Jump to content

[ZAPOWIEDŹ] "Powstanie 1944" - Piekary k. Piątku, [TBC]

Recommended Posts

Posted (edited)

66ab788e41d97163482148.jpg

Gra inspirowana niektórymi wydarzeniami w czasie Powstania Warszawskiego. 

Walki będą odbywać się np. o Pastę czy Cmentarze Wolskie. W grze weźmie udział wiele oddziałów Ruchu Oporu oraz jednostek niemieckich.

Termin gry: wrzesień 2026 

Czas Gry:  godz. 10:00 - 17:00

Miejsce gry: Battle Arena  52.08484 19.485888

Zapisy:  tylko drogą mailową po potwierdzeniu terminu

Liczba graczy: co najmniej 40 osób

Koszt gry:  do potwierdzenia  

Strony Gry: 

Polacy:  AK, AL, NSZ, LWP

Niemcy:  Wehrmacht, SS i jednostki pomocnicze

Zasady gry: zgodne ze standardem ASH + modyfikacje zwiększające asymetrię stron

Pirotechnika: tak

Stay tuned …

Edited by SikorPL
Posted
17 minut temu, SikorPL napisał:

Basil, wielka prośba nie rób zamieszania tutaj tylko napisz do mnie PW.

@Dominik: usuń proszę naszą dyskusję.

Rgr.

Panowie, bez emocji. W dużym skrócie - ja zalecam przynajmniej dwutygodniowe interwały między grami. Oznacza to, że jest slot na początku września i października.

Sierpień też nie jest złym pomysłem, bo w dzisiejszych czasach ludzie jeżdżą cały rok na wakacje, a akurat kalendarz sprawił, że 1 sierpnia w przyszłym roku wypada w sobotę. Idealny zbieg okoliczności.

• 4 months later...
Posted

Szanowni, ze względu na zobowiązania rodzinne muszę odwołać imprezę, ale ... mam plan i nie chciałbym zmarnować tego potencjału, a wymagania ze względu na temat zapewne będą wysokie.

Jak rozmawialiśmy z kilkoma kolegami na "Linii Gotów II" piszcie proszę na PW, wymyślimy wspólnie kiedy ma odbyć się gra i chętnie uzupełnię moją koncepcję o Wasze pomysły.

@Domink: prośba o zmianę tytułu na ""Powstanie 1944" - Battle Arena Piątek [Termin Do Ustalenia]       

• Domin007 changed the title to [ZAPOWIEDŹ] "Powstanie 1944" - Piekary k. Piątku, [TBC]
Posted
14 godzin temu, SikorPL napisał:

(...) prośba o zmianę tytułu na ""Powstanie 1944" - Battle Arena Piątek [Termin Do Ustalenia]       

Przyjąłem, temat zmieniłem na zapowiedź gry. Dopóki nie pojawi się konkretna data wykreślam temat z kalendarza.

Debatujcie, ustalajcie.