GuitarWalker Posted November 14, 2006 Report Share Posted November 14, 2006 Tak jak w temacie: czy ktoś już podsiada?? Jak tak to może być?? NIe odejmuje fps-ow?? I jak ze skupieniem, dorównuje Systemie?? Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted November 14, 2006 Report Share Posted November 14, 2006 Według mnie to za wcześnie, aby cokolwiek mówić, a temat też i mnie interesuje. Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted November 14, 2006 Report Share Posted November 14, 2006 Jak precka moze odejmować fps'y, ona je dodaje. Moze bede ja mial w niedlugim czasie wiec cos skrobne. Quote Link to post Share on other sites
Michal_g Posted November 14, 2006 Report Share Posted November 14, 2006 Jak precka moze odejmować fps'y, ona je dodaje. Powinna dodawać. Ale jeżeli (teoretycznie!) jakość wykończenia powierzchni wewnętrznej precki będzie dużo gorsza niż w stockowej lufie to opory ruchu mogą tak wzrosnąć ze prędkość kulki spadnie. Z tym że aż tak źle wykonanych precek chyba nie ma na rynku? Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted November 14, 2006 Report Share Posted November 14, 2006 ROwniez jestem zainteresowany tematem. Cena konkurencyjna, a chyba nie moga byc badziewne skoro asgshop.pl stal sie ich oficjalnym przedstawicielem (poprzednio - Classic Army i Guarder). Quote Link to post Share on other sites
GuitarWalker Posted November 15, 2006 Author Report Share Posted November 15, 2006 Jak precka moze odejmować fps'y, ona je dodaje. Powinna dodawać. Ale jeżeli (teoretycznie!) jakość wykończenia powierzchni wewnętrznej precki będzie dużo gorsza niż w stockowej lufie to opory ruchu mogą tak wzrosnąć ze prędkość kulki spadnie. Z tym że aż tak źle wykonanych precek chyba nie ma na rynku? Zapewniam cię że są, czasami można kupić nowgo bubla, ja sie spotkałem z sytuacją że koleka kupił sobie lufę 6,04 CA i mu odejmowała 10fps-ów;D tu nie chodzi o to że jakaś tam firma sprzedaje takie lufy, tylko o to że zdażają sie buble:D [ Dodano: Wed 15 Nov, 2006 ] Jak precka moze odejmować fps'y, ona je dodaje. Powinna dodawać. Ale jeżeli (teoretycznie!) jakość wykończenia powierzchni wewnętrznej precki będzie dużo gorsza niż w stockowej lufie to opory ruchu mogą tak wzrosnąć ze prędkość kulki spadnie. Z tym że aż tak źle wykonanych precek chyba nie ma na rynku? Zapewniam cię że są, czasami można kupić nowgo bubla, ja sie spotkałem z sytuacją że koleka kupił sobie lufę 6,04 CA i mu odejmowała 10fps-ów;D tu nie chodzi o to że jakaś tam firma sprzedaje takie lufy, tylko o to że zdażają sie buble:D Ja zamawiam teraz tego deep fire'a lufe 6,04 455mm zobaczymy jak to bedzie:D Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted November 15, 2006 Report Share Posted November 15, 2006 hmm odejmowała akurat 10 fpsów..... i na oko to było widać ? 8O Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted November 15, 2006 Report Share Posted November 15, 2006 @SwideR - Kiedy będziesz miał tą preckę? Quote Link to post Share on other sites
Dudi Posted November 15, 2006 Report Share Posted November 15, 2006 hmm odejmowała akurat 10 fpsów..... i na oko to było widać ? Shocked A może na chrono? Quote Link to post Share on other sites
Michal_g Posted November 15, 2006 Report Share Posted November 15, 2006 hmm odejmowała akurat 10 fpsów..... i na oko to było widać ? Shocked A może na chrono? Podepnę się tutaj - czy pomiar przed i po instalacji prec lufy był robiony na tym samym chrono i na takim samym ustawieniu hop-upu? Jeżeli nie to uzyskany wynik MOŻE być obarczony błędem większym niż wspominana różnica 10 FPS. Quote Link to post Share on other sites
marys1 Posted November 15, 2006 Report Share Posted November 15, 2006 Pytając się asgshop o te lufy odpowiedzieli, że nie roznia sie one zbytnio od precluf CA Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted November 15, 2006 Report Share Posted November 15, 2006 To jednak doloze do Systemy... Quote Link to post Share on other sites
Dudi Posted November 15, 2006 Report Share Posted November 15, 2006 hmm odejmowała akurat 10 fpsów..... i na oko to było widać ? Shocked A może na chrono? Podepnę się tutaj - czy pomiar przed i po instalacji prec lufy był robiony na tym samym chrono i na takim samym ustawieniu hop-upu? Jeżeli nie to uzyskany wynik MOŻE być obarczony błędem większym niż wspominana różnica 10 FPS. Powszechnie wiadomo jest (a może i nie), że pomiary FPS i tak wykonuje się na HU "skręconym na 0". Co do chronometru to nie mam pojęcia. Quote Link to post Share on other sites
GuitarWalker Posted November 15, 2006 Author Report Share Posted November 15, 2006 Na tym samym - jego chrono...jak mówicie że doruwnują tym z CA to biorę:D na mikołaja Quote Link to post Share on other sites
the punisher Posted November 25, 2006 Report Share Posted November 25, 2006 Troche odswierze temat. No mi niestety nie pasuja te lufy. Na pierwszej strzelance z nowa lufa 510mm deepfire'a zaciela mi sie kulka w lufie i mi zdarlo zeby z tloka :cry: ... ale moze trafilem na felerna :???: . Mial ktos jeszcze problemy z tymi lufami ?? Quote Link to post Share on other sites
PieTrzaK Posted November 25, 2006 Report Share Posted November 25, 2006 Moze problem w kulkach a nie lufie? Quote Link to post Share on other sites
marys1 Posted November 26, 2006 Report Share Posted November 26, 2006 hm. mam w ak cymy 455 df. kulki extream 0,23 celnosc niby lepsza... ale nie wiem czy tak porażająco lepsza. Może za dużo wymagałem od preclufy? Na single jest całkiem nieźle. Na auto pod koniec zasięgu robi się kwiatuszek lekki. Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted November 26, 2006 Report Share Posted November 26, 2006 DF 363 MM, M15A4 CA. Na razie zero zaciec, skupienie wyraznie lepsze... Quote Link to post Share on other sites
Dudi Posted November 26, 2006 Report Share Posted November 26, 2006 hm. mam w ak cymy 455 df. kulki extream 0,23 celnosc niby lepsza... ale nie wiem czy tak porażająco lepsza. Może za dużo wymagałem od preclufy? Na single jest całkiem nieźle. Na auto pod koniec zasięgu robi się kwiatuszek lekki. Samą lufą księżyca nie podbijesz. Jeżeli chcesz uzyskać dużo lepsze skupienie, to komora hu i gumka też muszą pójść do wymiany. Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted November 26, 2006 Report Share Posted November 26, 2006 @Dudi - a komora HU tak ważna jest? Nie wystarczy samo wymienienie gumki? Ostatnio zauważyłem, że TM'ki bardzo ładnie noszą kulki, mimo swojej niewielkiej mocy, bardzo dobrze kulki latają. Podobno właśnie jest to zasługa HU i komory, ale co jest dokładnie takie ważne w komorze? Quote Link to post Share on other sites
Dudi Posted November 26, 2006 Report Share Posted November 26, 2006 @Dudi - a komora HU tak ważna jest? Nie wystarczy samo wymienienie gumki? Ostatnio zauważyłem, że TM'ki bardzo ładnie noszą kulki, mimo swojej niewielkiej mocy, bardzo dobrze kulki latają. Podobno właśnie jest to zasługa HU i komory, ale co jest dokładnie takie ważne w komorze? Komora plastikowa jest dwuczęściowa, czyli mamy łączenia, przez które może nam ciśnienie uciekać. Komory metalowe są już jednoczęściowe i spadki ciśnienia nie mają miejsca. Ogólnie dla poprawnego działania całego układu należy wymienić wszystko na "szczelniejsze", czyli wstawić preckę, zmienić komorę na metalową i dla lepszego efektu wymienić gumkę. Quote Link to post Share on other sites
the punisher Posted November 26, 2006 Report Share Posted November 26, 2006 Moze problem w kulkach a nie lufie? kulki blastery wiec raczej nie..... moze poprostu na taka trafilem :???: Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted November 27, 2006 Report Share Posted November 27, 2006 @Dudi - mam AUG'a od CA, komora plastikowa, ale czy warto mi wymieniać? Quote Link to post Share on other sites
Dudi Posted November 27, 2006 Report Share Posted November 27, 2006 @Dudi - mam AUG'a od CA, komora plastikowa, ale czy warto mi wymieniać? Aż takim znawcą nie jestem :) Pytaj w temacie o Augu ludzi, którzy to już zrobili, czy po zmianie podniosły im się znacząco zasięg i skupienie. Jeżeli tak to wymieniaj :) Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted November 27, 2006 Report Share Posted November 27, 2006 Jak chcecie lepszą celność to są zestawy Cylindra NB czy jakoś tak :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts