gurek Posted September 11, 2006 Report Share Posted September 11, 2006 Mam pytanie do ludzi ktorzy zdejmowali z rury gazowej oryginalu drewno. Jak to robiliscie? Od przodu jest zgrzana czesc na tulei blokujaca drewno. Boje sie ze jedynym wyjsciem bedzie ciecie metalu. krotko mowiac- jak to robiliscie? Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted September 11, 2006 Report Share Posted September 11, 2006 użyłem piłki do metalu... bolało mnie serce , łzy zalewały mi oczy , ale musiałem pociac rurę gazową w cholere i zdjełem z niej drewno. drugim wyjściem jest wstawienie całej rury gazowej , ale z tym jest więcej zabawy. Quote Link to post Share on other sites
kulikson Posted September 11, 2006 Report Share Posted September 11, 2006 Czy ktos wie w jaki sposób "wywalić" drewno z środka chwytu drewnianego,tak żeby dało sie zamonować w kałachu od TM? Quote Link to post Share on other sites
fiolek Posted September 11, 2006 Report Share Posted September 11, 2006 Najlepsze bedzie ostre dluto: ] Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted September 12, 2006 Report Share Posted September 12, 2006 ew. wiertarka i dobre wiertło . Quote Link to post Share on other sites
gurek Posted September 12, 2006 Report Share Posted September 12, 2006 kulikson- pytasz o dolny grip? Quote Link to post Share on other sites
kulikson Posted September 12, 2006 Report Share Posted September 12, 2006 kulikson- pytasz o dolny grip? Nie.Chodzi mi o rączke. Hmm ja to zbytnio nie mam zdolności manualnych,więc może w zakładzie stolarskim by to zrobili?Robił juz ktos coś takiego? Quote Link to post Share on other sites
koonik Posted September 13, 2006 Report Share Posted September 13, 2006 Tylko pamętaj, że chwyt trzyma się wtedy tylko na śrubce od ramy silnika i przy za dużej dziurze może skręcać ci się na prawo i lewo Quote Link to post Share on other sites
gurek Posted September 14, 2006 Report Share Posted September 14, 2006 Mam pytanie do ludzi ktorzy zakupili zarowno drewniana rekojesc, jak i kompozytowa. Jak wyglada to w rzucie "od gory"? Czy sa one pelne, czy jest tam jakas dziura (wezsze lub grubsze scianki?) Bylbym zobowiazany gdyby ktos wrzucil zdjecie posiadanej rekojesci. Nadal waham sie nad zakupem- czy drewno, czy kompozyt ( no i co za tym idzie- jaka robota mnie przy tym czeka?) Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted October 15, 2006 Report Share Posted October 15, 2006 hmm wiesz z tego co słyszałem , to rękojeści sa drewniane i bakielitowe.. bakielit obrabia się cholernie trudno i jest to strasznie mozolna robota dlatego chyba prosciej wziać drewno , albo pozostać przy plastiku stockowym :) Quote Link to post Share on other sites
gurek Posted October 20, 2006 Report Share Posted October 20, 2006 Ala ja tak bardzo chce oryginal Uparlem sie ze to zrobie- Widziales robote UES'a- w bakielicie sie nie zmieci silnik, on musial poszerzac rekojesc. Ciekawe jak to wytrzymalosciowo wyglada po tym klejeniu. Wlasnie przyszla rekojesc i przepolowilem ja na pol, jak zrobil to ues. Straszna robota. Bakielit bardzo twardy. Trzeba poza tym zeszlifowac w srodku okladek dwa paski plastiku. Bede musial wpasowac pasek o szerokosci ok 5-6 mm. Albo kupie nastepna rekojesc i wkleje wyciety z niej pasek, albo dam malowanego kleju epoksydowego+wiory. No i obcialem w plastikowym body czarny pasek plastiku ktory znajdowal sie nad pseudo drewnem. Nie ma wiec drogi odwrotu Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted December 29, 2006 Report Share Posted December 29, 2006 Wybaczcie prosze za odgrzewanie tematu, ale nie mogłem sie powstrzymac ;) http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=577 jak dla mnie to coś sie nie zgadza ... albo to w jakiejś innej walucie , albo osoba która wymyśliła cene dla tego kompletu drewienek nie ma pojęcia ile kosztuje drewno do AK na allegro ;) jak dla mnie , to koszt przystosowania drewna do repliki mozna by wycenić na góra 50 złotych :D ale to i tak kosmiczna cena.... Quote Link to post Share on other sites
Kamil Posted January 6, 2007 Report Share Posted January 6, 2007 Wot poprostu wersja dla bogatych i leniwych... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts