Jump to content

Recommended Posts

Posted

Szukam pierwszego gaziaka bo cymoglock zauważyłem już powoli nie wyrabia na polu (milsimy lub wydarzenia na dużym terenie praktycznie bezużyteczny). Zastanawiam się czy pójść w green gas lub co2. Wolałbym co2 bo nie przeszkadza mi moc, a nawet lubie jak replika ma kopa. Też podoba mi się że każdy strzał daje praktycznie taką samą prędkość wylotową kulki + zmiana kapsuły na polu to raczej nie problem (ładownice kieszenie mam gdzie to podziać). Dużo ludzi mówi żebym jednak wziął green gas. Co wybrać?

Z góry dzięki za odpowiedź :)

• 2 weeks later...
Posted

Musisz wziąć pod uwagę, że chyba repliki dedykowane na co2 nie wykonują pełnego cyklu zamkiem w przypadku pistoletów przez co realizm masz mniejszy. Kolejna sprawa to to, że co2 na w początkowej fazie wali moc repliki mocno w górę i następnie spada znacznie, przy green gas ta różnica jest mniejsza.

Generalnie w środowisku są bardziej popularne repliki na green gas. Masz różne ciśnienia gazu dostępne do kupienia i lepszą kontrolę nad psi niż w przypadku kapsuł co2, gdzie masz jedno ciśnienie robocze.

Powinieneś dostosować swój sprzęt pod limity, gdzie grasz i swój styl prowadzenia rozgrywki. Każdy system zasilania ma swoje wady / zalety. Jeżeli bardziej przemawia do Ciebie co2, kup spróbuj i jeżeli Ci nie sądzie to zrobisz przesiadkę na green gas :)