Wlosu Posted January 5, 2009 Report Share Posted January 5, 2009 panowie, wracając do 7.62 gra nie jest jeszcze taka ostatnia, na rynku jest wersja RUS - bez patach'a to jest grzech to ruszac, wywala co chwile itp, itd. jednakże jest pewna grupa ludzi która wykonała sporo ciężkiej roboty tworząc tłumaczenie i usuwając sporo błędów, przez co gra staje sie całkiem stabinlna i grywalna. co więcej wyszedł Addon w wersji Beta (co o dziwo, jak na ruskich bardzo pożądnej i stabilnej) dodających nowe questy i bronie. generalnie gra warta uwagi, zwłaszcza dla wielbicieli JA, oraz maniaków AS :) ilość broni jest naprawde spora + w cholere modyfikacji ( po takie szczegóły jak oddzielne szyny RAS od MP, czy zmiany kolby, lufy). Fabuła jest naprawde ciekawa i wciągająca. Ja polecam, mimo swych wad, napewno lepsze to niż Hired Guns. poniżej linki to tłumaczenia, patchy: http://www.strategyfirst.com/forum/forumdisplay.php?f=83 (zapisane w zakładce E5 gdyż nie ma oddzielnego działu, wszytsko co dotyczy zaczyna sie od 7.62) http://www.strategyfirst.com/forum/showthread.php?t=34738 - link do translacji (radze przeczytac cały post) http://www2.webng.com/MadProf/ - mody do e5 oraz 7.62 PS: W razie co służe pomocą jak zainstalować dodatek Hardlife, tak aby chodził bez problemu. pzdr Quote Link to post Share on other sites
FLC Posted September 21, 2009 Report Share Posted September 21, 2009 Na wstepie sory za odgrzewanie koleta. Na rynku pojawił się właśnie "Brigade 7,62 High Calibre" - czyli spatchowany 7,62 wraz z doadtkiem. Mam pytanie czy koś już w to grał? Jak wygląda stabilność gry i ewentualnie poproszę o jakieś porównanie z "Hired guns" i "Brigade E5". Ps. Złotą łopatkę archeologa możecie wysyłac na adres korespondencyjny ;-) Quote Link to post Share on other sites
berylpl Posted October 22, 2009 Report Share Posted October 22, 2009 też zrobię wykopka, ciut podchwytliwego - czy ktoś jest szczęśliwym posiadaczem polskiej wersji JA2: Wildfire dodanego do jakiegoś czasopisma, najprawdopodobniej komputer Świat:GRY ? Płytka oczywiście ocalała i kusi, ale czasopismo się dawno wyrzuciło razem z numerem seryjnym :/ Quote Link to post Share on other sites
mockingbird Posted October 22, 2009 Report Share Posted October 22, 2009 To znaczy, jeśli masz oryginał tak czy siak, to co za problem pogmerać za numerem w sieci? Nie jest to moim zdaniem naganne działanie. Ale moim skromnym zdaniem, odpuść sobie. Wildfire w każdym calu ustępuje Ja2 z nieoficjalnym patchem 1.13. Przy okazji jest jeszcze tragicznie zabugowany. Na rynku pojawił się właśnie "Brigade 7,62 High Calibre" - czyli spatchowany 7,62 wraz z doadtkiem. Mam pytanie czy koś już w to grał? Jak wygląda stabilność gry i ewentualnie poproszę o jakieś porównanie z "Hired guns" i "Brigade E5". O dodatku do 7.62 to ja nic nie wiem, zaś samo 7.62 właśnie męczę. W zasadzie ulepszone Brigade E5, gra się w to bardzo podobne, trochę bardziej stabilne (aczkolwiek jeszcze nie dokońca odwszawione). Do Hired Guns nie ma co porównywać, bo HG niestety chapie dzidę na całej linii, nie dorównując przekursorowi, czyli ja 2. Quote Link to post Share on other sites
$limak Posted October 23, 2009 Report Share Posted October 23, 2009 A ja mam pytanie do graczy 1.13 - w najnowszej wersji z DDB MOD pojawiły się kamizelki modułowe w raz ze ładownicami Molle. Ktoś wie jak je przyczepić? Gdy przenoszę ładownice do odpowiedniego slotu na kamizelce, to nie mam dostępu do jej (ładownicy) zawartości i cała idea idzie się kochać. Zna ktoś rozwiązanie? Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted October 23, 2009 Report Share Posted October 23, 2009 Jest to jeszcze nie dopracowane. Masz kamę i ładownice pakujesz co chcesz do ładownic i na kamizelkę jak chcesz coś wyjąć musisz zdjąć ładownice itp. :/ Quote Link to post Share on other sites
berylpl Posted October 24, 2009 Report Share Posted October 24, 2009 To znaczy, jeśli masz oryginał tak czy siak, to co za problem pogmerać za numerem w sieci? Nie jest to moim zdaniem naganne działanie. Ale moim skromnym zdaniem, odpuść sobie. Wildfire w każdym calu ustępuje Ja2 z nieoficjalnym patchem 1.13. Przy okazji jest jeszcze tragicznie zabugowany. Uwierz, że szukałem numeru, ale od wersji ENG nie pasują, a tego KSG nie sposób znaleźć. Z bugami nie jest źle, bo już kiedyś Wildfire skończyłem, jedyny wkurzający to oneshot-one kill MSG90 i stabilność Quote Link to post Share on other sites
FLC Posted November 10, 2009 Report Share Posted November 10, 2009 też zrobię wykopka, ciut podchwytliwego - czy ktoś jest szczęśliwym posiadaczem polskiej wersji JA2: Wildfire dodanego do jakiegoś czasopisma, najprawdopodobniej komputer Świat:GRY ? Płytka oczywiście ocalała i kusi, ale czasopismo się dawno wyrzuciło razem z numerem seryjnym :/ Jeżeli masz VISTĘ to i tak najpierw bedziesz musiał scrackować grę. Nie wiedzieć czemu MS VISTA uniemozliwia wpisanie numeru seryjnego ;-) Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted November 10, 2009 Report Share Posted November 10, 2009 To znaczy, jeśli masz oryginał tak czy siak, to co za problem pogmerać za numerem w sieci? Nie jest to moim zdaniem naganne działanie. Ale moim skromnym zdaniem, odpuść sobie. Wildfire w każdym calu ustępuje Ja2 z nieoficjalnym patchem 1.13. Przy okazji jest jeszcze tragicznie zabugowany. Zawsze można sobie zupdetowac WF do WF 1.13:) Quote Link to post Share on other sites
$limak Posted December 31, 2009 Report Share Posted December 31, 2009 Dla wszystkich nieświadomych- po 2 latach ukazała się, rodzona w wielkich bólach, hybryda JA 1.13 i Urban Chaos. Jak wielka jest to rzecz, rozumie każdy kto choć raz widział oba te mody. :) Linki i opis instalacji można znaleźć na http://jagged-alliance.pl/ Quote Link to post Share on other sites
von_Zakapior Posted February 8, 2010 Report Share Posted February 8, 2010 Czekam na Legion 2. A swoją drogą - nic tak nie cieszy, jak seria ze Stena ... Quote Link to post Share on other sites
suharinho Posted June 14, 2010 Report Share Posted June 14, 2010 Witam i odgrzewam Graliście w połączenie 1.13 i Urban Chaos? Jak wrażenia i ew. bugi? Pogrywam w 1.13 od dłuższego czasu i jestem ciekaw co z hybrydą? Pozdrawiam Przemek Quote Link to post Share on other sites
von_Zakapior Posted June 17, 2010 Report Share Posted June 17, 2010 Powiem tak: straszliwie się krzaczy. Wywala co chwilę i nie da się w ogóle pograć. Z żalem, ale jednak poszło w piach. Fabuła się zapowiadała ciekawie, nawet udało mi się wykonać kilka questów, policję od razu wycinałem w pień - ale ze względu na błędy zrezygnowałem. Ma wyjść nowy mod pt. : Horn to Africa , zapowiada się arcyciekawie... Gram dalej po raz kolejny w JA2 1.13 z DBBMOD v. 918..... Ciekawe, kiedy JA2 mi się znudzi - gram w to średnio 3-4 razy w roku od 1999 ? Quote Link to post Share on other sites
$limak Posted June 19, 2010 Report Share Posted June 19, 2010 Widocznie jestem jednym szczęśliwcem, któremu hybryda 1.13 i UC działa dostatecznie stabilnie, by móc przyjemnie grać. Może raz na 40 minut się wykrzaczy przy zmianie sektora, co przy mojej częstotliwości zapisywania stanu gry nie robi mi wielkiego problemu. Pomijając wyżej wymieniony problem, to hybryda wychodzi JG na dobre. Koniecznie z najnowszym DBBMOD-em. Z racji zmiany środowiska i odległości walki, pistolety i pm nabierają na znaczeniu, co zdecydowanie zwiększa realizm. Dla znudzonych starym JG pozycja obowiązkowa. Quote Link to post Share on other sites
suharinho Posted June 19, 2010 Report Share Posted June 19, 2010 Ok, dzięki. Przejdę 1.13 to i hybrydę wrzucę :uśmiech: Pozdrawiam Przemek Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts