virusotron Posted November 20, 2006 Report Share Posted November 20, 2006 Witam! Mam szalony pomysł żeby, zamias tradycyjnego układu pneumatycznego wykozystac cos ala'Spad Gun (chyba tak to sie pisze). Pombka pompowala by powietrze do komory, w ktorej bylby czujnik cisnienia, słuzylo to by do okreslenia miedzy Mocą a Szbko strzelnoscia (za bledy przepraszam) Pozdro Quote Link to post Share on other sites
barbie Posted November 20, 2006 Report Share Posted November 20, 2006 Witam! Mam szalony pomysł żeby, zamias tradycyjnego układu pneumatycznego wykozystac cos ala'Spad Gun (chyba tak to sie pisze). Pombka pompowala by powietrze do komory, w ktorej bylby czujnik cisnienia, słuzylo to by do okreslenia miedzy Mocą a Szbko strzelnoscia (za bledy przepraszam) Pozdro co? Quote Link to post Share on other sites
_Johny_ Posted November 20, 2006 Report Share Posted November 20, 2006 "Zamias" myśleć o jakichś patentach do AEG lepiej pomyśl o słowniku, używaj Worda albo w googlach sprawdź jak się pisze "pombka" ( :poddanie: ). Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
szeregowy_miles Posted November 20, 2006 Report Share Posted November 20, 2006 mi sie zdaje, że chce on zrobic replike asg w stylu wiatrówek PCP tzn. są to wiatrówki zasobnikowe, zasilane z wielorazowego zbiornika ze sprężonym powietrzem, który po opróżnieniu możemy ponownie uzupełnić bez najmniejszych kosztów. A co do samego patentu to...hmm...kolejny zwariowany pomysł w stylu "a może by tak zbudować beczkowóz z klocków lego" czyli nie głupi ale trudny do wykonania przez szarego człowieka... Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted November 21, 2006 Report Share Posted November 21, 2006 Virustronowi najprawdopodobniej chodziło o spudgun'a, popularnie zwany też potato cannon. Z tego wynalazku można zrobic co najwyżej bazook'ę do airsoftu, a i to z marnym efektem raczej. Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted November 21, 2006 Author Report Share Posted November 21, 2006 (za bledy przepraszam) wiec sie nie czepiaj wiec jak mnie juz wysmialiscie to mozecie zamknac temat (za bledy przepraszam) Quote Link to post Share on other sites
marys1 Posted November 22, 2006 Report Share Posted November 22, 2006 virusotron - myslisz, że jak przeprosisz za blędy to możesz pisać jak chcesz? troche wysiłku ... word nie gryzie. sorry za off top. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
che Posted November 22, 2006 Report Share Posted November 22, 2006 Polecam nowego Firefoxa. Fajnie poprawia błędy, dzięki temu nawet pilnuję się z polskimi znakami ;) Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted November 22, 2006 Report Share Posted November 22, 2006 to nie był po prostu opis automatycznego karabinu gazowego? Widziałem takie coś na starym filmiku reklamowym TM który dosyć tendencyjnie pokazywał, że ten wynalazek jest znacznie gorszy od AEGa. Na plecach strzelec miał zbiornik z gazem który był połączony z karabinem za pomocą wężyka. Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted November 23, 2006 Author Report Share Posted November 23, 2006 1.Nie mam worda tylko openoffica 2.mam Firefoxa i słownik jest do d*** 3.Miałem pomysł zrobienia miotacza płomieni, które miota kulkami.1 zbiornikiem z kulkami,a 2 z sprzężonym powietrzem Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts