Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Drewno od orginału do repliki ASG AK47

Recommended Posts

Witam!

Chciałbym założyć orginalne drewno od kałacha. Jednak Jest jeden problem. Uchwyt do pasa nośnego w orginale umieszczony jest na kolbie a w replice ASG jest na body. Nie wiem tylko czy usunięcie tego elementu nie będzie problemem.

chwyt można bardzo łatwo wyjąć ! wystarczy rozebrac kałacha wyjąć gearboxa iu na boku body od wewnatrz znajduje się blaszka trzymająca owy zaczep na swoimmiejscu wysuwasz blaszkę i już masz ucho dopasa osobno potem skręcasz kałacha i już mozesz mieć pas na kolbie.

moze pomogłem :F

Po pierwsze, ktoś dowodził kiedyś na tym forum, iż pierwsze serie kbk AK miały ucho jak w replice (o ile nie przekręciłem czegoś ;) ).

Po drugie - z doświadczenie, byłbym sceptyczny jeśli chodzi zaczepianie pasa na kolbie, szczególnie "pasowanej" . A już na pewno w wypadku zostawienia standardowego body.

Po trzecie zagadnienie znam z autopsji.

Drogie? ~70zł komplet? Chłopie - Ciebie chyba nie stać na ASG. :lol: (żart)

Ja generalnie nie widzę sensu usuwania ucha. Natomiast jesli już to radziłbym po prostu dokręcenie samej blachy. Ma to tę zaletę, że w razie "W" nie trzeba usuwać masy szpachlowej w celu zamontowania ww. na powrót. ;)

Allegro to nie sklep i ceny bywaja rozne. Jak ktos chce kupic tanio, to czeka na okazje, jak komus zalezy na czasie to bierze "kup teraz".

A swoja droga popularnosc cymowskiego kalacha spowodowala ostatnio zdecydowana zwyzke cen na elementy drewniane, bo jak widac amatorow przerobki sporo, a podaz nie jest zbyt wielka...

Sam ostatnio kupilem chwyt - raczke do AK47 w cenie 35,-, a jeszcze jakis rok temu widywalem to samo w cenach 5-10 pln! :?

Woma:

1. Napisałem ~70zł.

2. Celowo nie podałem konkretnego linku - trzeba poszukać, poczekać, okazje się trafiają.

3. Kiedy jeszcze byłem na bieżąco, przy okazji kbk znajomego, ceny potrafiłyby takie jak pisze Pikace.

4. Ceny "kitów" (par excellance ;) ) do replik pomijam. Wiesz dlaczego?

Pozdrawiam

KZ