hegemon Posted October 15, 2006 Report Share Posted October 15, 2006 Witam Mam mp5 CYMY i chcę włożyc do niej baterie 9.6V!! Jakie są negatywne następstwa takiego "Tuningu"?? Bede musiał jeszcze cos wymienic zeby gun nie sypną sie po poerwszych strzałach?? Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted October 15, 2006 Report Share Posted October 15, 2006 9,6V w tym AEGu to nawet konieczność, bo na 8,4 szybkostrzelność jest raczej... śmieszna ;) Nie masz się co obawiać, nic się nie posypie... poza większą ilością kulek :D Quote Link to post Share on other sites
hegemon Posted October 16, 2006 Author Report Share Posted October 16, 2006 Wielkie dzieki :) w takim razie trzeba bedzie jeszcze zainwestowac w jakąs sensowną ładowarke :) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
kastor Posted November 2, 2006 Report Share Posted November 2, 2006 czy jest bateria 9,6 v pasująca do przedniego chwytu mp5a5 ( Well ), jeśli tak to jaka? Quote Link to post Share on other sites
thing Posted November 3, 2006 Report Share Posted November 3, 2006 np. http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=522 ja mam zamiar taką kupic. Quote Link to post Share on other sites
hegemon Posted November 3, 2006 Author Report Share Posted November 3, 2006 a jest jakas możliwosc zeby ładowac baterie 9,6 ładowarką 8,4?? ewentualnie jakis tani sposób na ładowarke 9,6V?? Quote Link to post Share on other sites
berliners Posted November 3, 2006 Report Share Posted November 3, 2006 Większość wolnoładowarek to ładowarki o dużej tolerancji, czyli możesz ładować i 8.4 i 9.6. Spawdź co jest napisane na ładowarce (8V-12V może?). Quote Link to post Share on other sites
hegemon Posted November 4, 2006 Author Report Share Posted November 4, 2006 mam ładowarke dodawaną do mp5 cymy napisane jest: input: AC 220V 50/60Hz output: DC 8.4V 250mA czyli chyba w najblizszym czasie czeka mnie kosszt około 200 za ładoware ;/ Quote Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted November 8, 2006 Report Share Posted November 8, 2006 Nie chce zakładać nowego topa. Nie wiecie czy moge spokojnie strzelać na batce 9,6 (małe ogniwa) na moim g36c TM? Zakładalem juz to i ROF trzeba przyznać potężny. Quote Link to post Share on other sites
Gabriel Posted November 8, 2006 Report Share Posted November 8, 2006 Ja nadaje na moim g36c na bateryjce 10,8V i rof 16/s :) Nie narzekam:D ogólnie na baterie. 3 wypady moze wytrzymac. Quote Link to post Share on other sites
fiolek Posted November 8, 2006 Report Share Posted November 8, 2006 hegemon ja swoja batke 9.6 laduje na batce dolaczonej do zestawu mam ak cymy. A na tawjnagunie jest ladowarka 8,4v - 12v za 29zl jesli sie nie myle. Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted November 13, 2006 Report Share Posted November 13, 2006 9.6v powiadasz...? Do AK Cymy... Dużo lepiej daje? Quote Link to post Share on other sites
fiolek Posted November 13, 2006 Report Share Posted November 13, 2006 wiesz wsadzilem zestaw ftk huriccane z m 100 i rof byl cienki ale z batka 9,6 daje rade i to bardzo moge powiedziec i laduje ja na standardowej ladowarce sorry za OT Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
szeregowy_miles Posted November 13, 2006 Report Share Posted November 13, 2006 jeżeli zasilacz dany w zestawie ma 12v (a chyba ma bo nie można ładować aku 8,4v ładowarką o identycznym napięciu, musi być zawsze wyższe o te 4V)to można ładować oba typy aku. Najlepiej zmierzyć miernikiem. Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted November 14, 2006 Report Share Posted November 14, 2006 Ciekawe jak długo giwera uciągnęłaby 9.6v na standardowych podzespołach.;] Ktoś sprawdzał, bo nie chcę być Tym Pierwszym?;P Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted November 23, 2006 Report Share Posted November 23, 2006 Te ładowarki co są w zestawach z Cymą czy z Wellem mają średnio 12,45V (sprawdziłem na mierniku) więc nie ma obaw. Quote Link to post Share on other sites
hegemon Posted November 23, 2006 Author Report Share Posted November 23, 2006 Wiec dlaczego na ładowarkach jest oznaczenie o 8.4V ?? I jedno pytanko! Czy chcąc zwiekszyc ROF nie łatwiej w moim przypadku było by kupic jakis lepszy silnik za okolo 100zł niz batke 9,6V + ładowarke?? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted November 23, 2006 Report Share Posted November 23, 2006 Lepszego silnika to za 100zł nie znajdziesz... Dobre zaczynają się powyżej 200zł... Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted November 23, 2006 Report Share Posted November 23, 2006 Silniki CA nówki można kupić za 120zł, a bankowo będą lepsze od tych chińskich :roll: Quote Link to post Share on other sites
Termos Posted November 23, 2006 Report Share Posted November 23, 2006 Witam! Pytanie związane z baterią 9.6V, a dokładnie z 9.6V 1700 mAh na ogniwach Sanyo (V-shape, kupiona już jakiś czas temu, ale wciąż w pełni sprawna). Czy bateria ta "da radę" przy tuningu następującym: - Łożyskowana prowadnica sprężyny (HurricanE) - Sprężyna M100 o niejednakowym skoku (HurricanE) - Wzmocniony cylinder (HurricanE) - Wzmocniona, mosiężna głowica cylindra (HurricanE) - Wzmocniona, łożyskowana głowica tłoka (HurricanE) - Wzmocniona, uszczelniona dysza (HurricanE) Tuning ma zostać zamontowany do M15A2 CAR (CA). Z tego co podaje ASGshop jest to jakieś 370-380 fpsów. Pytam, bo zdania są podzielonę. Z jednej strony słyszałem, że bateria ta może spokojnie pociągnąć ten tuning przy znośnym zmniejszeniu wystrzeliwanych kulek (względem stocka), a z drugiej strony dochodzą do mnie głosy, że ogniwa tej baterii nie są za wydajne i nie pociągną tuningu. Jak to jest ? Jest to dla mnie bardzo ważnę. Pozdrawiam. Termos Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted November 23, 2006 Report Share Posted November 23, 2006 Pytanie związane z baterią 9.6V, a dokładnie z 9.6V 1700 mAh na ogniwach Sanyo (V-shape, kupiona już jakiś czas temu, ale wciąż w pełni sprawna). Czy bateria ta "da radę" przy tuningu następującym... Ta bateria da radę, ale po pewnym rozładowaniu może sobie nie poradzić z ruszeniem tłoka jak stanie on w tylnej pozycji. Quote Link to post Share on other sites
Termos Posted November 24, 2006 Report Share Posted November 24, 2006 Sumując: Jest sens używania tej baterii przy tym tuningu ? (Jeśli po powiedzmy 1000 kulek bateria nie ruszy tłoka w tylnej pozycji to trudno, zawsze wyleciało 1k kulek. Jeśli nie ruszy już po 200 to mija się to z celem) Pytam, bo nie mam możliwości sprawdzenia tego. (Nikt z moich znajomych nie ma guna, który posiada taki tuning i istniałaby możliwość podpięcia do niego batki.) Quote Link to post Share on other sites
rosomaczysko Posted November 25, 2006 Report Share Posted November 25, 2006 Moim zdaniem da rade... Jeśli chodzi o baterie Ni-Cd, to straci ona moc dopiero jak zacznie padać z powodu rozładowania. 1700mah to nie tak mało... 1000 kulek poleci spokojnie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts