Guest (ID:6452) Posted November 5, 2006 Report Share Posted November 5, 2006 Czy ma ktos jakiekolwiek info na temat tej repliki ?? http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=78 Bo jestem nia zainteresowany. Quote Link to post Share on other sites
Ademu-san Posted November 5, 2006 Report Share Posted November 5, 2006 Wprawdzie nie jestem posiadaczem, ale czytałem kiedyś niemiecką reckę Python'a z KWC i conieco mogę powiedzieć... 1. Ma sporo części metalowych - spust, kurek, muszka, bębenek, shells'y 2. Na jednym nabiciu gazem, można wystrzelić około 40 kulek... 3. Rozrzut kulki 0.2g na dystansie 10 metrów, sięga 10 cm... I jeszcze coś od siebie: W "chromowanych" replikach KWC po jakimś czasie lubi schodzić farba, więc lepiej weź wersję "Black" :wink: Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 5, 2006 Author Report Share Posted November 5, 2006 Dzięki. Iteresują mnie takie szczeguły jak np czy ładuje sie jak orginał (odchylany bembenek), czy mozna strzelać z samonapinania jak i bez i takie podobne pierdoły no i ile fps ma? I tak bym brał black:D bo chrome to tylko DE mi sie podoba :/ To jest forum o problemach technicznych a nie opinii własnych. Druga rzecz: PISZ POPRAWNIE PO POLSKU! Chopin Quote Link to post Share on other sites
Ademu-san Posted November 5, 2006 Report Share Posted November 5, 2006 Możesz strzelać z kurka napiętego, ale w praktyce raczej to się nie przydaję - chyba, że straszyć kogoś chcesz tym Python'em :wink: Bębenek ładujesz jak w oryginale - odchylasz, wkładasz 6 shells'ów, zamykasz i strzelasz (poniżej masz fotę z odchylonym bębnem) http://img496.imageshack.us/my.php?image=i...=img10129xm.jpg Quote Link to post Share on other sites
Ptachu Posted December 13, 2006 Report Share Posted December 13, 2006 Ale odświeżyłem temat :lol: Na stronie Capri występuje ten Colt w wersji Black i chromowanej. Wersja chromowana jest ok i taka mi sie podoba jest idealna lecz wersja black jest tańsza i jej bębenek nie wysuwa się. Jest jeszcze wersja krótsza bo ma tylko 20cm czyli o 10cm mniej niż chrom. Gdzie znajde wersje Colt Python 6' KWC w wersji Black? oczywiście w Polsce... Quote Link to post Share on other sites
LameBoy Posted December 14, 2006 Report Share Posted December 14, 2006 w rewolwerze colt python KWC i w chromowanej i w czarnej bębenek odchyla się na lewo, możeesz wysunąć shellsy do których z przodu ładujesz kulki, wkładasz z powrotem, zamykasz bębenek na miejscu i możesz oddawać strzał zarówno z napiętego kurka jak i double action. Quote Link to post Share on other sites
mike2156 Posted December 14, 2006 Report Share Posted December 14, 2006 Po pierwsze witam wszystkich, bo to mój pierwszy post. Po drugie to zamailowałem w sprawie tego gnata(Colt Python 6" KWC), w kolorze czarnym do Capri i otrzymałem taką odpowiedź: Witam! W dniu dzisiejszym powinna do nas dotrzeć dostawa tej repliki, więc raczej dostępny będzie. Przy składaniu zamówienia proszę dopisać w komentarzu, że chodzi o kolor czarny. Pozdrawiam serdecznie Mam nadzieję, że to wszystko wyjaśnia. Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted April 7, 2007 Report Share Posted April 7, 2007 Ma moze ktos juz to cudo? Bo cena 360zł za 6" jest kusząca! I czy da sie gdzies dostać shellsy do tego oraz podstawke do szybkiego ładowania rzeczonych? Moze ma ktoś wiecej zdjęć? Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted April 9, 2007 Report Share Posted April 9, 2007 Recka bez zdjeć na Airsoft COre : http://www.airsoftcore.com/modules.php?nam...show&rid=44 Quote Link to post Share on other sites
panczarek Posted October 25, 2007 Report Share Posted October 25, 2007 ja też jestem zainteresowany Coltem ale chrom...tak samo jak Ptachu (wiedzę po avatarze że granie w HL2 miało duży wpływ na decyzję...;) ale mam pytanie...czy do łusek ładuje się tylko kulki czy gaz też? czy gaz ładuję się do rękojeści? wybaczcie głupie pytania ale jestem totalnie zielony. pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Mostros Posted October 25, 2007 Report Share Posted October 25, 2007 Gaz ładuje się do rękojeści. Quote Link to post Share on other sites
panczarek Posted October 25, 2007 Report Share Posted October 25, 2007 no dzięki. jeszcze jedno pytanie - 0,5 J to chyba nie za dużo, prawda? nawet jak na rewolwer...(przypominam linka http://www.asg.com.pl/product_info.php?cPa...;products_id=78 ) Quote Link to post Share on other sites
GoorkA Posted November 25, 2007 Report Share Posted November 25, 2007 (edited) W piątek nabyłem Colta Pythona "4 KWC oto moje wrażenia. Może mają one formę recenzji, ale znam tą replikę za krótko, nie znam jeszcze jej wszystkoch możliwości i zachowań oraz mimo, że miałem styczność z gaziakami wielokrotnie (nie tylko jako ofiara postrzałów z nich ;)) to jest to mój pierwszy gaziak. Opakowanie i jego zawartość: Colt jest zapakowany w normalne tekturowe pudełko. W środku w styropianie znajdziemy rewolwer, instrukcje obsługi, kulki, wąski cosik do wypychania kulek zablokowanych w łuskach, wycior, przejściówke do zaworu i 6 łusek. Wygląd: Python jest zrobiony głównie z ABSu. Na szczęście w porównaniu z produktami Tokyo Marui i Tanaki ten model ma metalowe elementy. Z metalu wykonany jest kurek (za którym znajduje się przesuwana blokada spustu), spust, podajnik bębenka z wypychaczem (wbrew temu co jest napisane powyżej, sam bębenek jest plastikowy), blokada bębenka. Z metalu wykonane są także łuski. Rękojeść jest zrobiona z innego materiału niż reszta repliki. Nie znam się na materiałoznastwie, ale jest to coś pomiędzy plastikiem (wygląd, twardość) a gumą (wrażenia dotykowe). Na Colcie widoczne są różne oznaczenia. "MODEL 357" widnieje na lufie, numer seryjny jest nad spustem. Logo KWC pojawia się na rękojeści, na replice widnieje także nazwa firmy i napis "made in taiwan" nad spustem z prawej strony repliki. Szczerbinkę można regulować, poprzez odkręcanie/dokręcania śrubki znajdującej się za nią. Rewolwer ogólnie rzecz biorąc wygląda ładnie (jeśli założymy, że jest to replika plastikowa), denerwują troszkę nadlewki na rękojeści. Wielka szkoda, że ta replika nie jest wykonana z metalu. (powyżej widać jest nabitą jedną łuskę, a druga jest pusta) Działanie: Zacznijmy od budowy łusek. Jak już powiedziałem wyglądają one dosyć ładnie, są wykonane z metalu. Na ich tyle widnieje napis "SUPER MAGNUM 357" (niestety na zdjęciu jest on nieczytelny). Jest ich 6, a mieści się w nich po 4 kulki. Z tyłu łusek jest mała dziura, w ich środku jest sprężyna. Przód łuski jest ruchomy, zwężony, zakończony małą tamą, mającą zapobiegać wypadaniu kulek. Teraz możemy przejść do opisu działania repliki. Gaz nabijamy w rękojeść. Jego pojemność jest duża (w temperaturze około 14 stopni oddałem z po pełnym nabiciu ponad 60 strzałów). W momencie naciśnięcia spustu sprzed miejsca w którym jest kurek wychodzi dysza, która dociska bębenek do lufy. (Uwaga, tego momentu nie jestem pewien, domyślam się, że tak się dzieje, bo nic innego nie przychodzi mi do głowy. Zaznaczam, że nie jestem inżynierem, poniższy przebieg działania biorę po prostu "na logike".) Dociśnięty przód łuski cofa się i wtedy przez barierę zabezpieczającą wypadnięcie kulki wyskakuje ona, gdyż jest ona pchana przez sprężyne. Nabój wchodzi do lufy, z dyszy wylatuje gaz, który przez dziurę w łusce przelatuję przez nią i wystrzliwuje kulkę. Kurek wtedy wraca do swojej naturalnej pozycji (odchodzi od niej przy naciśnięciu spustu lub naciągnięciu go - można strzelać z naciągniętego kurka!), a bębęnek się przekręca ustawiająć następnę łuskę z kulkami w pozycji gotowej do strzału. Powyższa teoria jest raczej nieprawdziwa, gdyż przed chwilą włożyłem kulkę do łuski do docisnąłem przód łuski do jej środka - kulka nie wyskoczyła. Możliwości: Niestety na ten temat nie wiele mogę powiedzieć. Po prostu za mało się jeszcze bawiłem tą repliką. Nie mierzyłem jej na chronometrze. W różnych źródłach (w tym tych od producenta!) podawane są różne wartości mocy Pythona (na opakowaniu widnieje 0,6J, a na stronie KWC 0,4J!). Na stronie Capri podana jest wartość dla dłuższego brata (wersji 6 calowej), która wynosi około 265 FPS. Można więc przyjąć, że wersja "4 ma około 255 FPS. Największą bolączką jest jednak wg mnie zasięg. Dziś testowałem replikę na dworze (temperatura około 3 stopni celsjusza, używając zwykłego Green Gazu letniego, przed wyjściem jakoś specjalnie nie ogrzewałem repliki i zacząłem z niej strzelać po jakiejś minucie pobytu na dworze). Kulki po około 20 metrach (na oko) lotu nagle zaczynały opadać. Winy upatrywałbym się w stałym hop upie. Jak już powiedziałem, na jednym nabiciu można wystrzelić ponad 60 kulek, czyli ponad dwa nabicia magazynków! Nie chcę jednak wyrokować. Zrobię to za pół roku jak się ociepli i przyjdzie podoga na gaziaki (w końcu nie będziemy oceniać przydatności sandałów w zimie). Wtedy będę mógł sprawiedliwie ocenić produkt KWC. Cenowo należy on do replik gazowych ze średniej półki. Kosztuje on 360 złotych (tyle samo wersja '6, tańszy o 60 złotych jest Colt z 2,5 calową lufą). Zagraniczne recenzje poświęcone tej replice: http://pointblaink.tripod.com/mafreviewsection/id6.html http://www.airsoftcanada.com/showthread.php?t=14047 http://forum.airsoftaustria.com/showthread.php?t=25523 Edited November 25, 2007 by GoorkA Quote Link to post Share on other sites
Siup Posted December 26, 2007 Report Share Posted December 26, 2007 Nie wie ktoś gdzie można dostać kaburę do Pythona (najlepiej z 6-cio calową lufą)? Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted January 9, 2008 Report Share Posted January 9, 2008 W magazynie "Broń i Amunicja" jest nawet cały poradnik jak wykonać takową. A pozatym do Pythona raczej pasuje wyłacznie skórzana, moim subiektywnym zdaniem oczywiście :P . Quote Link to post Share on other sites
Siup Posted January 12, 2008 Report Share Posted January 12, 2008 Albo przegapiłem numer, albo nigdzie w okolicy jeszcze nie ma nowego :-P Byłbym bardzo wdzięczny, jeśli ktoś mógłby zamieścić skany. Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted March 17, 2008 Report Share Posted March 17, 2008 Wracając do tematu sprawdzał ktoś czy te łuski pasują ?: http://gunfire.pl/product-yid-1152190300-K...weru-6-szt.html oczywiście do KWC. Quote Link to post Share on other sites
GoorkA Posted April 15, 2008 Report Share Posted April 15, 2008 Nie miałem z nimi do czynienia,a po zdjęciu ciężko jest mi to ocenić. Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted April 17, 2008 Report Share Posted April 17, 2008 Kupiłem te łuski z ciekawości i na przyszłość, i jednak są zupełnie inne niż te KWC. Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 Łuski macie jakby co tutaj: http://www.redwolfairsoft.com/redwolf/airs...il?prodID=15126 Kosztują tyle, co połowa Colta w tym samym sklepie :/ Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 WOW! Były większość czasu niedostępne. No to teraz mam zagwozdke skąd i jaki rewolwer zamawiać :P . Quote Link to post Share on other sites
GoorkA Posted May 21, 2008 Report Share Posted May 21, 2008 (edited) Mój pierwszy Colt w lutym miał awarię... uszczelka nie wytrzymała. Podczas próby uszczelnienia go (nie potrafię tego zrobić od wewnątrz... nie mogę rozkręcić zbiornika), przy diagnozowaniu niestety za bardzo go rozkręciłem go (radzę nie rozkręcać więcej niż okładzin w chwycie) i części wewnętrzne wystrzeliły. Po kilku próbach złożenia mechnizmu spustowo-bębenkowo-dyszowego (jest to dosyć uciążliwe) coś się zepsuło z mechanizmem dyszy. Niestety nie wracał on po strzale, co uniemożliwiało obrót bębenka. W Capri serwis nie był w stanie naprawić repliki. I dlatego musiałem kupić drugi egzemplarz ;). Ponieważ mam już trochę tego gnata, trochę go używałem już. Na pytanie czy warto odpowiem, że ze względów kolekcjonerskich tak. Niestety osiągi repliki nie są za dobre. Colt ma słaby zasięg i powtarzalność. FPS (wersja "4 calowa) krążą koło 220-180 (jednak te testy musze powótrzyć, gdyż dopiero zapomniałem by podczas strzału w łusce znajdowały się 1-2 kulki). Edited May 21, 2008 by GoorkA Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts