Hawk14 Posted December 1, 2007 Report Share Posted December 1, 2007 Ja mam precrurke Deep Fire 550mm (nic nie wystaje) i gumke czarną guardera. Zamiast czarnego silikonu weź tą białą- lepiej podkręca. Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted December 2, 2007 Report Share Posted December 2, 2007 W sumie to te 5cm nic nie zrobi, więc weź to co polecił Hawk :) Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted December 2, 2007 Report Share Posted December 2, 2007 Kupowanie precki 600mm mija się z celem. Maksymalna długość lufy na cylindrze typ 0 to 570-580mm. Było to opisane w temacie o AGMie. 550mm w czternastce daje najlepszy efekt. Quote Link to post Share on other sites
jaqs Posted December 2, 2007 Report Share Posted December 2, 2007 OK, czyli biore to co polecił Hawk. lufa + gumka HU (wszystko dostepne w asgshop). Komora HU zostaje stockowa. Jakies jeszcze wskazowki dla pojętnej acz niedoswiadczonej osoby, ktora chce zrobic ten arcytrudny upgrade samemu? :uśmiech: (guna juz rozbieralem wiec powiedzcie tylko czy nie ma jakichs pulapek po drodze na ktore trzeba zwrocic uwage :killer: ) Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted December 2, 2007 Report Share Posted December 2, 2007 Jest jedna- bardzo uważaj na ten cały system dźwigienek w komorze hop-up. Ja musiałem dokupywać nową bo mi się połamał ten uchwyt dystansera... Jak połamiesz to wal do Krakmanów. Pozdro! Quote Link to post Share on other sites
GALANDISCH Posted December 3, 2007 Report Share Posted December 3, 2007 WITAM ! UŁAMAŁ MI SIE TAKI MAŁY DZINGIEL OD MECHANIZMU SPUSTOWEGO ODPOWIEDZIALNY ZA ZAMYKANIE OBWODU ! PROSZĘ O RADY ODNOŚNIE NAPRAWY W DOMKU LUB KUPNA ! SZUKAŁEM I NIC ZNALEŹĆ NIE MOGĘ ! Z GÓRY DZIĘKI! :-F Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted December 3, 2007 Report Share Posted December 3, 2007 Nie przesadzasz z wielkimi literami? A więc- wszystkie części selektora do M14 (AGM ale to nie duża różnica) są u krakmanów. Zadzwoń i się spytaj czy mają taką część. Ja miałem podobny przypadek. Złamał mi się dzyndzelek zahaczający o spust. Zadzwoniłem i dziś doszło. Pozdro! Quote Link to post Share on other sites
GALANDISCH Posted December 3, 2007 Report Share Posted December 3, 2007 Dzięki Serdeczne! :wink: DUŻE LITERKI TO WYNIK MOJEJ ROZPACZY! :-F Sorki Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted December 4, 2007 Report Share Posted December 4, 2007 Dzisiaj eMka wróciła od Krakmanów, piękna, odpicowana i gotowa do akcji. Zmierzone fpsy - 360 na M110 MO. Łożyska stalowe, ślizgowe, prowadnica springa łożyskowana, wspomniana M110 dodane. Działa po prostu świetnie, niebo a ziemia! Do tego odpicowali ją zewnętrznie, co się oczywiście liczy in plus :) Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted December 5, 2007 Report Share Posted December 5, 2007 360fps na M110 Mad Onion ?! :wink: Quote Link to post Share on other sites
jaqs Posted December 5, 2007 Report Share Posted December 5, 2007 Wlasnie... ja mam 380 na M100 o niejednakowym skoku. Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted December 6, 2007 Report Share Posted December 6, 2007 Dokładnie 380-392 fps na M100 Mad Oniona i lufie 550mm. Zobacz czy wszystko szczelne jest. Quote Link to post Share on other sites
