Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Pytanie o camelback

Recommended Posts

1 -oczywiscie -ale to potrwa bo oryginalny ma izolację w pokrowcu

2 wlać cieplejszy płyn-dłużej będize trzymać ciepło

3 można-ale producent zastrzegł sobie "tylko na wodę" -pewnie chodzi o to że później zostają zapachy, smaki-które moga wpłynąc na smak wody.

co do 3. z tego co pamietam, to wielu producentow zastrzega sobie, ze ich produkty wykonane sa z materialow nie trzymajacych smaku ani zapachu... najczesciej wiec chodzi o to, jak moze zareagowac plyn z samym camelbakiem albo wewnatrz... przyklad?? nalac do camela jakiego piffka i pobiegac - gwarantuje, ze kazdy zostanie rozsadzony

1. i 2. Może zamarznać, Fokowi w Thermobagu zamarzło. Mi na tych samych manewrach w CB HOT SHOT nie zamarzło - ale ja nosiłem pod kamizelką. Można ubrać takiego Thermobaga pod zewnętrzną warstwę ubrania wtedy nic nie powinno zamarzać.

3. Powinno się wlewać tylko wodę, głównie ze wzlędów estetycznych. Herbatka (zaschnięta na ściankach) długo śmierdzi i brudzi. Zerknij w termos to zobaczysz jak mu służy herbatka. Poza tym po kilkunastu godzinach letnia herbatka nie jest tak smaczna jak chłodny, niegazowany, truskawkowy Żywiec Zdrój :P

Na napoje gazowane w camelu jest sposób - co jakiś czas, jak pęcherz mcno napecznieje trzeba się mocno pochylić, żeby camel był mniej więcej "do góry nogami" - wtedy otwieramy zaworek rurki i wypuszczamy powietrze :) Testowane przy różnych okazjach i zdaje egzamin :)

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...