Szreder Posted November 27, 2006 Report Share Posted November 27, 2006 A co ma celność (skupienie) do cylindra? Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted November 27, 2006 Report Share Posted November 27, 2006 A co ma celność (skupienie) do cylindra? Ma to, że jak włożysz za duzy cylinder do za krótkiej lufy, to powietrze z dużą siłą będzie pchało kulkę jeszcze po opuszczeniu lufy, zmniejszając celność. Zbyt mały cylinder do zbyt długiej lufy zmniejszy zasięg, a co za tym idzie skupienie. Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted November 27, 2006 Report Share Posted November 27, 2006 Akurat to wiem, sprecyzuje: co ma dobrze dobrany objętościowo cylinder do celności? Nie tyle co objętościowo, a położeniem dziur... Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted November 27, 2006 Report Share Posted November 27, 2006 Akurat to wiem, sprecyzuje: co ma dobrze dobrany objętościowo cylinder do celności? Nie tyle co objętościowo, a położeniem dziur... A co rozumiesz poprzez "położenie dziur"? Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted November 27, 2006 Report Share Posted November 27, 2006 ale trujesz :P chodzi mi o rozmieszczenie dziur mających na celu zmniejszenie sprężanego powietrza, są cylindry typ 0, 1, 2.... nim mniejsza wartość tym powietrza sprężanego jest więcej, czyli cylinder jest dedykowany do innej długości lufy. Ogólnie cylindry mają "ustandaryzowany" rozmiar - czyli objętość ta sama, lecz ilość sprężanego powietrza różna. Wiem, że to wiesz, ale trujesz ;] Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted November 27, 2006 Report Share Posted November 27, 2006 Oł dżizas - to mów jaśniej o co Ci chodzi. Żeby było jaśniej - właśnie przez umiejscowienie dziur określa się pojemność cylindra. Tzn - ten bez żanych ma największą (typ "0") a ten najbliżej środka najmniejszą (typ "3"). Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted November 28, 2006 Report Share Posted November 28, 2006 Są jeszcze zestawy cylindra NB które (wg. ASGSHOPu) wpływają na celność..... http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=242 Quote Link to post Share on other sites
dzemison Posted March 31, 2007 Report Share Posted March 31, 2007 właśnie przetestowałem lufę DF 407mm i spisuje się świetnie, wyraźne polepszone skupienie, wydaje mi sie że polepszył sie zasięg, być może jest to spowodowane dłuższą lufą o 4 cm od stockowej (cylinder typ 0). z zewnątrz lufa wygląda kiepsko ale wewnątrz naprawdę konkret. polecam Quote Link to post Share on other sites
QbaDT Posted May 25, 2008 Report Share Posted May 25, 2008 Odświeżam temacik :) Od ostatnich wypowiedzi minęło trochę czasu. Ma ktoś u siebie tą lufkę deep fire 6,02 ?? Głównie przekonuje mnie do kupna to że jest 6,02, ale jak z jakością ? Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted May 26, 2008 Report Share Posted May 26, 2008 (edited) Odświeżam temacik :) Od ostatnich wypowiedzi minęło trochę czasu. Ma ktoś u siebie tą lufkę deep fire 6,02 ?? Głównie przekonuje mnie do kupna to że jest 6,02, ale jak z jakością ? Deep Fire to druga liga. Lepiej kup PDI, albo Prometheusa. Jak za drogie, to Systeme. Edited May 26, 2008 by pablo79 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts