camil Posted November 3, 2006 Report Share Posted November 3, 2006 1.czy w camelbacku wp(w pokrowcu) woda moze mi zamarznac??? 2.jesli tak to czy mozna temu zapobiec?? 3.mozna wlac do niego LETNIA herbate?? Link to post Share on other sites
javelin Posted November 3, 2006 Report Share Posted November 3, 2006 Jaki konkretnie camelbak? Bo nie kojarzę... Ad.3 - do każdego porządnego camela można bez obaw wlewać wrzątek, więc letnia herbatka nie sprawi problemu. Link to post Share on other sites
Johnrambo Posted November 3, 2006 Report Share Posted November 3, 2006 1 -oczywiscie -ale to potrwa bo oryginalny ma izolację w pokrowcu 2 wlać cieplejszy płyn-dłużej będize trzymać ciepło 3 można-ale producent zastrzegł sobie "tylko na wodę" -pewnie chodzi o to że później zostają zapachy, smaki-które moga wpłynąc na smak wody. Link to post Share on other sites
kthulhu Posted November 3, 2006 Report Share Posted November 3, 2006 co do 3. z tego co pamietam, to wielu producentow zastrzega sobie, ze ich produkty wykonane sa z materialow nie trzymajacych smaku ani zapachu... najczesciej wiec chodzi o to, jak moze zareagowac plyn z samym camelbakiem albo wewnatrz... przyklad?? nalac do camela jakiego piffka i pobiegac - gwarantuje, ze kazdy zostanie rozsadzony Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted November 3, 2006 Report Share Posted November 3, 2006 1. i 2. Może zamarznać, Fokowi w Thermobagu zamarzło. Mi na tych samych manewrach w CB HOT SHOT nie zamarzło - ale ja nosiłem pod kamizelką. Można ubrać takiego Thermobaga pod zewnętrzną warstwę ubrania wtedy nic nie powinno zamarzać. 3. Powinno się wlewać tylko wodę, głównie ze wzlędów estetycznych. Herbatka (zaschnięta na ściankach) długo śmierdzi i brudzi. Zerknij w termos to zobaczysz jak mu służy herbatka. Poza tym po kilkunastu godzinach letnia herbatka nie jest tak smaczna jak chłodny, niegazowany, truskawkowy Żywiec Zdrój :P Link to post Share on other sites
Wukasz Posted November 3, 2006 Report Share Posted November 3, 2006 Piwko nie rozssadzi z powodu reakcji tylko bąbelków. Nie wlewaj do cameli nic poza wodą, naklniesz się tylko przy czyszczeniu. Link to post Share on other sites
kthulhu Posted November 3, 2006 Report Share Posted November 3, 2006 no a ja nie mowilem o reakcji, ale to przyklad, czego sie wlewac nie powinno... Link to post Share on other sites
javelin Posted November 3, 2006 Report Share Posted November 3, 2006 Na napoje gazowane w camelu jest sposób - co jakiś czas, jak pęcherz mcno napecznieje trzeba się mocno pochylić, żeby camel był mniej więcej "do góry nogami" - wtedy otwieramy zaworek rurki i wypuszczamy powietrze :) Testowane przy różnych okazjach i zdaje egzamin :) Link to post Share on other sites
Foka Posted November 6, 2006 Report Share Posted November 6, 2006 Może zamarznać, Fokowi w Thermobagu zamarzło.Nie chrzań :P Zamarzło mi w rurce (bo wtedy jeszcze nie znałem "patentu" ;)) A w samym worku nigdy. Link to post Share on other sites
Recommended Posts