Paul Posted December 6, 2007 Report Share Posted December 6, 2007 sprężyny MO ogólne nie wzbudzają zachwytu ostatnim czasy nie dają tyle mocy co pownny Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted December 6, 2007 Report Share Posted December 6, 2007 Jak dla mnie nie ważne jest oznaczenie tylko cena... A to że przy M100 mamy 400fps to dla mnie nie problem bo nie muszę kupować M120 Guardera za nie wiadomo ile. Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted December 10, 2007 Report Share Posted December 10, 2007 360fps na M110 Mad Onion ?! :wink: Hahaha Krakmani powiedzieli że więcej się nie wyciśnie hahaha. Pozwolę sobie zacytować ze strony asgshopu: "Sprężyna główna M110 o niejednakowym skoku przeznaczona do tuningu. Zainstalowanie sprężyny powoduje wzrost prędkości wylotowej kulki do 360 fps. UWAGA! Należy pamiętać iż prędkość wylotowa uzależniona jest od pozostałych części w gearboxie i ostateczna ilość fps może być większa lub mniejsza." Kart po prostu nie jest taki szczelny, proste? A teraz idź się podnieć fpsami w swojej M14, tylko proszę, nie rób nic ze sobą.... Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted December 16, 2007 Report Share Posted December 16, 2007 Ale pamiętaj, że M110 MO to zupełnie inny produkt niż Guarder czy Systema. Nawet w chinolu (AGM czy Kart- jeden pies) M110 MO powinno dać te 390-400fps. Te 360fps to po prostu (jak dla mnie) niezbyt zadowalający wynik... Podniecam się ciągle- o to się nie martw ;] Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted December 16, 2007 Report Share Posted December 16, 2007 m110 MO to tak jak m120 innych firm, a więc razem z łożyskowaniem powinieneś mieć bez problemu 400fps. Gdybym ja miał na m120/m110 MO 360fps to bym się pociął :) Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted December 18, 2007 Report Share Posted December 18, 2007 To i tak w 35% nie moja replika więc mnie to gila ;p Quote Link to post Share on other sites
arreis Posted January 18, 2008 Report Share Posted January 18, 2008 Witam. Zwraca się dowas jako starych wyjadaczy, mam problem dwu strzału na ogniu pojedyńczym jak go zlikwidować (dzieje się to za każdym strzałem obie kulko lecą prawie na tą samą odległość). Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted January 19, 2008 Report Share Posted January 19, 2008 Pomajsterkuj przy komorze hop up. Rozbierz wszystko i złóż jeszcze raz. Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted January 20, 2008 Report Share Posted January 20, 2008 Witam. Zwraca się dowas jako starych wyjadaczy, mam problem dwu strzału na ogniu pojedyńczym jak go zlikwidować (dzieje się to za każdym strzałem obie kulko lecą prawie na tą samą odległość). No to masz pseudo-shotguna, ja bym się na Twoim miejscu cieszył ;) Jeśli komora HU nawala, można kupić nową na gunfire. U mnie ten problem związany był z dyszą i popychaczem. Quote Link to post Share on other sites
GALANDISCH Posted January 20, 2008 Report Share Posted January 20, 2008 Witam! Problemów może być wiele jak piszecie! U mnie np. była to wina maga . :-F Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
GALANDISCH Posted January 26, 2008 Report Share Posted January 26, 2008 Mam pytanie odnośnie dwójnogów ! Prosiłbym was ( mowa o tych którzy mają przy swoim cacku zainstalowane cusik takiego :-F ) o podanie mi linków do dwójnogów pasujących do naszego kochanego M14! Z góry dzięki i pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Novak Posted February 29, 2008 Report Share Posted February 29, 2008 Witam! Mam zamiar wpakować poniższe części do mojej 14 :uśmiech: : -m120 guarder -silnik High Speed Systema -aluminiowa wzmocniona łożyskowana głowica tłoka CA -łożyskowana metalowa prowadnica sprężyny -uszczelniona głowica cylindra i dysza Guardera -łożyska stalowe 6mm Guarder i tu pojawia się pytanie jak szybko zjadę zęby tłoka ;-) ? Wystarczy on na w miarę długo czy już myśleć o zakupie nowego? Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted February 29, 2008 Report Share Posted February 29, 2008 Zmień gł. tłoka na inną niż aluminiowa. tu pojawia się pytanie jak szybko zjadę zęby tłoka icon_wink3.gif ? Obaczym jak się zjedzie ;D Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts