Cajanus Posted June 8, 2007 Report Share Posted June 8, 2007 Faktycznie pomogło :) dzięki :D Osłonka trzyma się mocno to jeszcze pewnie posiedzi na swoim miejscu ;) Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted June 8, 2007 Report Share Posted June 8, 2007 Dałem nie to zdjęcie, sorki... Miało być to... Czy ktoś próbował zainstalować elementy metalowe korpusu od Krakmana? Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted June 8, 2007 Report Share Posted June 8, 2007 Nie żebym sięczepiał, ale w pokazanej przez Ciebie giwerce jest dłuższe łoże i okładka rury gazowej niżw Betce... Quote Link to post Share on other sites
lemonvip Posted June 8, 2007 Report Share Posted June 8, 2007 własciwie mam b. wazne pytanie zamówiłem ak47 JG B Specnaz u Krakmana i lufe precyzyjna no i otyrzymałem kałacha i lufe ale chyba jej nie zamontowali wiec pytam tych co maja ja z stokowa lufa lub zmianiali i wiedza jaka jest stokowa oprzyjmy sie na kolorze, moja ta zamontowana ma kolor miedziany , a ta co dokupiłem i jest luzem ma srebrny dlaczego mam podejrzenia ze ta srebrna to ta precyzyjna, poniewaz oststnio brałem AK47 cymy i ta srebrna z połyskiem to ta prec, brałem G36 i tez ta srebrna to prec a miedziana zwykła wiec wychodzi ze w mojej betce mam miedziana zwykła w srodku a prec przysłai luzem pytanie dodatkowe, czy przełożenie takiej lufy to wielki problem. WG opisu komora Hop Up powinna pasować Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted June 11, 2007 Report Share Posted June 11, 2007 (edited) jeżeli lufa podejdzie to banał bo ja wymieniałem HOP-Up wpadnij do mnie to ci to zrobie(jeżeli mieszkasz w Gliwicach:P) Edited June 11, 2007 by -MARIO- Quote Link to post Share on other sites
boundrose Posted June 12, 2007 Report Share Posted June 12, 2007 pytanko: na ile kulek starzca wam stockowa batka? Quote Link to post Share on other sites
Dogtag Posted June 12, 2007 Report Share Posted June 12, 2007 Ja wywalam około 2k kulek. Quote Link to post Share on other sites
Papuaz Posted June 13, 2007 Report Share Posted June 13, 2007 Moja batka starcza na około 2k kulek. :-P Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted June 19, 2007 Report Share Posted June 19, 2007 Wrażenia po dwóch strzelankach: Generalnie bardzo fajna broń. Mocna, ale bez przesady - nie urywa ludziom głów. Celność - jak dla mnie wystarczająca (w końcu lufa stock 229mm...). Pokrywka śruby w selektorze ognia wypadała, ale kropelka Kropelki ;) załatwiła sprawę. Zacinający się spust - hmm. Nie zacina się. Natomiast czasem na auto nie chce strzelać. Jako, że i tak używam głównie szybkiego ognia pojedynczego, to nie jest to duży problem, ale czasami wadzi. Zaślepka kolby - niestety, wyczepia się. Raz już ją zgubiłem - ledwo dała się znaleźć. Macie jakiś sensowny pomysł, jak uniknąć tego problemu w przyszłości? Przyklejanie metrem taśmy izolującej nie pasi mi za bardzo... W planach jest pokrowiec maskujący - założy się worek na kolbę, to w razie czego zaślepka spadnie do worka i się nie zgubi, ale... Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted June 19, 2007 Report Share Posted June 19, 2007 O kolbach od kałaszków było DUUUŻO mówione. Poszukaj, poczytaj... Co do kropelki-nie polecam kleić czegoś na stałe. Tak się składa, że aby rozłożyć gnata trza zdjąćten dekielek i odkręcić selektor. Miej nadzieję, że Ci nie skleiło śrubki do body przy okazji albo coś... Dobrym rozwiązaniem jest butapren-trzyma dośćdobrze, a nie ma obawy że sklei na stałe. I zawsze łatwo oczyścić z niego części... Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted June 19, 2007 Report Share Posted June 19, 2007 Osobiście nie lubię butaprenu. Cyjanoakrylowiec, taki jak Kropelka, jest oczywiście ryzykowny, ale tutaj poszłą go dosłownie odrobina - na przymocowanie dekielka do samej dźwigni selektora. Choć fakt, trzeba to było ostrożnie robić. A o kolbie fakt, poszukać trzeba. Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted June 30, 2007 Report Share Posted June 30, 2007 wiecie może czy ten tłumik podejdzie do naszego specnaza niby pisze że ma 14mm lewo i prawoskrętny http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=567 odrazu dodam że nie interesują mnie inne tłumiki .... Quote Link to post Share on other sites
Papuaz Posted June 30, 2007 Report Share Posted June 30, 2007 Powinien pasować :-P Quote Link to post Share on other sites
ornabart Posted June 30, 2007 Report Share Posted June 30, 2007 Mamego kałacha po prostu wymiata dośc czuły hop up batka w zestawie długo trzyma polecam kupno !! koniecznie bez kolby ! Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted June 30, 2007 Report Share Posted June 30, 2007 generalnie HU ci sie trafił bo w wiekszości egzemplarzy jak dasz hu na max to kulki prawie że nie wylatują(ci..ata gumka) Bateria już nie jest broblemem bo wymieniłem:D Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted June 30, 2007 Report Share Posted June 30, 2007 (edited) To gumkę trzeba na starcie wymienić - silikonowy Guarderek to wydatek rzędu 30-35 złociszy. A daje ślicznie. Co do "koniecznie wersja bez kolby" - każdemu co lubi, dla mnie tylko z kolbą - Kałasz, tylko mniejszy i bardziej poręczny :) Edited June 30, 2007 by Errhile Quote Link to post Share on other sites
Papuaz Posted July 1, 2007 Report Share Posted July 1, 2007 U mnie gumka dotarła się i podkręca kulki bajerancko. ;-) Quote Link to post Share on other sites
Paczko Posted July 2, 2007 Report Share Posted July 2, 2007 Hopka guardera to koniecznosc ;) Proponuje wsadzic dluzsza precke 300mm, skupienie sie poprawilo i zasieg o pare metrow wzrosl :) Quote Link to post Share on other sites
vecna Posted July 2, 2007 Report Share Posted July 2, 2007 Mi precka 300mm nie chce przejść przez końcówkę lufy (tą nakładkę z muszką) Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted July 3, 2007 Report Share Posted July 3, 2007 to rozwierć te "blokade" innej opcji nie widze Quote Link to post Share on other sites
danielosw Posted August 7, 2007 Report Share Posted August 7, 2007 Witam! Także posiadam tą Betkę ze stałą kolbą od jakichś 3-4 miesięcy. Większych problemów na razie nie napotkałem. W moim egzemplażu Hop Up działa poprawnie, bateria starcza na około 2k kulek. Na początku miałem też problem z wylatywaniem 2 kulek na pojedyńczym co teraz zdarza się już sporadycznie (przestrzelało się), oraz z selektorem ognia, który się poluzował. Dokręciłem go i jest ok, ale w wyniku tego zaślepka na śrubkę od niego leży na szafie bo zaczęła wypadać, no ale mi to nie przeszkadza :) Magazynek podaje ładnie wszystkie kulki oczywiście dopóki może :D (bo zawsze te 20 kulek zostaje, no ale to normalne przy Hi-Cupach). Planuję wymianę na większy i zastanawiam się czy taki od P&J będzie pasował, a raczej czy będzie podawał kulki http://taiwangun.com/?str=product&prId=226 450 kulek albo http://taiwangun.com/?str=product&prId=261 600 kulek Z innych problemów to trochę poluzowała się kolba, zaczęła chodzić na boki, że tak powiem dzielić się na dwie części... dokręciłem zewnętrzne śrubki, trochę to dało, ale jeszcze się giba. Raz wypierdaczyłem się na schodach i betka gruchnęła z impetem o nie... sprzęt sprawny nadal, a jedyna strata to wajcha przeładowywania zamka :P Co też nie bardzo mi przeszkadza... może jedynie wizualnie :P Ostatnio zamontowałem do niego Otwarty kolimatorek z najniższej półki z allegro.pl :) Jest super :D bardzo pomaga w celowaniu :) Kolimator + Szyna kosztowały mnie 57zł razem z przesyłką. Z zamontowaniem nie miałem problemu ponieważ, są już wywiercone dziury od przyrządów celowniczych w Becie, wystarczyło dobrać odpowiednie śrubki z nakrętkami z własnego asortymentu (te, które są dodawane do szyny są za duże i 1. trzeba by było wiercić dodatkowe otwory, 2. trzeba by było ściągnąć ciężarek spod pokrywy zamka bo te śrubki by nie weszły!) i przykręcić mocno :D No a potem to tylko wykalibrować Kolimatorek :) That's ALL :) Daję troche fotek obecnego stanu mojego sprzętu :P : Pozdro! Ropson Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted August 8, 2007 Report Share Posted August 8, 2007 Danielosw... Powiem Ci tak... Zwykle w magazynkach do AK wystarcza podcięcie jak na rysunku: Tak dopasowałem maga CA do Krinkowa i AK 74. Może będzie tak samo, a może od razu będzie pasował. P.S. Przedtem pisałem coś do Ropsona, stąd ta pomyłka. Przepraszam. Quote Link to post Share on other sites
danielosw Posted August 8, 2007 Report Share Posted August 8, 2007 No nic... dzieki za rade :D jak uzbieram kase to kupie i się okaże... :) jak na razie musi mi wystarczyć ten mały. Quote Link to post Share on other sites
tonger Posted August 14, 2007 Report Share Posted August 14, 2007 Witam. Czy waszym zdaniem opłaca się kupić tę replikę: http://www.allegro.pl/item225366542_ak_47_..._bb_gratis.html Quote Link to post Share on other sites
qubosz Posted August 14, 2007 Report Share Posted August 14, 2007 Tak. Poczytaj posty wyżej. Większość jest zadowolona. Ja także byłem zadowolony z Betki. Czasem trafia się sztuka z chwiejną kolbą. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts