tomascrow Posted December 12, 2006 Report Share Posted December 12, 2006 Witam! Wczoraj złożyłem sobie gearbox po wymianie tłoka i przesmarowaniu wszystkiego na nowo. Podkładeczki ulożylem miodzio, że kóleczka chodzą jak powinny pewnie a zarazem bezkolizyjnie i płynnie. Poskręcałem, testuje,pojedynczy seria miodzio.... testuje, testuje..... i mi sie tłok zablokował w tylnim położeniu. :wink: :strach: Dobrze, że mam cylinder typ 2 to przez otwory wgniotłem go do końca i puściło... testuje, testuje.... znowu!! no niech cie ... :killer: Pytanie: Co może spowodować zacięcie tłoka w tylnim połozeniu ?? Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted December 12, 2006 Report Share Posted December 12, 2006 Zazwyczaj winna jest zbyt słaba bateria. Czasami dochodzi do tego słaby silnik i badziewne przewody. PS. MAm nadzieję, że podkładkowanie sprawdzałeś na skręconym gearboxie ;) Quote Link to post Share on other sites
tomascrow Posted December 12, 2006 Author Report Share Posted December 12, 2006 Na skręconym oczywiscie bez tłoka i cylindra paluchem ruszałem zębatkami czy sie kręcą same bez oporów i cicho. Kręciły sie tak że po popchnieciu robiły jeszcze jeden obrót same. Generalnie nie było wcześniej tego problemu nigdy. Batka jest dość mocna 9,6 V G&P 3300 Nimh. Ale trzeba przyznać że bebechy też mam mocne M140 z bore-up'em wszystko na systemie. Silnik też mocny bo super turke up systemy. Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted December 12, 2006 Report Share Posted December 12, 2006 Może masz dupne przewody lub pnadpalane styki. Możliwe, że podczas skręcania GB pobrudziłeś styki smarem i po naciśnięcia spustu poprzypalały się (ja tak miałem). Generalnie z tą baterią nie powinno być problemu - sam mam M140 + batka 9.6V 3600mAh RC Sanyo i śmiga wszystko na silniku EG1000. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted December 12, 2006 Report Share Posted December 12, 2006 Witam. Sprawdź tłok, np. koledzie tłok CA na M100 się blokował, podpiłował zęby i wszystko gra. Osobiście nie robił bym tego tylko sprawdził z innym tłokiem, np. stockowym. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts