Ripek Posted August 3, 2003 Report Share Posted August 3, 2003 Witam, mam nastepujące pytania w związku z tą bronią : - czy istnieje mozliwość regulacji hopupu w tej broni, a jesli tak to jak ? - czy magazynki od TM pasują do Cyberguna ? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Regin Posted August 3, 2003 Report Share Posted August 3, 2003 RipeQ spróbuj (jak to sie w XM z TM robi) otwożyć okno wyżutnika łusek :roll: Quote Link to post Share on other sites
Ripek Posted August 3, 2003 Author Report Share Posted August 3, 2003 Do tego doszedlem juz ;) heh dzieki - moze wiecej info ;) Quote Link to post Share on other sites
PAT_Bubel Posted August 3, 2003 Report Share Posted August 3, 2003 Odpowiedź na pytanie jest prosta - to coś nie posiada hop-up a magazynki od Marui czy innego producenta nie nadają się do tego modelu. Moje osobiste odczucie jest takie - ten XM z Cyberguna to jedna wielka pomyłka... Quote Link to post Share on other sites
Ripek Posted August 3, 2003 Author Report Share Posted August 3, 2003 heh - chyba sie zgodze ;) - ale kupilem za 550zl (jeszcze na raty) a więc nie moge narzekac :) Quote Link to post Share on other sites
Dzidek Posted August 3, 2003 Report Share Posted August 3, 2003 A jak ci sie wogóle sprawuje ta broń?? Zawsze byłem ciekaw co właściciele o tym powiedzą. :D Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted August 3, 2003 Report Share Posted August 3, 2003 No, wydanie 550 pln na shit to raczej kiepawy interes, ale jak wlasciciel nie narzeka i jest happy... ;-) Pik Quote Link to post Share on other sites
Ripek Posted August 4, 2003 Author Report Share Posted August 4, 2003 Strzela dosyć dobrze. Biorąc pod uwage fakt ceny sprzętu to nie spodziewam się niewiadomo czego. Porównywałem jej plastik z plastikiem TM i tak tragicznie nie jest. Zrobie kilka fotek : i filmik (glos dodawany oddzielnie) http://www.rip.is.net.pl/asg/xm177e2CG/xm.avi Quote Link to post Share on other sites
Stolar Posted August 4, 2003 Report Share Posted August 4, 2003 A jaki zasięg ma ten XM przy kulkach 0,20g? Może za tę cene to warto dorobić do niego hop-Up i będzie strzelał w pożądku? Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted August 4, 2003 Report Share Posted August 4, 2003 hmm dziwny dzwiek ma ten xm czy mi sie wydaje? jakis nierowny, prawie kazdy strzal brzmi innaczej :) Quote Link to post Share on other sites
Ripek Posted August 4, 2003 Author Report Share Posted August 4, 2003 To bylo nagrywane na mikrofonie za 10zl ;) wiec nie daje dobrego odzwierciedlenia dzwieku gnata. Dzwiek ma inny jak nie pobierze z magazynka kulki (mam hicapy) ;) Co do zasięgu - strzela całkiem przyzwoicie - 20-30m - ale kulki 0,2 troche za lekkie są - dlatego przesiadam sie na 0,23/0,25 Quote Link to post Share on other sites
Stolar Posted August 4, 2003 Report Share Posted August 4, 2003 Te 20-30m to zasięg skuteczny czy maksymalny? Nawet jeśli maksymalny to ten XM strzela tak jak długie sprężyny tyle że jest full auto(a za tę cene to już coś). Pozatym jeśli nie ma hop-upa a mimo to wali na 30 m to po jego dorobieniu może mieć naprawde niezłe osiągi? Pozdrawiam! P.S. gdzie kupiłeś tego XM-a? Quote Link to post Share on other sites
Ripek Posted August 4, 2003 Author Report Share Posted August 4, 2003 Hop upa to on ma najprawdopodobniej - musialbym isc do garazu po pudelko :) Kupowany byl z drugiej reki - ale jeszcze jest gwarancja :] Quote Link to post Share on other sites
Chopin Posted August 5, 2003 Report Share Posted August 5, 2003 Widziałem ten karabin i nawet miałem przyjemność (?) z niego strzelać, pozwolę sobie więc na kilka opini: WYGLĄD Replika jest żałosna, plastik jest fatalnej jakości i broń ogólnie wygląda jak zabawka za 10 zł. Identycznie wręcz wygląda body z repliki spręzynowej. Tragedia. Przedni chwyt to już zupełne dno. skrzypiał mi w rękach, bateria jakoś dziwnie upchnięta, dość dla mnie kontrowersujny sposób rozbierania chwytu. Dzwięk karabinu podczas strzelania kojarzył mi się z samochodzikiem elektrycznym... No wiecie, taki sterowany radiem... Żalość.. OSIĄGI Lepsze niż wygląd ale daleko poniżej normy. Strzelanie pojedyncze mija się z celem, seria oczywiscie zgodnie z rachunkiem prawdopodobieństwa zwiększa prawdopodobieństwo trafienia. Do tej pory strzelałem z czterech innych elektryków (SG1 Hao, B-Specnaz Invadera, Mp5 Darwiego i moje G36) i muszę przyznać że ta XM'ka wypada przy nich stanowczo marnie. Regulacji HopUp'u się nie doszukałem, czy gowóle jest HU nie wiem, nie grzebałem głębiej. Ocena generalna: Lepiej kupić porządnego gaziaka lub dozbierać na lepszego elektryka, choćby Mp5 PDW (1150 zł). Tyle mam do powiedzenia w tym temacie :) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Regin Posted August 5, 2003 Report Share Posted August 5, 2003 Widziałem tego XM'a w akcji i wcale nie jest tak źle może z bliska wygląda jak zabawka ale spokojnie można sie nim strzelać. A finanse najważniejsze i jak RipeQ nie miał kasy a chciał eaga to kupił takiego jakiegu uważał za dobrego. A wy wszyscy odrazu krytykujecie może wolał jakąś długą broń co ma serie, a nie gazika albo pompke :roll: Quote Link to post Share on other sites
Ripek Posted August 5, 2003 Author Report Share Posted August 5, 2003 Chopin - zapomniales dodac jakie problemy mielibysmy z wsadzeniem baterii. Nie sadze jednak zeby jakikolwiek gaziak byl lepszym pomyslem niz ten karabin :P Karabin nie żre gazu :P Quote Link to post Share on other sites
Chopin Posted August 5, 2003 Report Share Posted August 5, 2003 Matek: :| Nie krytykuję zakupu, każdy kupuje co mu się podoba więc się mnie nie czepiaj. Napisałem swoją OPINIĘ o AEGu a nie o właścicielu... Ripek: Fakt zapomniałem o baterii, sporo było z nią przebojów :) Co do dazożerności: no niestety to fakt... I powiem szczerze że dla mnie to jeden, jedyny głos ZA zakupem tegoo elektryka :) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
PAT_Bubel Posted August 5, 2003 Report Share Posted August 5, 2003 Gunner ja ten sprzęt widziałem w realu i dotykałem własnymi brudnymi łapiętami - na zdjęciach wygląda jeszcze rewelacyjnie... :wink: Poza tym szkoda, że na fotkach nie widać jak zrobione jest gniazdo bezpiecznikowe przy baterii :D Quote Link to post Share on other sites
kokoszka Posted May 31, 2009 Report Share Posted May 31, 2009 Wie ktos jaka gumka hopa bedzie najlepsza do tej giwerki ?? Quote Link to post Share on other sites
MrHK Posted May 31, 2009 Report Share Posted May 31, 2009 Taka jak do wszystkiego innego. Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted May 31, 2009 Report Share Posted May 31, 2009 Za 550 złotych kupić coś co wygląda jak zabawka i strzela jak sprężyna? Co to się porobiło, przecież jest tyle innych chinoli. Quote Link to post Share on other sites
clown Posted May 31, 2009 Report Share Posted May 31, 2009 Za 550 złotych kupić coś co wygląda jak zabawka i strzela jak sprężyna? Co to się porobiło, przecież jest tyle innych chinoli. A czy 6 lat temu też było ich aż tyle...? Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted May 31, 2009 Report Share Posted May 31, 2009 Łojeju! Dopiero teraz zauważyłem, że temat został po 6 latach odświeżony. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts