karol8x Posted October 26, 2006 Report Share Posted October 26, 2006 Jak jest różnica miedzy tłokiem aluminiowym a poliwęglanowym ?? Czy jest jakaś istotna różnica w osiągach?? :?: :?: :?: Quote Link to post Share on other sites
Kmieciu4eveR Posted October 26, 2006 Report Share Posted October 26, 2006 w aluminiowym trudniej osiągnąć pęknięcie Quote Link to post Share on other sites
Kakaroth Posted October 26, 2006 Report Share Posted October 26, 2006 ale jest zdecydowanie cięższy przez to wolniej porusza się do przodu itd itp Quote Link to post Share on other sites
SHARKY_FST Posted October 26, 2006 Report Share Posted October 26, 2006 no to tera dales do pieca Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted October 26, 2006 Report Share Posted October 26, 2006 no to tera dales do pieca O co Ci chodzi? Aluminiowy jest ciężyszy od poliwęglanowego, a co za tym idzie ma większą bezwładność, która bezpośrednio wpływa na zmniejszenie szybkostrzelności. Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted October 26, 2006 Report Share Posted October 26, 2006 Ale jest to zaiście pomijalna różnica. Jak miałem czerwony poliwęglan Systemy, to wyniki na chrono miałem takie same, jak teraz na aluminium Systemy. Aluminiowy tłoczek jest cięższy, jego silniejsze walenie w czoło GB może uszkodzić jego szkielet (ale tylko przy bardzo silnych sprężynach), replika z ciężkim alutłokiem jest też głośniejsza :) Śliczny dźwięk. Quote Link to post Share on other sites
lukasz Posted October 27, 2006 Report Share Posted October 27, 2006 Ale jest to zaiście pomijalna różnica. Jak miałem czerwony poliwęglan Systemy, to wyniki na chrono miałem takie same, jak teraz na aluminium Systemy. A czy chrono mierzy szybkostrzelnosc :roll: ??? Przecierz poprzednik nie pisal o osiagach :!: Quote Link to post Share on other sites
karol8x Posted October 27, 2006 Author Report Share Posted October 27, 2006 Osiągi też maja dla mnie duże znaczenie Quote Link to post Share on other sites
Kakaroth Posted October 27, 2006 Report Share Posted October 27, 2006 ze swoich doświadczeń polecam czarny poliwęglanowy tłok systemy/guardera - wg mnie świetny kompromis cena/jakość a jeśli nie planujesz tunningu większego niż m120 będzie w sam raz. Pozdrawiam Kakaroth Quote Link to post Share on other sites
SHARKY_FST Posted October 27, 2006 Report Share Posted October 27, 2006 Tu musze sie zgodzic, tlok gardera dobra rzecz. Po 30 000 kulek w zestawie ftk m120 zero sladow. Quote Link to post Share on other sites
stiff Posted October 27, 2006 Report Share Posted October 27, 2006 Tlok alu jest dwa razy cięższy od poliwęglanowego co przekłada sie na żywotność GB - mi zarżnął stoka CA na 190PDI w dwa miesiące - Holmanowi na 210/190PDI w pół roku 3 GB. Od ponad roku mamy obaj poliwęglanowe z CA i wszystko zyje. Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted October 27, 2006 Report Share Posted October 27, 2006 Tłoki aluminiowe zmniejszają szybkostrzelność i, minimalnie, prędkość wylotową kulki. Tłoki te także (z postu powyżej) przyczyniają się do szybszego zużycia szkieletu GB i szkieletu broni a także głowicy cylindra. Moim zdaniem tłoki HARD PISTON lub ten: http://asgshop.pl/produkt.php?id=1018 są bardzo dobrą alternatywą dla tłoków aluminiowych....tylko ta cena :/ Quote Link to post Share on other sites
Kmieciu4eveR Posted October 27, 2006 Report Share Posted October 27, 2006 Jak używacie aluminiowego tłoka to warto zainwestować w bore up, żeby udeżenie głowicy tłoka w głowicę cylindra było dobrze amortyzowane. Quote Link to post Share on other sites
woma Posted October 27, 2006 Report Share Posted October 27, 2006 Widziałem też tłoczek z tytanowymi ząbkami. Co powiecie o niem? Quote Link to post Share on other sites
Stolar Posted October 29, 2006 Report Share Posted October 29, 2006 Tlok alu jest dwa razy cięższy od poliwęglanowego co przekłada sie na żywotność GB - mi zarżnął stoka CA na 190PDI w dwa miesiące - Holmanowi na 210/190PDI w pół roku 3 GB U Piszczała rozwalił GB G&P na 2 strzelance przy M120(wcześniej GB chodził przez rok na stockowym tłoku TM i 170% PDI) Wnikliwy test różnych tłoków: http://www.airsoftmechanics.com/reviews.php?aid=5 Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts