wojt-as Posted July 3, 2003 Report Share Posted July 3, 2003 Kiedyś ktosik mówił że istnieje taka replika czy ktoś wie gdzie można ją zdobyć? Mile widziane inne linki do replik z IIwojny światowej. Link to post Share on other sites
Foka Posted July 3, 2003 Report Share Posted July 3, 2003 ech istnieje mialem to w reku, nie pamietam czy strzelalem :) bylo toto w Safarze w San Marino full metal + drewno ech BTW Gareth albo Mikołaj mi robil zdjecie z tym czyms... gdzie ono? :) Link to post Share on other sites
Medium Posted July 3, 2003 Report Share Posted July 3, 2003 Zajrzyj tutaj: http://forum.wmasg.pl/viewtopic.php?t=1165 Dodatkowo nowy model MP-40 z firmy TOP (gdy toczyła się dyskusja jeszcze nie było go w ofertach, a link do relacji z targów, gdzie go zaprezentowano; nie tylko zresztą jego): http://www.arniesairsoft.co.uk/beta/html/m...order=0&thold=0 Mam nadzieję, że pomogłem Pozdrawiam Medium Link to post Share on other sites
repmed Posted July 3, 2003 Report Share Posted July 3, 2003 ten M40 wyglada miodzio. ciekawe iloe za niego zawołają? Link to post Share on other sites
Ritter Posted July 4, 2003 Report Share Posted July 4, 2003 Ostatnio na stronie Arnie's Airsoft pojawiła się recenzja ślicznej repliki Walthera P38 (prod. Tanaka). W ogóle zajrzyj Wojtku na Arnie's Airsoft, do działu Reviews. Prócz Stena, M3A1, StG44 i M1 Carbine znajdziesz tam również opis Mausera 98K produkcji Tanaki. To gazowiec, po wyjęciu z pudełka ma prędkość wylotową w granicach 170m/s dla kulek 0,29g... 8O. To najlepszy z Mauserów ASG (i oczywiście najdroższy). Widziałem jeszcze gdzieś sprężynowe- chyba Marushin popełnił coś takiego, ale nie wiem czy jeszcze to produkują. Na AA jest również artykuł porównujący tą replikę z oryginałem. Bajka. Tylko ta cena... 400$ na WGC (i od dawna nie mają go na stanie), przy sprowadzeniu do Polski to wyjdzie pewnie 700$... :| Prócz wspomnianych 98K i P38 Tanaka robi też kilka wersji Lugera P08 (wszystkie kosztują w granicach 200$, oczywiście nie w Polsce). Widziałem gdzieś nawet replikę "lotniczej" wersji tego pistoletu - z długą lufą i nietypowym pudełkowo-bębnowym magazynkiem (ten sam magazynek był stosowany w pierwszym niemieckim pistolecie maszynowym MP18, wygląda to jak zwykły magazynek pistoletowy z doczepionym na końcu bębnem). P38 robi też Marushin (pistolety tej firmy można obejrzeć na WGC). Ta firma wypuściła też ślicznego Mausera C96 (nie wiem czemu na WGC nazywają go M712) - ten pistolet z końca XIX wieku (używany w obu wojnach światowych) z magazynkiem przed spustem. Jest nawet wersja "karabinkowa" z długą lufą, stałą kolbą i łożem pod lufą. Tyle, że chyba wszystkie zabawki Marushina chodzą tylko na słabszy gaz HFC134, wieć ciężko powiedzieć na ile mogły by się sprawdzać "w terenie" a na ile są to tylko egzemplarze kolecjonerskie. Podsumowując - ogólnie nic nie zmieni tego, że najtańszą z tych lepszych replik z okresu II wojny już Wojtku masz... :cry: (mówię oczywiście o Thompsonie z Tokyo Marui...). Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted July 4, 2003 Report Share Posted July 4, 2003 Hem, wyzej wymieniony model jak i inne karabiny z II WS sa przecie na redwolfie, inna sprawa, ze jakby nieco drogie :). Nom ale przynajmniej poczytac mozna troche specyfikacji sprzetowej i po jednym zdjeciu na model zobaczyc. Link to post Share on other sites
wojt-as Posted July 4, 2003 Author Report Share Posted July 4, 2003 Duże dzięki! Zatobananapa! Link to post Share on other sites
Recommended Posts