kulikson Posted September 1, 2006 Report Share Posted September 1, 2006 Tak więc już kiedyś o tym pisałem ale temat gdzieś wsiąkło.Posiadam kolbe do mosina krótkiego wz 44 i chiałbym wsadzić do niego bebechy od sig sauera s 9(jako że zamek w s9 jest zrobiony jak mauserowski).Dlatego chciałbym zapytać czy ktos juz próbował coś takiego zrobic i czy jest to możliwe do zrobienia.A co do zamka to domyślam się że zamek mausera i mosina działał raczej na tej samej zasadzie więc stąd moje domysły że jest on podobny,chociaż jak jest naprawdę tego nie wiem,ale wygląd mniej więcej podobny. Pozdro Link to post Share on other sites
crossman Posted September 1, 2006 Report Share Posted September 1, 2006 Jeśli masz bebechy od s9 to zobacz czy jakoś wejdą w kolbe. W sumie to bez przeróbek nie da rady. Wszystko da się zrobić, tylko trzeba mieć czas i pieniądze :D Link to post Share on other sites
kulikson Posted September 1, 2006 Author Report Share Posted September 1, 2006 właśnie o to chodzi że bebechów nie mam dlatego pytam.I jak miały by wyglądac te przeróbki,co uciąć,co przykeić,co dorobić itp.Czyli instrukcja obsługi:) Link to post Share on other sites
Cincin Posted September 1, 2006 Report Share Posted September 1, 2006 Jeżeli chodzi o samoróbke mosina, to gryzly zrobił dwie. Może on Ci coś pomoże. Link to post Share on other sites
mr-feta Posted November 11, 2006 Report Share Posted November 11, 2006 do przerabiania broni wcale nie trzeba miec aż tak dużo kasy:) ja obecnie robie walthera WA2000 na bazie... Kałasznikowa CG. jak na razie koszty p(nie wliczając karabinu) wyniosły mniebodajże 17 zł a już jestem na etapie końcowym:) Link to post Share on other sites
Yahalom Posted November 11, 2006 Report Share Posted November 11, 2006 . jak na razie koszty p(nie wliczając karabinu) wyniosły mniebodajże 17 zł a już jestem na etapie końcowym:) Już sobie wyobrażam jak to wygląda :wink: Link to post Share on other sites
Mamut Posted November 11, 2006 Report Share Posted November 11, 2006 17 wydał pewnie na pędzle i jakieś jedno proste narzędzie. A resztę (deski, płaskowniki, wiertary, farby, bejce, itp.) ma w domu. I tylko pewnie dlatego wychodzi niby 17 złociszy. :P Link to post Share on other sites
mr-feta Posted November 11, 2006 Report Share Posted November 11, 2006 dokładnie dla tego Mamut :)a jak na razie nei wygląda źle:) Link to post Share on other sites
Mamut Posted November 11, 2006 Report Share Posted November 11, 2006 Tak czy inaczej, życzę by giwera wyszła jak najlepiej. Link to post Share on other sites
Guest JOPJ Posted November 11, 2006 Report Share Posted November 11, 2006 Zdjątka tylko zamieść! :D Link to post Share on other sites
mr-feta Posted November 12, 2006 Report Share Posted November 12, 2006 jak skończe to napewno zamieszcze. dzięki Mamut chciał bym żeby wyszło ale wiadomo, będzie :troche odbiegał od oryginału (zwłaszcza magazynek) ale mam nadzieje że jakoś tam będzie Link to post Share on other sites
Recommended Posts