Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

szczerze wam powiem ze w tym projekcie ja zajmować się bede good lookiem i konwersjami wizualnymi, robieniem body oraz kolby ustawieniem i mocowaniem,

Samą mechaniką układu zajmie się mój kumpel o nie małym doświadczeniu. Ja chce tylko wiedzieć jak to wygląda z potrzebnym miejscem ( musze wiedzieć czy się zmieszcze czy nie będzie trzeba dorabiać "stopki" na spust

Ogólny zamysł body już mam - w przeciągu kilku dni zamówie profil wytne dziury i dam do pospawania części z alu. Mocowania i inne takie mam już przemyślane:) więc nie pytajcie mnie czy silnik będzie ruszany :))) - wybaczcie ale nie wiem:D - z tego co wstepnie ustaliliśmy - raczej nie...

SoP-Pel GROZE chcesz zbudować???

Pomysł całkiem ciekawy :) Możesz mieć tylko problem z dorwaniem odpowiednich części, o magach już nie wspominając... A co do silnika, to myślą, że jk gdzieśbyś dorwał gearbox'a v.6 (takiego jak w Thomson'ie) to powinno się udać :)

O właśnie ;-) o to chodziło, ja wykonam troche uproszczoną wersje,

CHwyt przedni będzie monolitem a nie 3 częściowy

ilość otworów ograniczyłem tylko poza zasięg mechaniki spustu do 3x3

Poza tym górna pokrywa jak i dolna będzie miała kształt prostokątu o lekko ściętych narożach - spowodowane zbyt dużą czasochłonnością wykonywania łuku ( podobnego do osłony rury gazowej)

No to niezła i niepowtarzalna replika się szykuje 8) Konwersja ostrej wersji kosztuje okolo 230 USD, więc nie są to jakies kosmiczne pieniądze, aczkolwiek Twoja koncepcja wydaje mi się dość ciekawa, byleby nie wyszło z tego G11 z magazynkiem kałacha :lol: Daj foto jak skończysz, chętnie się przyjrze pierwszemu kałachowi w wersji bullpub-asg :P

Widziałem kiedyś w sieci* domowa przeróbkę ostrego AK na „pseudo bull pupa”. Polegała ona na przytwierdzeniu chwytu pistoletowego do przedniego łoża i łopatologicznym przeniesieniu ruchu spustu(a właściwie dźwigienki) z przodu na ruch spustu właściwego(czyli tego standardowego w AK) za pośrednictwem kawałka odpowiednio wygiętego drutu. Oczywiście zamiast kolby było coś w rodzaju kolby szczątkowej czy też samej stopki.

Pomysł i wykonanie są tak proste że można spokojnie zrobić cos takiego w AEG. Jedyna różnica to estetyka – w ostrym można było odkręcić tradycyjny chwyt pistoletowy a w AEG musi zostać bo jest tam silnik(odpowiednie wkomponowanie chwytu w Kolbe/stopkę powinno załatwić sprawę)

Pozdrawiam!

* był to chyba film a kolesie robili też tłumiki – może to kogoś naprowadzi