&Itemid=175 http://specops.com.pl/vortal/index.php?opt...=175&Itemid=174 Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted October 17, 2006 Report Share Posted October 17, 2006 Większość operatorów SF woli uniknąć sytuacji gdzie ich buzie są eksponowane po całym necie A powiedz mi w czym takim moze przeszkadzac regularnym żołnierzom zdjęcie ich twarzy ?? Większość SF to jak wspomniał Hoplita zwykli żołnierze. Tyle że szkoleni do "innych " zadań. Co innego policyjne jednostki AT czy wojskowe które działają jako AT. Quote Link to post Share on other sites
LittleBird Posted October 17, 2006 Report Share Posted October 17, 2006 Zauważ że teraz nawet "regularni" starają się chować swoje buźki za czarnym prostokątem. Co więcej, sotosujesz chyba niewłaściwą terminologię... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts