Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

niosła niosła... nie moja wina, że jej nie zrozumiałeś

foty linkowe są z ćwiczeń i to selekcyjnych, drugie ma jakieś 15 lat, a co do ostatniego to nie sądzę, żeby tak pokazali buźke hipertajnego comandosa? stąd uważam, jak uważałem " taa..." :lol:

SAS i hipertajni? Phi...

no ja wiem, że obracasz się w samym towarzystwie specjali, niemniej dla reszty śmiertelników oni są tajni.

tak samo jak gdzieś mają FALa w magazynach- to że jest na stanie nie znaczy że go używają - udowodniłem to fotkami z Timoru :wink: -najnowsze chyba co?

Jeśli o Astan chodzi to nie widziałem, żadnej masy fot z odkrytymi twarzami- jest parę, ale chłopcy wyraźnie dbają o ukrycie buziek(wdzięczny będę za poszerzenie mojej domowej kolekcji...

Chłopie, jest coś takiego jak google wiesz o tym ?

Googlowalem... no i w wikipedii napisali ze SAS mam na wyposazeniu AUGi, pozniej na zadnej innej stronce tego nie znalazlem.

Dorwalem tez gdzies informacje, ze SASR ma AUGI no ale jak sami widzicie info jest sprzeczne.

A, ze jest to forum o takiej a nie innej tematyce to sie pytam.

Ja mam takie pytanko (moze troszke niezwiazane z tematem SASR ale z augiem) :Czy podczas operacji na Falklandach-Malwinach uzyo tej zacnej broni jaką jest Steyr Aug ?? Nie znam się na jego historii więc nie bijcie :F

Pozdrowienia , spet :uśmiech:

Jeśli o Astan chodzi to nie widziałem, żadnej masy fot z odkrytymi twarzami- jest parę, ale chłopcy wyraźnie dbają o ukrycie buziek(wdzięczny będę za poszerzenie mojej domowej kolekcji...

Tak OT ale własni ez Astanu i kilku innych miejsc jest trochę fotek z odkrytymi twarzami takich gości jak US SF (green berets i takie tam ) :D

http://www.specialoperations.com/Army/Spec...es/default.html

prosze przejrzeć :)

jest trochę fotek z odkrytymi twarzami takich gości jak US SF (green berets i takie tam )

to akurat nie jest specjalnie zaskakujace. GB nie specjalnie sie kryja z maskami, wydaje mi sie, ze to zdrowe. to jednak zolnierze, nie walcza z terrorem kryminalnym.

co do SASR i AUG, odnosze wrazenie, ze ustalenie tego faktu tutaj (uzywaja czy nie) raczej nie wplynie na losy swiata - skoro "maja na stanie" znaczy, ze mozemy spokojnie zaryzykowac stwierdzenie, ze uzywaja (a ze na zdjeciach z A-stanu nie maja AUG nie jest dziwne wcale, ostatecznie operuja z USmanami i kompatybilnosc jest w cenie - ze nie wspomne o tym ze to zwyczajnie dobry karabinek).

podobnie jak Gromiki "maja na stanie" Beryle... ale do A-stanu/Iraku nie zabrali, bo i po co?

• 2 months later...
Większość operatorów SF woli uniknąć sytuacji gdzie ich buzie są eksponowane po całym necie

A powiedz mi w czym takim moze przeszkadzac regularnym żołnierzom zdjęcie ich twarzy ?? Większość SF to jak wspomniał Hoplita zwykli żołnierze. Tyle że szkoleni do "innych " zadań. Co innego policyjne jednostki AT czy wojskowe które działają jako AT.