Crazy_Ivan Posted July 25, 2002 Report Share Posted July 25, 2002 Moim zdaniem to swietna bron, jesli nie liczyc jej podstawowej wady, ktora jest dzwignia napinania ( u mnie wytrzymala ok 400 kulek :). Wykonanie i waga b. dobre. Magazynek rzeczywiscie sredni, ale za to latwo dostepny. Ogolnie rzecz biorac polecam :) Link to post Share on other sites
IOF_SAPER Posted August 23, 2002 Report Share Posted August 23, 2002 Myśle tak sobie że kupie ale w końcu nie wiem czy A1 czy A2! A2 z luneta wygląda ładniej ale podobno dupaka... A1 przez ten wielki chwyt do przenoszenia robi się trochę szpetna :) . Czy po usunięciu tej lunety "SUSAT" można domątować inną??? A skoro ten twój kolega (Buła to do ciebie) odmątował lunetę to jak celuje??? Są jakies muszki :) ? Link to post Share on other sites
Cybul Posted October 14, 2002 Report Share Posted October 14, 2002 7-9 a 15-25 to mala róznica !? jak na sprezyne, ale nie interesuje mnie to czy dana osoba jest wiarygodna czy nie, ja jej nie znam i raczej nie poznam, tu chyba nie o to chodzi. I jeszcze jedno ta broń L85 A1 (z luneta) kosztuje 285 zł na militaria.pl a nie 360 widzieć to ja nawet mogę ją za 500zł bo każdy sobie może taką cene walnąć. Ale zakończmy ten temat, bo niechce wywoływać kłutni. Finito Link to post Share on other sites
Guest LooK OuT! Posted October 15, 2002 Report Share Posted October 15, 2002 NIeee, no jasne, nie ma to jak wziasc bron do reki, podrzucic nia, postrzelac do puszki majtajacej sie po ziemi, potrzasnac, zgiac w pol i stwierdzic, ze to kawal beznadziejnej roboty i chlam. Kozi, nie porownoj prosze ASG do prawdziwej broni palnej, ktorej wytrzymalosc materialowa jest kilkanascie (a moze nawet wiecej:P) razy wieksza! Poza tym bron poznasz dopiero "w boju", na poligonie czy gdzie tam musisz z nia pobiegac, przeladowac w warunkach gdy lezych w jakims rowie, czy przeszkadza ci w czolganiu sie pod ostrzalem, czy jest dobrze wywazona itp itd. A nie: "strzelalem, widzialem"... trzeba bylo napisac cezarowe "veni vidi vici", jednoczesnie podwazajac pozytywne opinie wielu maniakow na tym forum. Swoja droga zakladajac, ze masz uprzedzenie do L-85 jako broni (sa i tacy, te uprzedzenie laczy sie najczesciej z niechecia ogolnie do bull pup'ow) to nie oczekuje od Ciebie Kozi pozytywnej opinii o wersji ASG. Co do broni to jest dobra, jesli nie musisz grac przeciwko "elektrykom", ale takie gry zdarzaja sie coraz rzadziej... Sam mam L-85 i specjalnie go dociazylem, zeby jeszcze lepiej poczuc go w reku i w boju. A co do celownika: Kozi, naprawde myslisz, ze za 285 zlotych dostaniesz bron dluga sprezynowa oraz dzialajacy celownik optyczny?? To nawet nie bylaby cena samego celownika:P Poza tym SUSAT, bo o nim mowa ma "jakies" przyblizenie, bo czterokrotne. No ale 1x czy 4x - co to za roznica?:P Link to post Share on other sites
Guest LooK OuT! Posted October 15, 2002 Report Share Posted October 15, 2002 (Co do sniegu to padal on 30km na poludnie od Wrocka :D ) Hmm, no tak, ale jesli powiedzmy chcesz KONIECZNIE kupic sobie bron dluga, a nie dysponujesz takimi srodkami, zeby starczylo na AEG to, niestety albo -stety, zostaje ci praktycznie L-85... no moze jeszcze XM-177, ale na jego temat nic nie moge powiedziec, bo go nawet na oczy nie widzialem. Jednak porownojac ogolnie dostepne modele broni dlugiej sprezynowej zostaje ci jedynie Super 9 oraz wlasnie L-85. Wg mnie przegrywa jedynie w starciu z elektrykami, z gazowkami tez, ale to glownie zalezy od tego, czy dobrze sobie radzisz z bronia dluga sprezynowa. Ja np bylem w takiej sytuacji, ze moglem wybierac miedzy L-85 plus dodatki do munduru (kamizelka taktyczna i takie tam, z plecakiem wlacznie) albo M9 gazowka BB. M9 kupilem w miesiac po L-85 (przy nastepnej M.B. Pienieznej :) ). Swoja droga, idac za Twoja mysla i pointa, to uwazam ze nieco zle sformulowales swoja wypowiedz... znaczy wystarczylo po prostu zasugerowac, ze lepiej juz doinwestowac troche zlotych w gaziaka, bo nie ma co ukrywac, ale zbyt surowo oceniles L-85. Nie uwazasz, ze byloby bardziej dyplomatycznie??? ;) Link to post Share on other sites
Recommended Posts