Hondo Posted July 20, 2006 Report Share Posted July 20, 2006 Co myslicie o tym produkcie ???? http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=843 Quote Link to post Share on other sites
Juby Posted July 21, 2006 Report Share Posted July 21, 2006 Wygląda ładnie ciekawe jak się trzyma GB i jakiej potrzeba bateri żęby pociągnąć to cacko. Quote Link to post Share on other sites
Austin Posted July 21, 2006 Report Share Posted July 21, 2006 Drogi... troche za drogi.... Z tego co mi wiadomo to mozna taniej wyciagnac 500fps Quote Link to post Share on other sites
Hondo Posted July 21, 2006 Author Report Share Posted July 21, 2006 a mam pytanie ile pociagnie taki GB rok, pol,2 lata ???? bo 500 fps'ow to troche jest ;] Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted July 22, 2006 Report Share Posted July 22, 2006 Zależy jak będziesz używał. Jeśli władujesz 12V i będziesz siał na auto, to wytrzyma 1-2tys. kulek. A konkretne tłok. Jeśli na singlu to więcej. Napewno jest to najszybszy i dość pewny i prosty sposób na 500fps. Oczywiście ma to sens tylko w snajperkach i tylko na semi. Dodatkowo w M15 RIS będziesz miał problem z aku. Albo podwieszona na kolbie, albo zmiana kolby na special forces/stałą. Mechaboxy rozchodzą się jak ciepłe bułeczki (na zachodzie), jednak w testach wypadają gorzej niż GB PGC. Tak, czy owak więcej niż 450fps na auto, to trudno jest złożyć, z tego co mi wiadomo. Może nieco więcej z Bore-upem. Quote Link to post Share on other sites
stiff Posted July 24, 2006 Report Share Posted July 24, 2006 mają swoje mankamenty - u nas we wszystkich trzech sztukach (2xm120 i M150) poleciał od razu tappet, a w M150 poleciał tłok jeszcze w fazie testów Quote Link to post Share on other sites
wiewior Posted April 3, 2007 Report Share Posted April 3, 2007 kupiłem tego mechaboxa 2 miesiące temu, zmieniłem sprężynę na ciut słabszą m140 guardera i... na 4 strzelankach wywaliłem 12000 kulek. połowa kulek poszła na 12v sanyo, druga połowa na 12v intellect czasem strzelając nawet w seriach po 100 kulek i wciąż wszystko jest ok! gearbox przeżył nawet 2 zacięte kulki ale mój gearbox to zdaje się nowa seria (poprzednie miały czerwony napis "systema", teraz napis nie jest już malowany na czerwono, zarówno w m150 jak w m170) możliwe, że reszta podzespołów została ulepszona jedyne co mi sie nie podoba, to inne rozmieszczenie dziurek na chwyt. dziwne, ale chwyt dopasowany do gb ca, nijak nie daje się przykręcić do tej systemy jak wkręcę jedną śrubkę, to druga wchodzi już pod skosem i nie dokręca się do końca mimo to, POLECAM Quote Link to post Share on other sites
wiewior Posted May 8, 2007 Report Share Posted May 8, 2007 po ponad 20 000 kulek pękł tłok, oderwała się jego przednia ścianka, ale tak to już jest z plastikami reszta podzespołów nie okazuje najmniejszych oznak zużycia :) Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted May 8, 2007 Report Share Posted May 8, 2007 Ile FPS wyciąga ten zestaw? Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted May 8, 2007 Report Share Posted May 8, 2007 http://asgshop.pl/produkt.php?id=843 W opisie produktu czytamy : "Wysokiej jakości kompletny zestaw gearboxa V.2 produkcji SYSTEMA spowoduje przyrost do ok 500 – 520 fps." :wink: Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted May 9, 2007 Report Share Posted May 9, 2007 To zauważyłem ale teoria różnie ma się do praktyki... niektórzy na M140 wyciągają 550FPS :/ Quote Link to post Share on other sites
Martini Posted May 9, 2007 Report Share Posted May 9, 2007 Jest róznie - ja składałem w V3 M160 Guardera i było prawie 620 FPS na kuleczkach 0,20. (zestaw był fantastycznie uczelniony). niestety po około 500 kuleczkach w lufie precyzyjnej utknęła kulkecza XP i poszły zębatki. Po zakupie nowych ( tych samych Systema, STP) i sprawdzeniu zuzycia, dalo sie dostrzec cos na tloku - widac efekt zaciecia. Potem, bron strzelala jakies 1500 kuleczek, ale jej osiagi wyraznie spadly. na pomiarze bylo juz tylko 540 FPS, a momentami 490 ( na tych samych kuleczkach). Po rozkreceniu, okazalo sie ze M160 zrobilo masakre w GB. Cylinder sie rozplaszczyl ( BoreUp) w taki sposob, ze glowica wpadala jak do sklepu :) . Dodatkowo glowica tloka dostala porzdnie popalic, i koniec koncow uszczelnienia bylo zero - pekł GB w miejscu trzymania glowicy cylindra. Wymiana sprezyny na Guardera M130 ( juz nie czerwone opakowanie :P ) oraz zestaw cichej glowicy i tloka Systema, nowy cylinder chromowany do Mp5 ( posiadam UMP) i na kuleczkach XP/Blaster 0.20 w tym zestawie posiadam 490 FPS. Dwie rozne bronie z M130 maja kolejno 430 FPS i 450 - oczewiscie rozne czesci sa w srodku ( dlugosc lufy zblizona, ok 350 mm, CA). Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted May 10, 2007 Report Share Posted May 10, 2007 Eeeeeeeee .... to ja zostanę przy SP140. Z lufą prometeusza powinienem jeszcze dostać z 10fps, 560 mi wystarczy. EDIT: SPrawdziłem i mam jednak SP150. Najnowszy wynik - 560fps. Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted May 12, 2007 Report Share Posted May 12, 2007 Szalony Jack Pirat - Czy masz możliwość wstawienia innej M140stki w najbliższej przyszłości i pomierzyć na chrono? Tak sie zastanawiam i doszedłem do wniosku że twoja 140-stka jest wykonana jako troszkę mocniejsza od pozostałych (wiadomo że żadna sprężyna nie da takiego samego rezultatu) Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted May 13, 2007 Report Share Posted May 13, 2007 Niespecjalnie. Bo ta sama spreżyna pracowała w 2 innych giwerach. W tych innych giwerach pracowały też inne M140-dziestki. Także mam porównanie. Aktualnie niue grzebię w giwerze, bo strzela. EDIT: Sprawdziłem i mam jednak SP150. Najnowszy wynik - 560fps. Quote Link to post Share on other sites
wiewior Posted June 5, 2007 Report Share Posted June 5, 2007 to ja wam powiem, ze w tym mechaboxie systemy po zmianie na m140 guardera jest dokładnie 150-151 m/s (czyli pomiędzy 495-500) a uszczelnianie teflonem głowicy cylindra nie dało żadnego efektu Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted June 5, 2007 Report Share Posted June 5, 2007 A borek tam jest? A komorę HU uszczelniłeś? Quote Link to post Share on other sites
wiewior Posted June 6, 2007 Report Share Posted June 6, 2007 boreup podobno jest, jak pisze na stronie asgshop,choć dla mnie te wszystkie cylindry wyglądają tak samo, na oko nie widzę zzewnątrz róznicy pomiędzy zwykłym cylindrem hopup mam obklejony taśmą z każdej możliwej stony, ale była to zmiana +- 2 m/s Quote Link to post Share on other sites
Zachar Posted June 6, 2007 Report Share Posted June 6, 2007 Zestawy Bore-up mają większą przepustowość - większa średnica wewnętrzna dyszy. Jeśli chodzi o sam cylinder Bore-up to dobrze jeżeli ma chociaż o 1 cm sześcienny większą pojemność co i tak jest niewielką zmianą. Co prawda daje te dodatkowe fps, ale jest to raczej zasługa większej przepustowości dyszy, niż tego 1cm3 większej objętości. Quote Link to post Share on other sites
wiewior Posted April 3, 2008 Report Share Posted April 3, 2008 odświerzam temat po roku intensywnego użytkowania i 85tys przemielonych kulek - z tego 60k na m140 i 25k na m120 Pękł szkielet (przypominam jak pisałem, że po 20k pękł tłok) pękł standardowo, oderwał się cały przód Reszta podzespołów , czyli zębatki,głowice,cylinder,dysza, są w bardzo dobrym stanie. Ogólnie byłem bardzo zadowolony z tego gearboxa. Części poszły między ludzi, a ja czekam na kolejny kompletny mechabox systemy - revolution :) Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted February 10, 2009 Report Share Posted February 10, 2009 http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=3014 to się doczekałeś :) jest na asgshopie w 2 wersjach :D cena zabija Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts