kostek Posted August 2, 2006 Report Share Posted August 2, 2006 W nowym numerze LOGO umieszczono dosc biedny artykuł o ASG. Opisano tam po krotce na czym to polega i jak zwykle co i za ile. Szkoda tylko, ze to wszystko jakies takie plytkie, tak jakby pisane na odwal sie. Link to post Share on other sites
doktorre Posted August 2, 2006 Report Share Posted August 2, 2006 Jak już mowa o ASG pojawiającego się w mediach to pozwole sobie podrzucić link. Mały artykuł o ASG jaki pojawił się w czasopiśmie "LOGO". link do artykułu Czyżby o ten chodziło? Link to post Share on other sites
kostek Posted August 2, 2006 Author Report Share Posted August 2, 2006 Ten i jeszcze jest jeden, juz raczej opis samej zabawy. Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted August 2, 2006 Report Share Posted August 2, 2006 Mnie się podoba fotostory - "jak zawiązać czerwoną szmatkę" Po tych zdjęciach, ktoś może sobie pmysleć że Partizan to najpopularniejszy odziewek. Link to post Share on other sites
augustox Posted August 2, 2006 Report Share Posted August 2, 2006 propan-butan.....taa jasne..... Link to post Share on other sites
devilhead Posted August 2, 2006 Report Share Posted August 2, 2006 Ja się ze zdziwieniem dowiedziałem, że elektryk działa inaczej niż mi się wydawało - kulka uderza w kulkę... 8) Ale co tam, fajnie pooglądać kumpli z teamu na zdjęciach. Link to post Share on other sites
Michal_g Posted August 2, 2006 Report Share Posted August 2, 2006 W "łaciatym moro" wrrr... Ale w sumie artykuł całkiem niezły jako odpowiedź na pytanie "co to jest ASG i o co z grubsza w tym biega" dla kogoś kto pierwszy raz styka się z tematem. Link to post Share on other sites
Shadow Posted August 2, 2006 Report Share Posted August 2, 2006 propan-butan.....taa jasne..... Tjaa, ale jak by napisał green gaz, to by nikt nie zrozumiał... Link to post Share on other sites
oficer80 Posted August 2, 2006 Report Share Posted August 2, 2006 Ogólnie to te artykuły są nawet dobre, choć moim zdaniem nie oddają za bardzo charakteru i atmosfery zabawy. Poza drobnymi wpadkami - szczególnie "łaciate moro :evil: " - to mi się podobało Link to post Share on other sites
Promant Posted August 2, 2006 Report Share Posted August 2, 2006 Typowy "artykuł sponsorowany" :twisted: Link to post Share on other sites
SoH Jasio Posted August 2, 2006 Report Share Posted August 2, 2006 Zabawa z Air Soft Guns jest relatywnie tania i bardzo bezpieczna. no rzeczywiście tylko kto powiedział ze jest to bardzo bezpieczne ? :roll: Link to post Share on other sites
Maelstrom Posted August 2, 2006 Report Share Posted August 2, 2006 propan-butan.....taa jasne..... Biorę butlę UltraAir Power Gas i w składzie widzę tylko C3H6, C4H8. Jak dla mnie, to propan-butan. :roll: Jeśli napisaliby cokolwiek o tych śladowych ilościach siliconu do smarowania, to byś się przyczepił, że i tak trzeba smarować, więc po co o tym wspominać? ;) Nie licząc paru błędów, które zresztą zdarzają się każdemu początkującemu, artykuł w sam raz do miesięcznika. Jak ktoś nie zna, to może się zainteresuje i poszuka na własną rękę. Jak ktoś się zna to się uśmiechnie, automatycznie zwróci uwagę na błędy i ponarzeka. Link to post Share on other sites
Promant Posted August 2, 2006 Report Share Posted August 2, 2006 no rzeczywiście tylko kto powiedział ze jest to bardzo bezpieczne ? Fakt. Powinno być: "Asg jest bezpieczniejsze niż karate full contact oraz wymachiwanie mieczem w samych szortach i adidasach". :wink: Mnie osobiście rozwala stwierdzenie "relatywnie tanie". :lol: W stosunku do czego? Yachtingu pełnomorskiego? No chyba, że ktoś chodzi tylko na strzelanki jebanki byle strzelać; to nie potrzeba wiele sprzętu... 8) Link to post Share on other sites
Tadeusz Posted August 2, 2006 Report Share Posted August 2, 2006 hihie w sumie bardzo miły popularyzatorski artukół poza śmieśznościami/przekłamaniami spoko no i ładnie wyszedłem na zdjęciach 8) Link to post Share on other sites
Promant Posted August 2, 2006 Report Share Posted August 2, 2006 Cytat: "(...)elektryczny silnik kilka razy na sekundę napina tłok(...)odgłos przypomina szum suszarki do włosów(...)" hm, taak... [ja tam nie wiem... ale ani AK ani inne moje repliki tak nie szumią 8O ] Daliście mu chłopaki suszarkę i nie zauważył? :wink: 8) Link to post Share on other sites
kufaj Posted August 2, 2006 Report Share Posted August 2, 2006 Spoko artykuł, mam wrażenie, że większość z Maniaków, która ma jakieś doświadczenie np. strzela sie juz pare lat, strasznie sie burzy jak ktoś czegoś dokładnie nie opisze. Było 5 stron paplania o wywiadzie w radiu i wszyscy sie czepiali porównań do kłejka i ceesa. Teraz łapiecie za słówka, że to nie Propan Butan tylko green gas. Oczywiście nie odnosi się to do wszystkich, ale wyluzujcie chłopaki :). Albo jeśli chodzi o to: "ASG jest stosunkowo tanie". No a nie jest??? Zabawe można zacząć od Glocka za 60zł. A tak naprawde to większość hobby, które nie jest tak popularne jak piłka nożna, wymaga nakładów pieniężnych i jak na gazete, która składa się z samych reklam bynajmniej nie artykułów spożywczych (i juz wiemy ze grono odbiorcow to raczej jacys ustawieni faceci z kasą), takie stwierdzenie jest IMO jak najbardziej trafne. Link to post Share on other sites
Promant Posted August 2, 2006 Report Share Posted August 2, 2006 jak na gazete, która składa się z samych reklam bynajmniej nie artykułów spożywczych (i juz wiemy ze grono odbiorcow to raczej jacys ustawieni faceci z kasą), takie stwierdzenie jest IMO jak najbardziej trafne. Zgadza się. Tylko ilu jest takich wśród przeciętnych graczy? Młodzi w wiekszości nie mają kasy, bo jeszcze sie uczą albo są na utrzymaniu rodziców; starsi gracze sami mają na utrzymaniu rodziny; więc ta "relatywna taniość" jest naprawdę "bardzo relatywna". Pewnie, że można ganiać ze sprężynką. Nawet tańszą niż ten glock. Tylko, że po pewnym czasie ma się dość. Gdy chcesz wziąć udział w większej imprezie to same gacie w plamy i sprężynka nie wystarczą. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. A jeśli chodzi o całokształt artykułu, to się nie czepiam; laik przynajmniej skuma w ogólnych zarysach o co chodzi. :wink: Link to post Share on other sites
dixon Posted August 2, 2006 Report Share Posted August 2, 2006 a ja sie obawiam nawału tzw. 'noob'ów'... :| Zbędne działanie populistyczne, które może przyspożyć 'nam' tylko kłopotów. :smutny: :źle: pozdrawiam Dixon Link to post Share on other sites
Promant Posted August 2, 2006 Report Share Posted August 2, 2006 a ja sie obawiam nawału tzw. 'noob'ów'... NeutralZbędne działanie populistyczne, które może przyspożyć 'nam' tylko kłopotów. Smutny No jest taka możliwość; ale bez paniki... :wink: W końcu ilu takich kolesi co czytają gazetkę tego typu wytrzyma w asg dłużej niż do pierwszej serii w facjatę? :twisted: Link to post Share on other sites
Cappuccio Posted August 2, 2006 Report Share Posted August 2, 2006 Artykuł nawet nie takie zły (chyba najlepszy z dotychczas) tyko ma jeden niewybaczalnym błąd ... nie ma podanego adresu WMasgu :) a jakieś dziwne strony ;) Tak jak powiedział Tadeusz, drobne śmieszności i przekłamania ale może zainteresować... a jeśli chodzi o o napływ "noobów" to nie przesadzajmy bo stajemy się śmieszni... Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted August 2, 2006 Report Share Posted August 2, 2006 Ciekawe czy powstanie jakaś ekipa w stylu Metro? Pomalowane paznokcie chyba nie powinny przeszkadzać w strzelaniu. Ale - lakier może sie pokruszyć... Link to post Share on other sites
Kuba Posted August 2, 2006 Report Share Posted August 2, 2006 jeśli chodzi o o napływ "noobów" to nie przesadzajmy bo stajemy się śmieszni... No właśnie - pamiętajcie, że władza jest po stronie liczniejszych batalionów. :wink: Link to post Share on other sites
Promant Posted August 2, 2006 Report Share Posted August 2, 2006 tyko ma jeden niewybaczalnym błąd ... nie ma podanego adresu WMasgu Tak. To niedopatrzenie od razu rzuca się w oczy. :wink: Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted August 2, 2006 Report Share Posted August 2, 2006 To jest celowe działanie wiadomych kręgów określonego autoramentu. Link to post Share on other sites
Kuba Posted August 2, 2006 Report Share Posted August 2, 2006 Powiedzmy to sobie wprost - to spisek układu i łżeelit! Na szczęście nie musimy się obawiać, będziemy mieli 3 miliony nowych "maniaków", bo nikt "nas" nic nie przekona, że czarne jest czarne a białe jest białe. ;) Edit 1 do 3:literówki Link to post Share on other sites
Recommended Posts