JimBO Posted December 11, 2006 Report Share Posted December 11, 2006 Witam Czy ma ktoś kontakt z grupami w Japonii, czy ten kraj jest kompletnie odcięty od reszty świata?? Pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
Bono Japan Posted June 13, 2012 Report Share Posted June 13, 2012 ASG ma Japoni ma sie bardzo dobrze jakby ktoś szukał ekip W kraju kwitnących wiśni. Jestem w Japoni średnio 3 miesiace rocznie. Znam tu okolo 120 osób Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted June 14, 2012 Report Share Posted June 14, 2012 Jeśli już odgrzałeś to możesz powiedzieć jak w świetle prawa stoi tam ASG. Quote Link to post Share on other sites
Bono Japan Posted June 14, 2012 Report Share Posted June 14, 2012 (edited) W Japoni ASG jest w pelni legalne jednak energia wylotowa nie może być wyższa niż 1J oraz producenci muszą tworzyć repliki w taki sposób by nie możliwym było przekształcenie ich w broń palna. Tak poza tym to nie ma jakiś poważniejszych restrykcji. ASG są tu dośc tanie ( dużo tańsze niż w u nas) dostęp jest dośc łatwy dużo sklepów, stron internetowych itp. Edited June 14, 2012 by Bono Japan Quote Link to post Share on other sites
zuczek Posted June 14, 2012 Report Share Posted June 14, 2012 Słuchaj jak wygląda sprawa z przewiezieniem repliki z Japonii do Polski? Quote Link to post Share on other sites
Bono Japan Posted June 14, 2012 Report Share Posted June 14, 2012 Słuchaj jak wygląda sprawa z przewiezieniem repliki z Japonii do Polski? Ja trzymam swój arsenał w Japoni a jak już mam przywozić do Polski wysłam sobie sam poczta morska okolo 2 miesiecy czekam. Cła nigdy nie płaciłem Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted June 15, 2012 Report Share Posted June 15, 2012 Skoro ograniczenia do 1J to pewnie królują tam repliki Tokyo Marui. Quote Link to post Share on other sites
Bono Japan Posted June 15, 2012 Report Share Posted June 15, 2012 Własciwie jes tu wszsytko mimo ograniczen 1J nie brakuje tu replik rzekomo nie wydanych na tym rynku. Ogromny wybór i dobre ceny.Przed przylotem do PL kupiłem samurai Edge nowke za 600zl i nie dawno Tanake Kar98K za około 1550zl też nówke. Quote Link to post Share on other sites
Bono Japan Posted June 15, 2012 Report Share Posted June 15, 2012 (edited) A jak wyglądają spotkania airsoftowe? Głównie strzela się na halach dedykowanych? Ja akurat z grupa głównie wypływamy na jakies zalesione wyspy których są setki. Edited June 15, 2012 by Bono Japan Quote Link to post Share on other sites
oski52 Posted June 16, 2012 Report Share Posted June 16, 2012 (edited) Mam kolejny powód aby dalej uczyć się Japońskiego :maniak_OK: . Takie pytanko, gdzie dokładnie mieszkasz jak dojeżdżasz do Japonii? Edited June 16, 2012 by oski52 Quote Link to post Share on other sites
Bono Japan Posted June 16, 2012 Report Share Posted June 16, 2012 Mieszkam w Tokyo dzielnica Nerima. Do Japnii najtaniej polecisz Aeroflotem lub Finnair okolo 2500zl w obie strony. A od przyszłego roku nasz LOT bedzie latać Quote Link to post Share on other sites
Riconish Posted August 28, 2016 Report Share Posted August 28, 2016 Hej Ludziska odgrzewam kotleta od 2012 więc 4 lata :D Dobra tutaj temat zamarł, a chce dokładnie się dowiedzieć jak z asg tam ludzie żyją i jak to jest do tego max 1J czytajmy chyba dostęp tylko do cqb. Powiedzcie jak ktoś może kto ma kontakt z Japończykami czy ktoś bezpośrednio tam mieszka/jeździ. Dzięki :D Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted August 28, 2016 Report Share Posted August 28, 2016 Krzysiu Gonciarz :) Quote Link to post Share on other sites
taharii Posted August 28, 2016 Report Share Posted August 28, 2016 Limit 1J wcale nie powoduje, że można 'tylko cqb'. To wręcz odwrotnie u nas jest chora pogoń za fpsami, która powoduje że z mniej niz 400 do lasu średnio... Wiele razy graliśmy z chłopakami replikami koło 300fps w lesie i słabo ale równo daje zdecydowanie więcej funu niż standowy wyscig zbrojen... Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted August 29, 2016 Report Share Posted August 29, 2016 Krzysiu Gonciarz :icon_smile: Polecam poszukać na YT :P gdyby nie było jasne - swoją drogą polecam kanał. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts